... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
ptz napísal:skontroluj DISA klapku.. moja bola pri 180 000 km uplne na kasu a volnobeh bol nepravidelny
dymone napísal:Riesim nieco podobne. Robi mi to viac menej iba ked je v zatazi a potom prichadzam niekde na stopku a vytlacim spojku aj brzdu .. tak mi to zakolise medzi 500-1000 otackami .. nie stale.
Moznych pricin moze byt velmi vela. Najcastejsie to byva ale falosnym vzduchom.
-Zacal by som vecami, co nestoja vela a vies si ich spravit aj sam. Tj precistit volnobezny ventil aj skrtiacu klapku a rovno uz vymenit aj ich tesnenia. Precistit rovno aj konektory k nim. Dokladne (ale fakt dokladne) prekontrolovat vsetky hadice, pretoze vacsinou na prvy pohlad vyzera ze je vsetko ok, ale casto byva dierka skoro neviditelna. Pri zmontovani davat fakt pozor na spravne nasadenie hadic.
-Dalsia vec je, skusit odpojit vahu vzduchu, ci sa zmeni to chovanie.
-Prekonroluj regulaciu tlaku paliva co mas pri pal. filtry.
-Urcite by som dal updatnut ECU na najnovsiu moznu verziu (dokazes to spravit aj sam, napriklad cez kabik od uzivatela ice.blade)
-Lambda sondy moze toto sposobovat tak tiez, idealne by bolo si s niekym prehodit lambdy, aby si zbytocne nekupoval hned nove
-Chybne mozu byt aj cidla polohy vaciek a kluky
- a rozhodne by som odporucal rovno pretesnit VANOS (ak uz nemas pretesneny)
mato_to napísal:Riesim podobny problem na 328i (M52). Vymeneny separator, hadice, skontrolovane vsetky hadice (dokladne), precistena skrtiaca, disa, volnobezny ventil... co som sa docital moze to robit vela veci (aj lambdy pred katom), ja ako prve idem vyskusat prehodit funkcnu vahu vzduchu, resetnut adaptivne hodnoty, pojazdit a uvidim ci sa nieco zmeni (ked mam odpojenu vahu tak ziadne kolisanie a spotreba/vykon podla mna nezmenene ako so zapojenou).
Aj ked teda mne na rozdiel od teba diagnostika neukazuje ziadnu zavadu