Pondelok, 14. Júla 2014, 11:18
BMW biblia kaze pre vsetky typy klimatizacii pri cisteni akymkovlek plynom nezapinat klimatizaciu (teda chladenie) pocas celeho procesu.
Pokial nepomoze cistenie plynom treba pristupit k cisteniu kvapalnemu.
Biblia dalej neuvadza cistenie ozonom ale ani nezakazuje ale vzhladom na jeho vlastnosti by som to ani nerobil.
Vsetko chladnejsie ako okolie pri urcitej vlhkosti vzduchu kondenzuje vodu do kvapalneho skupenstva. (staci vybrat hocico aj plastove s chladnicky do izbovej teploty a je to hned vidiet) Da sa povedat ze ak pri dlhodobom pouzivani pri brutalnom teple chladi klimatizacia kanaly studenym vzduchom, tieto steny kanalov pri vypnuti zacnu kondenzovat vlhkost. Ak su kanaly zaspinene prachom a necistotami plesni staci malo.
Kedze kov prenasa teplo najrychlejsie, klimatizacny vyparnik ako najchladnejsie teleso bude najviac kondenzovat vodu. (preto klima vysusuje vzduch bez primiesavania) Preto ma vyparnik umiestnenie v naklone aby nazrazana voda stekala z membran vyparnika dole. (preto nie je dobre parkovat cumakom dole) Preto ma opodstatnenie ohrievania RECIRKULACIOU po vypnuti klimy, pretoze okamzity teply vzduch vyparnik zohreje a zamedzi zrazaniu vlhkosti.
Ak vsak je uz problem dlhsi, ohrievanie vyparnika nepomoze pretoze zdroj moze byt uz dalej. A tym su najcastejsie upchate prepadove trubky dna klimatizacnej jednotky. Cital som o pripadoch kedy pri fuknuti do trubky pri prevodovke bolo pocut bublanie co to bolo tak upchate a voda "stala" bud v kolienkach trubky alebo rovno v zbernej casti klimatizacnej jednotky.
V prilohah je priklad uz dost zaneseneho klimatizacneho vyparnika, ktory uz bolo treba vymenit pretoze cez neho uz ani nepretekal vzduch. Preto je prevencia to najlepsie co mozeme s nasimi IHKA spravit...
-
Prílohy
-

- evaporator4.jpg (59.04 KiB) 614 zobrazení
-

- evaporator3.png (464.45 KiB) 614 zobrazení
-

- evaporator2.png (389.94 KiB) 614 zobrazení
-

- evaporator1.png (412.61 KiB) 614 zobrazení
TECHNIK IST NICHT KOMPLIZIERT - BMW