... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Bengalll
Auto: zobrala leasingovka
Kraj: Žilinský

Re: BMW E39

Nedeľa, 28. Septembra 2014, 18:21

Ja by som bmw z bazára nekupoval ](*,)

Mal som 530i ale e60 , celkom dobre to ide, ľúbi papat aj benzín aj olej. Ja som pod 12l ani nechodil...

Skús kuknuť nejakú 540i + LPG
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Baworny
Auto: BMW39 525D m-packet
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 28. Septembra 2014, 18:30

Je jasne že zajtra ked tam pojdem tak nebudem hned kupovať kedže bývam v BA mam to kúsok ale chcel by som si to ist pozreť vyskušať benzín som ešte nemal možno ma to tak oslovi že to nakoniec kupim možno prave naopak sa sklamem

Noooo 540i LPG :-k :-k

killer35
Auto: Lietadlo
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 3. Októbra 2014, 14:23

Baworny napísal:
Dobrý večer páni chcem sa spýtať či tento kusok nebol niekto pozerať mám zaujem o kupu e39 doteraz som mal e39 len naftovu 525D ale kedže 525D na slovensku v normálnom stave asi nezoženiem chcem sa spytať načo si mam davať pozor čo si mam presne všimnuť ked to budem obzerať.viem že je to vraj spolahlivy motor vraj to aj papa olej ale vraj nie nejak extra moc čo som sa dočital.
Jazdim 60% mesto 20%okresky20%dialnica počitam že 530i bude mat priemer cca10litna100km.
dakujem pekne za odpovede. 8-[

http://bmw-rad-5.autobazar.eu/530-i-id5801622.html

Auto je podla seka stočene o 100000 km.

Hugino
Auto: E61&E70

Piatok, 3. Októbra 2014, 14:39

killer35 napísal:

Auto je podla seka stočene o 100000 km.

Podľa mňa to bolo zle zapísané. Alebo žeby najazdilo za rok 100 000km naspäť? :-k
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

slartibartfast
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 11. Januára 2015, 17:36

nebudem zakladať nové vlákno, radšej oživím staré
nejaké info o tomto aute? http://bmw-rad-5.autobazar.eu/530-i-exc ... 55260.html
je takýto vysoký nájazd problém aj pri pravidelnom servise?

korado
Auto: len V12 a len long

Nedeľa, 11. Januára 2015, 18:14

vôbec to nie je vysoký nájazd... vyzerá veľmi pekne a zachovalo, mám pocit, že pred cca dvoma rokmi bola v BB :-k
každopádne stojí za pozretie...
INSTAGRAM: korado_korado

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 11. Januára 2015, 19:27

Bože korado. Chápem že si zvyknutý jazdiť autá čo majú 600 tisíc + ale povedať niekomu, že 370 tisíc nie je vôbec vysoký nájazd, to je trochu na palicu nie?
To je skoro 400 a to už mi príde ako kurva vysoký nájazd. Či chceš alebo nie. Zostáva iba otázka či bolo auto servisované dobre a ako moc je zošlahané po tej porcii km.
Agelias© by migo
///MARKETING

banned

Nedeľa, 11. Januára 2015, 21:36

Ked aj bolo akokolvek servisovane, ja si myslim, ze 13 rocne auto + skoro 400 tisic kilometrov ma uz co to za sebou, mam na mysli hlavne casti, ktore clovek na rychlo neskontroluje a nemusia byt zle teraz, ale napr. uz o par tisic km. Korado si asi mysli, ze tie auta su fakt vyrobene z titanu (sorry TiTAN) a sluzia americkej armade. Taky diferak, kardan, ulozenia kradnu, akakolvek gumova cast, silentblok, ci cap, ci samotna karoseria, rozvrzgany interier, vola v samotnom domci riadenia, volantova tyc, spotreba oleja motora, kadejake cidla na motore a podobne veci si nemysli, ze budu v rovnakom stave, ako auto, ktore ma 200 tisic (samo, ze 200 tisic tazko najst pocite). Ako ani ja by som sa nebal auta s vysokym najazdom, ale by som si ho riadne pozrel v kazdom smere pred kupou a urcite by som zan nedal 4500e ani zdaleka, auto co by malo pri mojom jazdeni za rok aj pol 500 tisic na konte. Tak isto vsetky hybne casti motora - dvojhmota, alternator, starter, klima kompr. a pod. 400 tisic je 400 tisic, nevravim, ze to nevydrzi, ale je tam vacsia pravdepodobnost ako pri aute, ktore ma 200 tisic najazdene. Si zober, ze pojdes s takym autom niekde aspon 1000km do Nemecka, alebo chorvatska a vysype sa ti tam alternator, prejdes kym nevycucas baterku a potom to tam mozes dat do pekne draheho servisu vymenit/opravit, co v nemecku urcite lacne nebude (par stovak len tak zahuci) a v chorvatsku ako turista, ktory svoje auto potrebuje na navrat domov tiez nebude lacny, lebo kurvy budu vediet, ze to potrebujes opravit...

