... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Butchek530d
Autor témy
Auto: Bmw e39 530Da
Kraj: Zahraničie

Re: Butchek - e39 530Da

Streda, 25. Júna 2014, 20:49

Na autě se dělalo pár dalších věcí. Konkrétně po čištění egru jsem se pustil do sání a demontáže swirl klapek. Po demontáži sání jsem zjistil nemylou věc a to, že jedna klapka je fuč...nechápu...každopádně motor je v cajku, tak netuším, co se s ní stalo....

Práce šla nad očekávání dobře, včetně montáže a demontáže. V sání byl zhrubaj stejnej chendel, jako v egru.
klapky jsem vymontoval, uřezal osičky těch klapek a do otvoru co po nich zůstal se udělal závit m5 a daly se tam, šrouby M5x10 s podložkou a zajištění motorovým tmelem.
Když jsem měl sání dole, udělal jsem i všechny podtlakové hadičky, na které jsem se takhle z vrchu dostal. vypadaly katastrofálně...

motor.jpg

sání3.jpg

sání2.jpg

sání1.jpg

sání hromádka.jpg

podtlak.jpg

Po tomhle všem jsem se defacto z 80% zbavil kouřivosti =D> Na motoru je hodně znát, že to pomohlo. Celkově mnohem lepší chod než doposud.

Po tomhle všem následovala diagnostika. Ta dopadla nad očekávání :D ... Hodnoty vštřiků parádní. Jen jeden má větší hodnotu, oproti ostatním, ale stále v normě. Od koupě tankuju pouze Omv a benzinu + dávám Vifko. Dál se zjistilo, že podle řj by měli odpovídat kilometry a to 241 ***, takže super. Celkově hlůásilo auto jen 2 chyby.
Diag převodovky hlásila jednu chybu a to řazení 4, stupně. Chyba se smazala a už se dál neobjevila. Převodovka řadí luxusně, neškube, v kopci drží, z a mě super. Stav olejové náplně 79% - chystá se výměna.

diag.jpg

Teď mě čeká zalepení egru a potom už konečně olej a filtry :thumbup:

No a přibylo trochu tizingu - zlaté brzdy a spz bez podložek :thumbup:
auto2.jpg

auto.jpg

brzdy.jpg
Now: Bmw e39 530Da 11/2001 - 142 KW/410Nm
Ex: Mondeo MkIII 2.0i 107Kw 8/2002

Loved tatoo...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných