Zdravim,
Nechcel som to davat do navodov na konkretny model pretoze principialne by sa to malo zhodovat s ostatnymi typmi prevodoviek ale moja konkretna mala posluzit ako priklad. Totiz americania to robia inak ako briti, inak to popisuje dokumentacia od ZF a BMW biblia to nerobi vobec. Takze som si to nastudoval a snazil sa spravit na prvy krat ako som uznal za vhodne a bezpecne.
Co sa tyka handier priznam sa pozical som si ich s prace a uz nevratil, nehovorte to nikomu...
Ani som nemal sajnu ze je to nejake mikrovlakno...
Fotografia vzoriek na konci zobrazuje olej novy a pouzity z prevodovky.
Preco by som to nedaval robit do servisu je osobny pristup co u mna plati z niekolkych dovodov:
1 Rad pracujem na svojom aute maximalne ako mi povoluju moznosti lebo ma to bavi.
2 Chcem usetrit nejake chechtake...
3 Nezavyslej garazi alebo autorizovanemu servisu neverim ani nadpis nad dverami
Aky by bol rozdiel keby mechanik BMW postupoval rovnako ale zobral za to 600 eur? Myslim si ze niekedy to je ciste zdieranie a plati to dvojnasobok tu v anglicku v servisoch.
Co sa tyka radenia z D do R za studena nerozumiem na co sa pytate, pretoze prirucka uzivatela pise ze pocas radenia medzi D a R by mal vodic pockat v oboch pripadoch az prevodovka uplne zaradi pred tym ako da dole nohu z brzdy. Pri preradovani za studena som to este neskusal pretoze z vyjazdu vacsinou idem najprv dozadu a potom dopredu.