... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Bigy
Auto: E46
Kraj: Košický

Re: E36 318i M43 - Problém s motorom, klepe - VYRIEŠENÉ

Streda, 10. Septembra 2014, 22:13

Zdravím, ak ste mali problém s ojničnými ložiskami podarilo sa Vám to vyriešiť výmenou ložisk alebo komplet celý motor? Ja mám pocit že mám podobný problém ale nie som si istý a nemam štastie na mechanikov už pol roka chodím od servisu k servisu? Ak tak poradte niekoho šikovného v Ke a okolí. Mám inak podozrenie aj na hyrdoštely alebo vačku? Auto to robi od kedy som kúpil takže neviem v čom mohla byť príčina ale ja som menil olej pravidelne 5w-40 Castrol...niekde som už aj počul že 5w-40 liať do motora čo má cez 250tis. je hlúposť...tu je odkaz na video aj ked je to veľmi zle počuť. https://www.youtube.com/watch?v=OZ48gsX ... 6Dc_BcvI-A To klepanie je pekne počuť v strednych otáčkach medzi 3000-3500 ak idem konštantnou rýchlosťou. Dik za vaše názory.

DeathHead291
Autor témy
Auto: BMW e36 318i
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Septembra 2014, 23:33

no ja osobne keď som mal vyklepané ojničné ložisko zničilo mi aj kľuku chcel som ju dať na výbrus kúpiť ojničné ložiská určené po výbruse ale ked som zistil cenu všetkého a robotu tak som si zohnal druhý motor na ktorom som keď som to už mal vonku vynmenil piestne krúžky a ojničné ložiská a hlavu som použil svoju kedže pri kúpe mi povedal ten pán že si nieje istý či je hlava dobrá nahodil som motor poskladal a všetko bolo v poriadku nemyslím si že sa oplatí opravovať to skôr zophnať funkčný motor a buď ho iba prehodiť alebo ho zgenerálkovať ako ja u mňa investícia aj s motorom plus diely cca 400 € to rátam aj nový olej a podobné somariny čo sa mi vyskytli avšak robotu som si robil sám v servise by zato chceli strašne moc

Bigy

Streda, 17. Septembra 2014, 19:26

Ja som tam narval už ovela viac penazí a stále nie je problem vyriešený. Stále niečo...mne povedali mechanici že vymena motora 350 druhý 500eur a to len za robotu...

Užívateľov profilový obrázok
Dessirer
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Septembra 2014, 06:56

tu v KE chlapec ti to zrobi do 100€ .. ja keby som mal zirafu tak aj za 50€.. niektori su zdieraci. su to 2-3 hodiny roboty.

Bigy

Štvrtok, 18. Septembra 2014, 09:56

Mohol by si mi prosím ťa nechať kontakt v správe? Dakujem...možno ešte skúsim aj tu sa opýtať mám nasledovný problém okrém iného....prehrieva sa mi motor a neviem prísť na to kde je zadrhel asi by to naozaj chcelo nový motor. Termostat som vybral ako prvý ešte pred týždnom, to nepomohlo. Včera som prepláchol systém a voda pekne pretekala cez chladič jednou aj druhou stranou. Vodné čerpadlo síce nevyzerá že je najnovšie no má kovové/zliatinové lopatky, ktoré sú cele, nevylomené a lopatky na oske nepreklzaju. Problem je tén že motor sa mi zvykne prehrievať a aby som predišiel prasknutiu hlavy alebo tesnenia tak som chodil s kúrením na plno. Auto som odvzdušnoval viacero krát. Motor topil ale až ked bol motor poriadne zohriatý ( nie ako predtým). Všimol som si ešte ked som preplachoval chladic aj motor, že ked som mal vodnu pumpu dole tak z miesta kde bola vodná puma vytekala aj ked len v malom množstve voda, aj ked som obe hadice z chladiča mal odpojene. Na hladine som pozoroval lesklý odraz ako z oleja ale nie som si 100% istý či to bol olej alebo len chladiaca ktorá v motore ešte ostala. Vodu ktorú som vypustil z chladiča bola pekne tmavo zelená. Pýtam sa Vás teda keby aj to tesnenie pod hlavou/ hlava bola K.O. spôsobovalo by to že motor sa prehrieva, resp. spodná hadica je teplá/ vlažna horná hadica od motora horúca/vriaca a chladič hore mierne teplý dole úplne studený? Teplotu chladica som sledoval už pri vybratom termostate. Poslednú dobu mi vyhadzuje diagnostika problém s katalyzátorom ( brzdiaci proces je príliš nízky). Napadá Vás kde môže byť problém? Dakujem za každú vec čo váš napadne.

Bigy

Sobota, 20. Septembra 2014, 13:01

Zdravím Vás, dnes som skúsil jednú vec, ktorú mi poradil kamarát že mám nechať otvorenú expanznu a zahriať motor na prevádzkovú teplotu a sledovať pri tom ci nepôjdu bublinky z expanznej, čo by vraj mohlo znamenať že je KO hlava. Motor som zohrial a tie bublinky z nej aj skutočne šli aj ked len málo a nepravidelne, no spodna hadica bola konečne horúca aj ked nie natolko ako ta vrchna, pričom chladič bol ako keby stále iba teply ak nie studený a potom mi celý obsah nádoby klesol aj spolu s plavakom pod minumum tak som motor vypol. Ked vychladne skúsim tam doliať vodu odvzdušniť ešte raz, zavriem celý systém a skúsim sa prejsť. Inak prešiel som už všetko čo sa týka chladiaceho systému až na vyčko expanznej nadoby to som neskúšal meniť. Mohlo by zle vyčko spôsobovať podľa Vás môj problém? dakujem

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 21. Septembra 2014, 07:51

Ano tak ako som ti pisal mohli by samozrejme, uz tu boli take pripady. A ak budes kupovat, nekupuj druhovyrobu, ale original diel. Ja som tiez kupil neoriginal a ptm som musel samozrejme ist po druhe.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 22. Marca 2015, 11:54

chalani co skor povoli? tesnenie pod hlavou alebo tesnenie spredu motora na tom kryte(http://2009.bmwfans.info/parts/catalog/E36/Compact/Europe/316i_1.6-M43/LHD/M/1997/march/browse/engine/timing_case/)?
problem je ze to tam mam od oleja a neviem ci to moze byt tesnenie pod hlavou alebo to len tecie kdesi spoza krytu :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný