Děkuji za pochvalu pánové.
U E60 předface nedynamic lze vytáhnout projektor bez rozebírání světla, nicméně je horší ho tam vrátit :-)) To se nemusí vždy povést....no, až to zkusíte, tak uvidíte :-)
Každopádně i tyto světla dělám jen komplet, tedy s celkovým rozebráním světla. Nevěřili by jste, kolik bordela je na předním plexi zevnitř. Je to jednolitý film nečistot, takže to ani není dobře vidět, ale věřte, že může snižovat svítivost až o třetinu. Změřeno :-)
A čistit plexi zevnitř nějákou tyčinkou, dokud není sundané ze zbytku světla je nesmysl...akorát ho dodrbete. Já když sundám plexi, tak tady mám dětskou vaničku, kam ho na dvě hodiny naložím pořádně odmočit a teprve potom si na něho dovolím šáhnout tím nejjemnějším hadrem, a to způsobem, že udělám 4 centimetry čtvereční a zase jedu jiným místem na hadru... jinak se to poškrábe. Ty plexi jsou zevnitř hrozně vyhřáté časem, jenom se na ně špatně podíváte a jsou tam škrábance. Někdy vám vyfotím jak vypadá hadr po čištění plexi zevnitř....nevěřili by jste, co jsou tam za hovna.
A aby jsi mi posílal světla jen na vyndání projektorů je nesmysl. Pouhá výměna projektorů je u těchto světel poloviční práce. Ano, nestojí to moc, cca 5000,- Kč včetně fungl nových projektorů, ale pořád z toho nebudeš mít radost, protože dokud se nedá do kupy plexi zvenku/zevnitř, případně se nevymění, tak to bude pořád svítit a vypadat nahovno....a to je poloviční práce