... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

svkviz
Auto: E91 320D N47 D20A
Kraj: Košický

Re: hlasny chod motora - POPROSIM RADU

Sobota, 7. Júna 2014, 09:04

Zdravim,

takze pri vymene rozvodov sa zistilo jemne poskodenie klukovej hriadele na druhom valci, tak mi ju odporucili vymenit tiez. Kluka dosla z BMW, akurat ze teraz vraj nemaju nejake pripravky na nastavenie casovania motora. Vsetko je zmontovane, ale vraj to nastavenie casovania bez pripravkov, ktorych je vraj 8 nie je mozne a nikde tieto pripravky nemaju. Auto uz mesiac stoji iba kvoli tomu a som taky vytoceny do cervena ze si to ani neviete predstavit. Viete mi niekto znaly problematiky povedat, ci to je naozaj taky problem, alebo staci odniest auto do original znackoveho servisu BMW a atm to mozno budu vediet opravit. Aj ked s tym nemam dobre skusenosti. Alebo najst kontakt na nejakeho mechanika, ktoremu prinesiem motor a mi to nastavi. Uz mi bolo povedane, ze lahsie by bolo zohnat iny jazdeny motor, ktory ma casovanie nastavene od vyroby. Akoze to som mal urobit na zaciatku. Ak by mi s tym vedel niekto znaly poradit, bol by som vdacny. Takto mam z auto tazitko na papier a diely stali zatial 1500 eciek.

V.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: hlasny chod motora

Sobota, 7. Júna 2014, 12:11

Asi su to mantaci......lebo stači 1pripravok na vačky a zaaretovat zotrvak na hornu uvrat 1. valca a ostatne už iba o vizualnej kontrole...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

svkviz
Auto: E91 320D N47 D20A

Sobota, 7. Júna 2014, 17:18

A naco su tie dalsie pripravky? Tvaria sa, ze bez nich to nejde. Skusim zavolat do regnumu v Ke, ci to budu vediet nastavit. Inak neviem. Alebo kupim liter benzinu, polejem a bude po probleme.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Sobota, 7. Júna 2014, 22:10

ziadne dalšie prípravky niesu treba....v piatok sme zložili taký motor,tak ti snad táto info stačí,nie??
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

rozhodca84
Auto: 320d Tourer

Piatok, 20. Júna 2014, 13:04

Konecne som absolvoval vymenu rozvodu vo Zvolenskom servise. Menili sme aj spojku aj zotrvak, a dal som vycistit aj DPF filter. Vsetko je v poriadku, auto citelne stichlo, takze spokojnost. Servis vo Zvolene urcite odporucam!

miidlo
Kraj: Bratislavský

Sobota, 21. Júna 2014, 02:35

rozhodca84 napísal:
Konecne som absolvoval vymenu rozvodu vo Zvolenskom servise. Menili sme aj spojku aj zotrvak, a dal som vycistit aj DPF filter. Vsetko je v poriadku, auto citelne stichlo, takze spokojnost. Servis vo Zvolene urcite odporucam!

A kolko ťa to všetko vyšlo?

rozhodca84
Auto: 320d Tourer

Streda, 2. Júla 2014, 15:05

Diely som si kupoval sam, bolo toho hodne:

komplet sada na vymenu rozvodu
spojka LUK
dvojhmotovy zotrvacnik
predny remen plus kladky
olej plus vsetky filtre
chladiaca kvapalina
...

Cena za diely bola 1470 eur

Vo Zvolene som platil 1049 za za vymenu tohto vsetkeho spolu s cistenim DPF filtra (350), diagnostikou, plus objednanim a vymenou nejakej hadice nad turbom..

Auto citelne stichlo, mam pocit ze aj spotreba je o nejake desatinky nizsia, nova spojka super, tak dufam ze bude nejaky cas pokoj! :-)

xxxxx
Auto: 520d e61
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 21. Júla 2014, 18:53

zdravim chlapi mam motor n47 r.v 2008 cize mala by sa na tomto motore menit aj kluka co mi v bmw servise aj odporucili preto sa pytam ak sa vymenia iba retaze ci to po par tisíc km nezacne znova rapotat ked bude nova retaz a kluka bude stara kolko ste nabehali km na novej retazi a starej kluke dik za info pocul som ze ked sa to nemeni aj s klukou tak moze sa stat ze po 10000km zvuky zacnu znova dik za info

petersss
Auto: BMW x3, patrol GR
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 10. Augusta 2014, 11:35

No po pol roku sa zase aj ja pridám do diskusie, ale so zlými správami (pre mňa :( ). Pol roka sa rozhodujem, či vymeniť tú reťaz, hlavne ma odrádzalo, že to bolo ďalej od môjho bydliska, mám namysli niektoré servisy, čo ste písali, v ktorých ste to robili. A včera tú reťaz roztrhlo, ide ma j.....núť! Je to na 99% reťaz. Teraz moja otázka. Má niekto skúsenosti s nejakým BMW servisom na sk, že koľko stojí výmena toho druhého motora a či sa to vôbec dá zohnať tak, ako tu niektorí písali, že motor stojí cca 2000-3500e. Alebo poprípade, ak niekomu ju roztrhlo a dal to robiť, kde mu to robili, ako to riešil a koľko ho to vyšlo. AK vie niekto okolo toho viac, prosím vás, napíšte! Díkes

petersss

Pondelok, 11. Augusta 2014, 11:27

Vidím že všetci mi odpovedaju!No nič chcem len povedat to co tu písali niektorý ze BMW si priznalo chybu ako Puma a že nový motor sa dá kúpit od 2000 -3500e je uplná hlúpost,volal som do 3 bmw servisov a všade je cena motora 7300e

erik_1
Auto: E90 316 LCI

Pondelok, 11. Augusta 2014, 14:21

Kto povedal ze za 2000eur sa da kupit motor priamo od BMW? Nemal si otalat a ist tu retaz vymenit hoc kde...cele slovensko krizom ma 500km. To uz je teraz jedno, pozeraj motor na na webe v CR som dake videl, a mozno aj tu na SK sa ti postasti, ale priamo u dealera asi nie.

Tu v KE mal chlapik podobny problem ze mu roztrhlo retaz na 116tke, akurat som bol vtedy v tempuse a sa mi zda ze technik nieco spominal okolo 4500eur, ale isto cely motor nemenili to by potom bola ina palka.
Naposledy upravil/-a erik_1 v Pondelok, 11. Augusta 2014, 14:24, upravené celkom 1 krát.
BMW E90, 316i (90kW) LCI, r.v. 2009
VW Polo 6R 1.2 TSI, r.v. 2016
VW Golf V 1.6, r.v. 2005 EX
Skoda Felicia 1.3 MPi, r.v. 1996 EX

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI
Kraj: Žilinský

Pondelok, 11. Augusta 2014, 14:23

petersss napísal:
Vidím že všetci mi odpovedaju!No nič chcem len povedat to co tu písali niektorý ze BMW si priznalo chybu ako Puma a že nový motor sa dá kúpit od 2000 -3500e je uplná hlúpost,volal som do 3 bmw servisov a všade je cena motora 7300e

Cawko vidim ze niesi v zavidenia hodnej sitaci, ponize je podobna tema SOS motor, tiez tam chalan zhana novy motor alebo skus kontaktovat clena TT simika. Nechcem byt otravny ale kolko si mal prosimta nabehane a aky mas rok vyrobi auta. Ja mam e90tku po facelifte rv 2010 a uz tiez jemne pocut retiazku...
Inac do bmw uz ani nevolaj bo ta cena to je zdieranie a urcite sa to da riesit mimo nich...
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

dibarbora
Kraj: Žilinský

Pondelok, 11. Augusta 2014, 15:07

motor treba zohnat podla moznosti v ramci jedneho modeloveho roku, ako je tvoj povodny. Pokial budes prehadzovat komplet motor aj s prislusentsvom, aby si to nemal problem prisposobit k existujucej elektronike.

petersss

Pondelok, 11. Augusta 2014, 21:41

Michaell_1 napísal:

Cawko vidim ze niesi v zavidenia hodnej sitaci, ponize je podobna tema SOS motor, tiez tam chalan zhana novy motor alebo skus kontaktovat clena TT simika. Nechcem byt otravny ale kolko si mal prosimta nabehane a aky mas rok vyrobi auta. Ja mam e90tku po facelifte rv 2010 a uz tiez jemne pocut retiazku...
Inac do bmw uz ani nevolaj bo ta cena to je zdieranie a urcite sa to da riesit mimo nich...

Na zaciatku alebo v polovici tohoto vlakna je aj video toho šuštania,mam x3 2,0D 130kw rv 2008 a 190000km

rasstinko
Auto: E60 520d 130kw

Štvrtok, 14. Augusta 2014, 14:48

nazdar patrees volal som asi do 3 servisov na slovensku pytaju palky okolo 1300 - 1600 za vymenu retaze nasiel som jednu firmu v prahe ktora robi tuto vymenu za 19000 ceskych co je asi 690 e pojdem to dat robit tam robi aj komplet repas motora po roztrhnuti retaze je to okolo 50 000 ceskych pozri jeho stranku volal som s snim robil asi 50 takychto motorov v anglicku www.rh-engines.cz

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných