... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
330xd napísal:chcem si kupit vlastnu diagnostiku na e91 330xd 170kw motor by mal byt M57 (presne oznacenie neviem zistit) cital som to tu cele len nerozumiem ako je myslene to z inpou do 2008, lebo ja mam 4/2008![]()
a dalsia vec nasiel som toho plno na ebay ale 99% cina a hong kong (niekto tu aj link daval)... aky mate nazor na tento produkt?? ja osobne nemam rad tieto cinske sracky ale pokial vsetko co je v europe je odtial len si tam hodia 60eciek navyse a funguje to ako ma, tak by som to prekonal aj ja...
330xd napísal:
to teda este neviem co to jeale je to tu http://www.ebay.com/itm/NEW-BMW-INPA-Ed ... ls&vxp=mtr
vsak nasiel som aj toto http://www.obd2tool.com/goods-138-BMW+O ... W+OPS.html len problem je kto by to obsluhoval...
nikdy som s tym nerobil, vyuceny som casnik takze ani neviem ci si kupujem kabel alebo diagnostiku![]()
ale chcem sam nieco vyskusat lebo vsetci mi pridu neschopny (kde som bol)... ked idem do servisu ratam stym ze pokial je to jeho odbor, tak by sa mal aj rozumiet a vediet co treba pozret a robit ale podla mojich skusenosti ked dam skontrolovat auto ci je vsetko ok tak aby som ukazal konkretne co chcem pozret ako a co to robi a ked spravy co som povedal zobere si 20 alebo 50 eur...
ja chapem ze vela veci nie je "easy" ale za ten cas co mam bmw som bol vela krat v servise (aj origo BMW aj "garaz") a asi dva tyzdne dozadu som zistil ze mam zasratu prevodovku a ide to od motora. tecie olej alebo preteka niekde odkial neviem. tu sedim a citam cele dni ked pridem z roboty co by to mohlo byt a som na to ozaj nasraty lebo si vobec nemyslim zeby som bol lakomy na auto alebo zeby som sa nestaral ale ked ja osobne som s toho debil a o DPF a EGR som sa dozvedel az teraz, pritom je to velmi vazny problem aspon u BMW lebo o inych znackach som necital a nik mi nikdy k tomu nic nepovedal...
vsak ty si mi odporucil ist s tym na diagnostiku len nemam tu nikoho akurat dvoch starsich a aj sikovnych mechanikov len oni nie su moc cez elektroniku a nerozpravaju anglicky takze tazko sa mi aj tu riesi...
potrebujem nieco jednoduche ale dobre nech si viem auto pozret aj sam
TT-SIMIK napísal:Ak to je na strane vodiča, je to olej čo preteka cez klapky......klasicky problém 3L....vymenit gumičky,alebo namontovat zaslepky.....
330xd napísal:
ano tam to je... je tam malo miesta cize pri beznych veciach ked otvorim kapotu napr. idem pozret olej ale naliat vodu do ostrekovacov to ani nie je vidiet ale teraz som bol skumat kde to mam ten egr a nasiel som ze je to pekne zaolejovane aj zvnutra pod krytom motora ale len na tej strane vodica...
co to teda je za problem to sanie alebo ake gumicky? a tu zaslepku si myslel na egr? to budem asi tiez chciet poriesit ale pokial tu nezozeniem niekoho dobreho z diagnostikou tak to dam asi az na slovensku a mozno aj dpf
PeqpeK napísal: