... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: E90 - Popraskane kryty na prednych xenonoch

Pondelok, 26. Decembra 2011, 21:48

marcele36 napísal:
ak by som ti mohol poradit
popraskalo ti to preto lebo si pouzil nespravnu kapalinu do ostrekovacov.v bmw ti povedali pravdu.ked si kupujes vodu tak voda do ostrekovacov musi byt vhodna na ostrekovanie polykarbonatovich skiel.ked kupujes vodu vzdy si precitaj ci je na to vhodna.ja na svoje auto som zhanal po pumpach a az na 2 pumpe som taku vodu kupil.mam znameho co mal problem s tymto tiez na spominanej X5.svetla mu popraskalia nevedeli sme z coho. druhy kamarat zasa pracuje v jednej nemenovanej firme kde v ponuke bola prave takato voda do ostrekovacov.vymenil svetla leje tam tu vodu a od vtedy s tym problem nemal.

Potvrdzujem.
Materiál je polykarbonát. Na etikete zmesi do ostrekovačov musí byť napísané, že je vhodná na polykarbonát.

Google: polykarbonát pôsobením UV žiarenia zvyčajne zožltne.
Google: polykarbonát teplom zmäkne, 150st. Celsia je bod, kedy začína mäknúť. Z tohto môžme vyvodiť predpoklad, že počas svietenia je náchylnejší na deformácie od kamienkov.

Užívateľov profilový obrázok
futy
Auto: C180w205
Kraj: Žilinský

Pondelok, 26. Decembra 2011, 23:39

A ja tam lejem sheron, ale neviem, ani som nečítal že či to nepoškodzuje plykarbonátové sklá svetiel...alebo u audi je to z iného materiálu :-k lebo som o tom nepočul. A kde sú tieto zmesi dostupné okrem nákupu cez internet a autorizákov.
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

MateX3

Utorok, 27. Decembra 2011, 02:20

futy napísal:
A ja tam lejem sheron, ale neviem, ani som nečítal že či to nepoškodzuje plykarbonátové sklá svetiel...alebo u audi je to z iného materiálu :-k lebo som o tom nepočul. A kde sú tieto zmesi dostupné okrem nákupu cez internet a autorizákov.

Jedná vec je kvalita polymeru (polykarbonátu) akú výrobca svetiel použije.
Druhá vec je, že nie všetky autá majú automaticky ostrek svetlometov, prípadne vôbec nemajú ostrek svetlometov.

A tak existujú zmesi do ostrekovačov bežné - tie ktoré neublížia klasickému sklu.
Potom sú trocha drahšie zmesi, ktoré neublížia aj polykarbonátu.

Málo kto sa tým zaoberá, no ukázalo sa, že niektoré svetlomety nemajú dostatočnú ochranu.

Trpí majiteľ, toto nevyreklamuje, lebo reakcia je použiť vhodnú zmes. Btw v poslednej dobe vidím dosť vozidiel s poškodenými svetlometmi, najskôr od zmesi. Problém nieje ani tak v zmesi ako v chemickej reakcii s teplom a hlavne slnkom a špinou. Bežná situácia je tá, že používame ostrekovače, a automaticky aj na svetlomety. Zmieša so špinou a praží sa to na svetle alebo na slnku - sklu to nevadí, polykarbonát je o inom. Nejaká rada? Počas tankovania umyť svetlomety.

futy

Utorok, 27. Decembra 2011, 17:58

No moje svetlá sú zatiaľ po cca 92,5T ok, tak to sa poobzerám po nejakej kvalitnejšej zmesi, aby som nemusel kupovať nové komplet-xenóny :-({|= Na sherone nie je nič o polykarbonátoch spomenuté, skôr čo som si všimol na návodoch bolo že nepoškodzujú laky.
VW BORA 1,6 16V- ex

MateX3

Streda, 28. Decembra 2011, 17:24

futy napísal:
No moje svetlá sú zatiaľ po cca 92,5T ok, tak to sa poobzerám po nejakej kvalitnejšej zmesi, aby som nemusel kupovať nové komplet-xenóny :-({|= Na sherone nie je nič o polykarbonátoch spomenuté, skôr čo som si všimol na návodoch bolo že nepoškodzujú laky.

Do istoty radšej kúpiť lepšiu zmes lebo automobilky šetria na čomkoľvek. Všimol som si nedávno v mototechne že majú na pulte flaštičku "aditíva" do ostrekovačov na lepšie čistenie, na obale je napísané, že nepoškodzuje polykarbonáty. Keď už sa niekto zásobil zmesou do ostrekovačov, aby ju po tomto čítaní niekam nevylial alebo nebanoval, nech tam doleje ten prípravok.

Ako to, že máš oooo ?

futy

Streda, 28. Decembra 2011, 18:51

No to že mám OOOO, je že ja nie som moc na diesle, (a BMW benzín v ponuke tu na SK bolo minimum, lebo všetci chcú jazdiť za 5,5l )a keďže som zohnal na svoje predch. kupca tak som to kúpil. Keď nie je kôň, aj somár je dobrý :mrgreen: Ale po tomto už príde dúfam BMW :-({|=
VW BORA 1,6 16V- ex

MateX3

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 00:00

futy napísal:
No to že mám OOOO, je že ja nie som moc na diesle, (a BMW benzín v ponuke tu na SK bolo minimum, lebo všetci chcú jazdiť za 5,5l )a keďže som zohnal na svoje predch. kupca tak som to kúpil. Keď nie je kôň, aj somár je dobrý :mrgreen: Ale po tomto už príde dúfam BMW :-({|=

Nič proti oooo nemám, len sa pýtam.
No z dieslových motorizácii bmw u mňa vyhralo, zvuk M57 I6 je mechanicky rafinovaný :-), a k tomu delikátne vyváženie + zadný náhon. V zime sranda, v ostatných situáciach je to vážne :P . Nad oooo som tiež uvažoval, no zadný náhon neponúkajú. Štvorkolka je zbytočný luxus, veľa diferenciálov a kto s luxusným sedanom bude jazdiť do lesa? Kvalitne odbočiť sa dá iba so zadným náhonom, len teraz bočím mimo tému. :-D

kubo1301
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 12:23

Ja som to mal ale na e46.robil som si to sam doma.vycital som to na nete.najprv to odasti.potom to treba brusit vodym smirglom najprv 800 potom 1000 ,1500 a nakonec 2000.potom treba kupit taku pastu vola sa to ze xerapol alebo tak nejak a tym spavis konecny vysledok.zda sa to jenoduche ale bola to riadna makacka ti poviem zabijes tym dost casu ale vysledok stoji zato.tiez som sa toho obaval ale svetal boli naj nove!!!zevraj netreba nato ani ten specialny pripravok ale hocijaku lestenku.no ved pocitaj o tom a uvidis.tak vela stastia pri praci ak sa pre nu rozhodnes
Prílohy
1.jpg
1.jpg (115.08 KiB) 2909 zobrazení

MateX3

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 17:38

kubo1301 napísal:
Ja som to mal ale na e46.robil som si to sam doma.vycital som to na nete.najprv to odasti.potom to treba brusit vodym smirglom najprv 800 potom 1000 ,1500 a nakonec 2000.potom treba kupit taku pastu vola sa to ze xerapol alebo tak nejak a tym spavis konecny vysledok.zda sa to jenoduche ale bola to riadna makacka ti poviem zabijes tym dost casu ale vysledok stoji zato.tiez som sa toho obaval ale svetal boli naj nove!!!zevraj netreba nato ani ten specialny pripravok ale hocijaku lestenku.no ved pocitaj o tom a uvidis.tak vela stastia pri praci ak sa pre nu rozhodnes

Xerapol je riešenie, sú aj iné. Na youtube sú videa ako to riešia umytím, vybrúsením s mokrým brúsnym papierom 800-1200-1600 a nanesú na to špeciálnu pastu. Na toto treba mať nervy, lebo čupieť pri aute 3 hodiny, nervozita stúpa a stačí trocha nepozornosti a zabrúsi to do laku alebo zapečie na svetlomete. Radšej buď zveriť to odborníkovi, alebo drbať na to. Ta pasta nieje všemohúca a skôr či neskôr to bude potrebné zopakovať. Demontáž svetlometov tiež nieje zrovna najlepšie riešenie.

futy

Sobota, 31. Decembra 2011, 19:26

Tak dnes som kúpil zmes do ostrekovačov carlson -20 a v popise má, že nepoškodzuje, laky, plasty a polykarbonáty. Cena 4,29€/5L Tesco. Dúfam, že to nie je len v popise, ale to splňuje dané kritériá. :-k
VW BORA 1,6 16V- ex

THX24
Auto: BMW E90 330d LCI
Kraj: Košický

Streda, 25. Januára 2012, 12:50

Tak mne hned pri prvej prehliadke v bavarii poradil ze si mam vypnut odstrekovace svetiel ,som pozeral na neho ako to mam urobit ,tak ze odpoj kabel .no ja som ani nevedel kde ho hladat :D ,tak mi to tam odpojil a vobec mi to nechyba v zime aj tak nejazdim.

jarrino
Auto: E 90 320 d
Kraj: Košický

Streda, 25. Januára 2012, 20:59

No, tak story pokračuje... 90-tku som bral fungel a po dvoch-troch rokoch to brutálne opraskalo... Keď som sa pýtal kamoša v Tempuse, sám sa smial že ich to učili odôvodníť zmesou do ostrekovačov..., debili...Dal som to vyleštiť, robil mi to týpek s LM, svetlo cca 15 evri, výsledom ako nový... trvá to tak štyri hodky.

koruska
Auto: bmw e46 / e61
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Marca 2012, 21:36

Ten Xerapol je totalna kravina.... Skusal som to na kusku plastu resp. stary vizor prilby a nie a nie ho dat do hladka, aby bol ciry..... Skusal som cokolvek a riesenie je to, ze kupit novy.....
A na svetla sa to neodvazim dat.
http://www.strechynadasky.sk/

puci-muci
Auto: BMW E91-320D Touring
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 6. Júla 2014, 11:07

pekne .... ajja to mám ... a v čase ked sa mi o stalo som menila vodu v ostrekovači ... no aj som ho umývala .. tak neviem čo to sposobilo ... ale ja to mám horšie ako ty gallery/album.php?album_id=1632

caknakist
Auto: E38
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 6. Júla 2014, 18:42

Něco se dá zachránit, ale něco už ne....ono je to vždycky hrozně těžko poznat, jak hluboko to je, jestli je to vyloženě jen oxidace, která prostoupila hlouběji a nebo už jsou to vyloženě praskliny...

Ale třeba u téhle E65 jsem si myslel, že je jakákoliv práce zbytečná a nakonec se to povedlo: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 183&type=3

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných