... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

sineDko
Autor témy
Kraj: Zahraničie

el. okna na coupé

Utorok, 24. Júna 2014, 19:20

zdravim chalani.

mam na kupe problem s oknami. pri otvoreni/zatvoreni dveri funguju tak ako (kusok sa stiahu a potom vytiahnu).

problem je vsak s normalnym otvaranim okien. prave ide po 5cm a vzdy treba stlacit gombik znova, ak je hocikde pri otvoreni/zavreti dveri sa pootvori/zavre. tak akoby boli zavrete okna, len to robi v hocijakej polohe okna.

lave pre zmenu ide iba otvorit. ci stlacim hore alebo dole vzdy sa okno otvara.

to prave mi pripada akoby si myslelo ze je stale zavrete, lave nechapem. mechanizmy aj motory su dobre. ked pripojim elektriku napriamo na motor tak ide bezproblemu.

je pravdepodobne ze sa to tuz riesilo ale v tom nespocetnom mnozstve tem som to nenasiel/prehliadok.

dakujem za pomoc

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Re: el. okna na coupé

Utorok, 24. Júna 2014, 20:37

daj okna hore, zatvor dvere, zapni klucik do polohy 2 a drz gombiky stlacene v "smere" zatvarania (v polohe automatickeho zatvarania), asi 10s.

sineDko
Autor témy

Streda, 25. Júna 2014, 08:05

fafa111 napísal:
daj okna hore, zatvor dvere, zapni klucik do polohy 2 a drz gombiky stlacene v "smere" zatvarania (v polohe automatickeho zatvarania), asi 10s.

Bez zmeny

sineDko
Autor témy

Streda, 25. Júna 2014, 12:35

Takze prave okno malo posunuty magnet na snimanie polohy. Teraz ked viem kde je problem tak uz je toho plny internet.

sineDko
Autor témy

Streda, 25. Júna 2014, 14:12

Opravil som komfort rele. Zarucene bolo zle. Siber zacal fungovat. Avsak vodicove okno stale chce ist iba dole.

Tak isto vodic ide iba ked su otvorene dvere. A uz nefunguje pootvorenie pri otvoreni dveri jak sim do toho zacal sahat. Mam podozrenie na tu rj vo dverach.

Hajecek
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

Streda, 25. Júna 2014, 19:05

mam podobny problem ...
okno ide dole hocikedy a pekne ... akurat ked chcem aby islo hore tak musim drzat cudlik v druhej polohe a na 2-3 miestach tak divne pukne ... ked ho drzim len v prvej polohe tak na tych 2-3 miestach ho zasekne a zase ho musim stlacit ... robito ci su dvere otvorene alebo zatvorene ... kocky to nejsu

sineDko
Autor témy

Streda, 25. Júna 2014, 19:15

magnety na snimace pozicie na spravnych miestach. pravemu to pomohlo. lave sa sprava nasledovne:

pri stlaceni dole, pri stlaceni "uplne dole" a pri stlaceni "uplne hore" (akoze raz stlacis a ide uplne dole hore rozumieme sa :D ) ide okno dole. pri stlaceni hore sa nedeje nic. s oboma gombikmi, s tym ze na pravej strane oba funguju spravne. terza ku koncu dna sa obnovila funkcnost kupé okien tj pri otvarani dveri sa pootvori a pri zatvoreni dozavre.

motor, mechanizmus je v poriadku. ked dam napriamo elektriku na motor setko fici. nikde nic nezapiera

fafa111

Streda, 25. Júna 2014, 19:23

a teraz ked prehodis gombiky medzi sebou? problem sa presunie na druhu stranu?

Doplním, naposledy som mal problem s oknom, tz. nechcelo sa vobec hybat, nekomunikovalo. Ani pri otvoreni dveri, proste mrtve. Vo dverach som pocul ze motor tukne, ale to bolo vsetko. Odsruboval som stator( tie magnety v elektromotore) a dnu bolo vela spiny. Nabrusene z magnetov. Po vycistení to beha znovu.
A pozor, ked otocis opacne magnety, tak dole bude hore a opacne.
Naposledy upravil/-a fafa111 v Streda, 25. Júna 2014, 19:28, upravené celkom 2 krát.

sineDko
Autor témy

Streda, 25. Júna 2014, 19:24

juj to by bolo jednoduche :mrgreen:

gombiky prehadzvoat nepomaha. na pravej strane funguju oba gombiky, na lavej nefunguju oba

fafa111

Streda, 25. Júna 2014, 19:27

doplnil som predosly prispevok,

sineDko
Autor témy

Streda, 25. Júna 2014, 19:29

to je sice riesenie, ale nebude to moj problem. vid co som napisal predtym

sineDko napísal:
motor, mechanizmus je v poriadku. ked dam napriamo elektriku na motor setko fici. nikde nic nezapiera

fafa111

Streda, 25. Júna 2014, 19:35

tak to hej, nedoslo mi

sineDko
Autor témy

Piatok, 27. Júna 2014, 20:58

po silnom venovani sa tomu, studovani schem, zisteniach ze kazdy rok je to inac spravene som prisiel na rozne veci.

ta podstatna je vsak ze niekto volaco dorobil prerobil a bohvieako pozapajal a na ovladaci kabel prerazalo volake napetie takze to nemohlo fungovat. tak isto som to ja mohol zapajat napriamo na kusok kablu ked to proste bolo tak domeisane ze to neslo. setko sa nakablovalo spravne a vytrhala neskutocna kopa dorabanych veci krizom krazom a uz to fici jak ma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných