Štvrtok, 18. Septembra 2014, 09:56
Mohol by si mi prosím ťa nechať kontakt v správe? Dakujem...možno ešte skúsim aj tu sa opýtať mám nasledovný problém okrém iného....prehrieva sa mi motor a neviem prísť na to kde je zadrhel asi by to naozaj chcelo nový motor. Termostat som vybral ako prvý ešte pred týždnom, to nepomohlo. Včera som prepláchol systém a voda pekne pretekala cez chladič jednou aj druhou stranou. Vodné čerpadlo síce nevyzerá že je najnovšie no má kovové/zliatinové lopatky, ktoré sú cele, nevylomené a lopatky na oske nepreklzaju. Problem je tén že motor sa mi zvykne prehrievať a aby som predišiel prasknutiu hlavy alebo tesnenia tak som chodil s kúrením na plno. Auto som odvzdušnoval viacero krát. Motor topil ale až ked bol motor poriadne zohriatý ( nie ako predtým). Všimol som si ešte ked som preplachoval chladic aj motor, že ked som mal vodnu pumpu dole tak z miesta kde bola vodná puma vytekala aj ked len v malom množstve voda, aj ked som obe hadice z chladiča mal odpojene. Na hladine som pozoroval lesklý odraz ako z oleja ale nie som si 100% istý či to bol olej alebo len chladiaca ktorá v motore ešte ostala. Vodu ktorú som vypustil z chladiča bola pekne tmavo zelená. Pýtam sa Vás teda keby aj to tesnenie pod hlavou/ hlava bola K.O. spôsobovalo by to že motor sa prehrieva, resp. spodná hadica je teplá/ vlažna horná hadica od motora horúca/vriaca a chladič hore mierne teplý dole úplne studený? Teplotu chladica som sledoval už pri vybratom termostate. Poslednú dobu mi vyhadzuje diagnostika problém s katalyzátorom ( brzdiaci proces je príliš nízky). Napadá Vás kde môže byť problém? Dakujem za každú vec čo váš napadne.