... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
martiner
Autor témy
Auto: BMW e46
Kraj: Košický

e46 320d 2003 - toci, nestartuje - vaha vzduchu odpojena

Utorok, 25. Novembra 2014, 10:08

caute, na zaciatok musim napisat, ze mam asi najskor v tahu vahu vzduchu, najazdenych 220 (?) a bola uz odpojena, islo to lepsie, len pri prudsom pusteni spojkoveho pedalu pri preradovani z 1 do 2 bol trochu trhavejsi/skackavy chod, uplne kratko, a aj slusne podymilo. Potom som ju zapojil spat, ale...

Minuly tyzden sa mi stalo, ze mi to na 1. raz nechytilo, na druhy pohoda. V nedelu to spravilo 2 krat manzelke, ale zase chytilo na 2. pokus. Vcera rano mi to uz nechytilo vobec, poprosil som suseda o pomoc, aby sme vylucili baterku, a nic. Odpojil som vahu vzduchu a chytilo hned na prvy krat, tak som myslel, ze uz je to v pohode a len vymenim tu vahu. Z toho co viem, nefunkcna vaha vzduchu moze robit problem pri starte, ale ked sa odpoji, ide to na prednastavene hodnoty, cize by to malo startnut. Poobede pri odchode z prace, mi to opat chytilo na 1. raz, potom som si spravil zastavku v Galerii, na asi 20 minut, ale uz nechytilo vobec, museli sme to s kamaratom odtiahnut.

Pri startovani sa to sprava normalne, poloha 1.,2. svieti vsetko (zhavenie, DSC, rucna, brzdove oblozenie) ako ma, zhasne a ked startujem len kruti a nic. Baterka ma 3 roky, cez vikend som absolvoval dhsiu cestu, takze dobita je, tam by problem nemal byt. Zhavice menene 10/2012.

Rozpisal som sa len preto, ak by nahodou niekoho napadlo, co by to mohlo byt, nejaky tip, ale hlavne potrebujem niekoho z Ke, kto by vedel prist ku mne a seriozne to diagnostikovat. Pozrel som uz aj zoznam diagnostikov, idem ich obvolat.

Juraj924
Auto: bmw e46 318d
Kraj: Banskobystrický

Re: e46 320d 2003 - toci, nestartuje - vaha vzduchu odpojena

Piatok, 28. Novembra 2014, 20:19

Nazdar no podla mna ti odišlo podávacie čerpadlo v nádrži je to pod zadnym sedadlom na pravej strane mal som ten isty problem ako ty raz to šlo naštartovat niekedy sa mu nechcelo len na 318d až nakoniec som zastavil pred garážou a ked som pozdejšie chcel zaparkovat tak nič len točilo do bludu potom som ju uz nenaštartoval ani raz až po výmene čerpadla som musel párkrát otočit klučom do druhej polohy aby natahala naftu potom štartnut párkrát mne sa to podarilo asi na 3-4 krát kým sa dostala ta nafta všade do čerpadla až k strekom a s vymenou čerpadla je už potom tiež dobréé vymeniť palivovi filter, a v nádrži udržiavat 15litrovu rezervu kôli chladeniu čerpadla a k tej váhe ak ju ideš menit tak je dobre napojit na diagnostiku a premazat aj DDE lebo sa môže stat že auto bude s novou váhou trhať .

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 29. Novembra 2014, 17:39

Mas viac ako 15l nafty v nadrzi?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

martiner
Autor témy

Streda, 3. Decembra 2014, 11:59

Som nevedel o tych min. 15 l v nadrzi. Raz za cas mi to dojde, ze zacne svietit rezerva, ale toto som nevedel, vdaka, zase som o nieco mudrejsi :thumbup: . Problem je v nizsom tlaku v palivovom systeme, pre jeden vstrek, ide na repas. Vaha vzduchu bude menena a mechanik je frajer, urcite ma taketo nastavovacky podchytene :smile:

JozefMalek
Auto: E46 320d 110 kW

Piatok, 2. Januára 2015, 13:16

..u koho si bol? dík

martiner
Autor témy

Re: e46 320d 2003 nestartuje - nie vzdy zopne podavacie cerp

Štvrtok, 8. Januára 2015, 16:34

takze maly update, auto slo celych 16 dni od poslednej opravy a potom zase prestalo ist, koli podavaciemu cerpadlu, bolo vymenene, ale teraz pri otoceni kluca do polohy 2 mi nie vzdy zapne to podavacie cerpadlo. Kedze je teraz nove, pocujem ho pekne bzucat, ked zopne, problem je hlavne pri studenych startoch a niekedy ho zopne aj na 10ty pokus pootocenia kluca, niekedy musim uplne vypnut a vytiahnut kluc, chvilu pockat, znovu otocit a tak zopne. Zhrnutie: studeny motor - ked dam kluc do polohy 2 a pocujem cerpadlo, tak startne, ked nepocujem nestartne. Kde moze byt problem, preco mi nie vzdy startne to cerpadlo po otoceni kluca?

@JozefMalek mas pm

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 19 neregistrovaných