... všetko o BMW ...
drroman napísal:TT SIMIK-znam hodne lidi kolem mne co maji 525 popr.530d a pokud do toho zakomponujou mesto tak jezdi vsichni kolem 9l.ja mam ty auta dve a co jsem vysledoval,tak jediny rozdil je v tom,ze jedna nema dpf a ta zere o litr mene,ale poznas to jen na dlouhych trasach.pokud jedu z ostravy do prahy tak bez dpfka zajedu i za 6,5 s dpfkem 7,4 ,ale jakmile zacnu jezdit mesto jde to proste k 9l.ted jezdim pravidelne z centra prahy cca 80km z toho je 15km prahou pak dalnice a 20 km okresky,vynuloval jsem si denni pc a po dvou tydnech se motam mezi 8-8,2l.jakmile ale pojezdim po centru tak jsem na 9litrech.tak se mi chovaji obe auta.termostaty mam v poradku vstriky po kontrole v boschi,na jednom jsem dokonce delal rozvody......ctu tady sem tam spotreby co lidi jezdi,ale mi se to proste nikdy takhle nepodarilo,tak nevim jestli blbe ridim nebo blbe ctujo jeste jsem zapomnel...na tom aute co mam vyssi spotrebu mam 18kola a na druhem 16 takze to muze byt jeste ovlivneno tim.s tim razenim to jeste dneska vysleduju,ale popravde si nejsem nikdy jisty jakou rychlost tam mam zarazenou,,za chvili jedu tak to zkusim vysledovat. p.s toto je jen vyjadreni mojich zkusenosti tak mne neukamenujte
braňo napísal:mám e61 525 d výkon 145kW, bez nejakého šetrenia jazdím 1/2 mesto a 1/2 mimo mesto dlhodobý priemer 7,0 l, priznám sa že neskúmam kedy preraďuje na 6-ku...
podľa mňa niečo nemáš v poriadku.
stanli200188 napísal:
diki za ochotu pomoct.stune kontrolujem tak ze ked si niesom isty co tam je,hodim paku do manualu a skusim este zaradit vyzsii stupen.ked uz tam je ta 6ka,tak to nespravi samozrejme nic,ale ked tam je 5ka tak hned uvidis na otackaz zmenu ze tam vosla 6tka.