Takze to zhrniem, vysoky najazd = ano = skontrovat stav, LENZE k vysokemu najazdu sa musi rovnat aj adekvatna cena a nie skoro 5 litrov za 3 generacie stary baworak, co ma skoro pol mega na sebe. #-o

EDiT: ako som to pozrel, tak vzhladom na vybavu (okrem xenonov, multifunkcneho volantu, kozu bez vyhrevu a packetu ani neberiem ako vybavu), ktora je slaba, vysoky najazd, rocnik auta = realna cena tak 3000 max 3300eur. Viac to hodnoty nema, keby tam bol napr. plyn, tak by sa to k tej stvorke mohlo blizit. To je moj nazor, skuseneho znalca :D
banned... ...connecting people :)

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Pondelok, 12. Januára 2015, 10:58

tvoj zivot je podla mna plny paradoxov....mas strach kupit diesla, lebo sa bojis servisu a pritom nemas strach kupit vydojenu 540i... ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

PetoK

Pondelok, 12. Januára 2015, 11:38

banned napísal:
... To je moj nazor, skuseneho znalca :D

Jasne... skuseny znalec... #-o #-o #-o #-o

Dogg88
Auto: n/a

Pondelok, 12. Januára 2015, 11:51

za ten rok ci dva co ma vodicak uz toho naskusal :lol:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

korado
Auto: len V12 a len long

Pondelok, 12. Januára 2015, 12:04

M3 lover napísal:
Bože korado. Chápem že si zvyknutý jazdiť autá čo majú 600 tisíc + ale povedať niekomu, že 370 tisíc nie je vôbec vysoký nájazd, to je trochu na palicu nie?
To je skoro 400 a to už mi príde ako kurva vysoký nájazd. Či chceš alebo nie. Zostáva iba otázka či bolo auto servisované dobre a ako moc je zošlahané po tej porcii km.

keď opomeniem skúseného jazdca banneda, ktorý jazdí leda tak v need for speed alebo v GTA tak si treba uvedomiť jedno... auto je staré takmer 14 rokov! A priemerný ročný nájazd je cca 28.000km. To je veľa? :-k nie, nie je. Videl som Mercedes E-čko v inzercii, ročník 2010 a malo 640.000km! To je vysoký nájazd, 160.000km ročne. A nie smiešnych 28.000
Koľko tá tridsaťdeviatka stála v roku 2001 nová? 50-60.000 ako nič. Je ani nie za desatinu ceny! Buď prídem, pozriem, prípadne zjednám pre dobrý pocit na obed a plnú nádrž po ceste domov a beriem alebo nie. Samozrejme keď bude schopná. Musí sa rátať s tým, že časom niečo vyskočí. To je normálka pri starom aute. Auto sa opotrebúva hlavne vekom. Radšej ale staré auto čo jazdilo pravidelne a bolo mu dopriate ako "uloženku" čo sa nehýbala takmer vôbec

Keď chcete malý nájazd, pozerajte relatívne NOVÉ autá nižšej strednej triedy. A nie staré ojetiny vyššej strednej triedy kde je malý nájazd iba zbožným prianím potenciálneho nového majiteľa. Stále dookola a dookola to isté. Riešiť auto za tri, štyri výplaty a vyplakávať čo všetko môže odísť. Môže a nemusí. Pri každom jednom. Keď nemám peniaze, nekupujem. Keď sa nechcem v aute vŕtať a opravovať nekupujem staré. Som zmierený s tým, že nemám na nové, kúpim si staré a opravujem. Jednoduché :wink:

slovenskému KUPCOVI VO VŠEOBECNOSTI sa nedá vyhovieť... chce čo najnovšie auto za cenu starého (ideálne zadarmo), hlavne aby sa nekazilo, s dobrou výbavou, nech to nežerie, všetko do 168.341 je stočené = zle, všetko nad 223.702 je už nesmierne ojazdené = pred smrťou.
INSTAGRAM: korado_korado

Martin540
Auto: V8
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 12. Januára 2015, 16:15

Ja sa priklanam ku Koradovi...neviem co tu riesite taketo pi*oviny o najazde a pocte km...rec je o e39 co su uz "stare panicky" na dochodku.. je jasne ze auto co ma 200tis je lepsie ako auto co ma 350tis a pod.. a? Tieto auta casom zaniknu a budu to stare vydojene haraburdy okrem M5 pripadne zachovale 540 v manuale..ked chce niekto auto s malym najazdom km tak nech pozera novsie..ale priznajme si..kto z vas mudrlantov ma na novsiu radu ako napr F.. pisete tu somariny ze auto co ma 350tis je srot..ano treba to stocit na 150 a hned nam bude lepsie na srdiecku :thumbup: nechcel som sa ani zapajat do tejto debaty a vseobecne uz ani nemam chut vobec nieco komentovat tu..korado to zhrnul dobre...naco pi**jete na 15 rocne auta ze maju moc najazdene ale na novsie nemate..furt si tu na tom onanujete aky ste vy odbornici...jasne ze tie auta sa kazia,vrzgocu a uz je tam proste citit tie roky a najazd ale stale su to auta plne emocii a radosti z jazdy pre mna ako majitela 540..ano moja ma 325tis ale nestocenych ale stale ked tomu slapim smejem sa jak kar a o to mi islo. Za tie prachy kludne novu thaliu alebo daciu prip. skodu... tam mate ten nizky najazd a cena je adekvatna drvivej vacsine obyvatelstva...tak si tu uz nehonte furt nad km a tie reci ze su to stare vergle si nechajte pre seba.. ked sa vam auto nezda nepaci a ma podla vas moc nalietane tak to nekupujte a uz vobec nekomentujte lebo mi z toho vzdy pride zle...

M3lover si zabil... ked soferujes moju 15 rocnu hajtru s 325tis tak sa nemozes doslintat a si vzdy pekne mimo..ale tu napises hento.. okej beriem na vedomie :thumbup:
BMW e39 540i 6q 99´

M3 lover
Auto: E30

Pondelok, 12. Januára 2015, 17:57

korado: Neni jedno že koľko km ročne jazdilo? Ja keď sa pozerám na kilometre, tak beriem do úvahy čo je tam teraz, nie koľko bolo v priemere. Teraz má proste 400 a hotovo. Či ty vidiš rozdiel v tom že dajme tomu za 14 rokov v priemere 28, alebo za jeden rok 300 tisíc a zvyšných 13 rokov po 8 tisíc? Myslím si že nie som ďaleko od pravdy a skorej by som povedal že u každej E39 alebo iného auta vyššej strednej triedy v tých rokoch bol ročný nájazd v prvých 5 rokoch vysoký a potom ako končí záruka, auto ide do sveta a ako strieda majiteľov, nájazd už tak rapídne nepribúda.
Ty to berieš z hľadiska rokov a na priemer. Ja sa na to pozerám celkovo za všetky roky. Výsledok je ten, že ty si dáš do priemeru 28 x 14 a je to pre teba malé číslo, ja sa pozriem na auto, vidím 400 tisíc a poviem vysoký nájazd. Čo z toho vyplýva? :mrgreen: Že pravda je...niekde v strede. Z pohľadu priemeru to vysoký nájazd nie je, z pohľadu celkového ale áno. O tom v akom je auto stave sa nebavíme (!), beriem do úvahy čisto kilometre.
Teda keby je v inzercii BMW, ktoré najazdilo od 95 roku milión kilometrov, bol by to malý nájazd? Veď malo v priemere iba smiešnych 53 tisíc ročne. Čo na tom, že má teraz cez milión.

To čo si písal ďalej už sú len všeobecné veci s ktorými súhlasím. Stále si však stojím v tomto za svojim. Ak raz auto tie kilometre má, je tomu adekvátne aj opotrebenie a teda mi je jedno koľko km malo v priemere.

Martin540: ty nepičuj, máš správu. [-(
Agelias© by migo
///MARKETING

Dogg88
Auto: n/a

Pondelok, 12. Januára 2015, 18:04

Nie je tak celkom jedno ci auto nabeha 300t za 10 rokov alebo za 2 roky
Keby to mabehalo za 2 roky tak bude zhumplovane to mi ver. Je to extremny priklad aby bolo jasne v com je rozdiel.
BTW: Si myslite zo kolko aut v takychto rocnikoch maju realne nabehane pod 300t?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných