... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Pyroco
Autor témy
Auto: E46 320d 110kw
Kraj: Nitriansky

320d 110kw preblikávajúce svetlo + kontrolka bŕzd

Štvrtok, 9. Januára 2014, 19:59

Zdravím všetkých fanúšikov a nadšencov do BMW.

Som tu nový, v Septembri som si kúpil môjho krásneho tátoša 320D 110kw - 220 000km. Auto je dovezené z rakúska, podľa servisnej knižky sa o neho starali v origoš Bavaria servise, v roku 2009 poputovalo na Slovensko, tu moc nejazdilo takže je v dobrom stave. Snažím sa vymeniť čo je potrebné za originálne diely aby auto bolo ako z továrne :)
Mám však problém, s ktorým mi moc nepomohli v servise. :cry:
Základne mám xenónové svetlá. Občas sa mi rozsvieti kontrolka opotrebenia brzdových platničiek. Tie boli skontrolované, sú ledva opotrebované, platničky sú na 80% v poriadku, brzdové senzory bez poškodenia. Dnes, keď som naštartovala dal som prepínač svetiel do polohy Auto, tak aj spolu so svetlami sa mi rozsvietila znovu kontrolka bŕzd. Keď som vypol motor a ponechal kľúč v polohe 1, kontrolka zhasla, ale keď som znovu zapol Auto svetlá, znovu sa rozsvietila. Som mladý chalan,
zarábam relatívne málo, bojím sa, že mi vyhorí žiarovka na aute, prípadne sa poškodí viac vecí.
Veľmi vás prosím, ak by ste mi akokoľvek vedeli pomôcť či už radou, odporúčaním alebo vlastnou skúsenosťou čo by som mal pozrieť, budem vám veľmi vďačný.

bruttus13
Auto: BMW E46 320cd
Kraj: Žilinský

Re: 320d 110kw preblikávajúce svetlo + kontrolka bŕzd

Piatok, 10. Januára 2014, 10:45

Servus mlady chalan :)
ako prve by som od clena ice.blade kupil diagnosticky kablik( je u toho aj softpack), nejaky notas urco mas.
toto ti usetri vela nervov a penazi, a hned cca vies, vo co gou. na nete je x videi, naucis sa s tym rychlo.
Seznor opotrebenia moze byt opticky ok, ale rovnako moze byt niekde seknuty alebo ma zly kontakt a preto preblikava, ja som to mal s dsc senzorom, toto ti prave odhali ta diagnostika.
s xenonami ti neporadim, ja mam uzasne H7 :)
maj sa.
BMW E92 330d
BMW E46 320cd ex
VW passat 81kw TDI ex
BMW E46 318i ex
Dacia 1300 :D

Pyroco
Autor témy

Piatok, 10. Januára 2014, 17:05

Nad tou diagnostikou som už rozmýšlal aj ja, je to dobré mať. Keď už sme pri tej diagnostike, dá sa tou, čo predáva ice.blade aj nastaviť "komfortné funkcie"? Mám na mysli napr. bliknutie smeroviek pri zamknutí, kontrola bezp. pásov (svieti to kým naštartujem, potom nekontroluje nič).. Zopár vecí by som potreboval nastaviť.
BTW senzory mám doma čisto nové a nepoužité, lebo som ich kúpil aj s platničkami ktoré som nakoniec nepotreboval meniť, tak keď budem za cca 2 týždne meniť ručnú brzdu tak vymením aj to :) Zatiaľ ti veľmi pekne ďakujem za pomoc. :)

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Sobota, 11. Januára 2014, 15:07

Pyroco napísal:
dá sa tou, čo predáva ice.blade aj nastaviť "komfortné funkcie"?

ano, ale nie je to klikacka :)

Pyroco
Autor témy

Sobota, 11. Januára 2014, 15:24

Myslím, že by som to mal zvládnuť s pomocou nejakých videí na internete. Snáď by to nemal byť problém. :) Ale ako som pozeral, on predáva viac druhov a neviem ktorý by som ja potreboval. Chcem vedieť diagnostikovať auto, a ešte aj tie funkcie by bolo dobré vedieť nastaviť. Inak k tým preblikávajúcim svetlám, dnes som sa pozrel na tie výbojky ktoré mám v aute (Osram XenArc 35W) a problémom je, že sú už staré a dožívajú. Kúpil som dočasne lacnejšie, keďže po výplate chcem zainvestovať do kvalitnejších a problém sa odstránil. Ostáva už len zistiť, čo s tou brzdou. V najbližšom čase si dám vymeniť ručnú brzdu nakoľko je veľmi opotrebovaná (samozrejme dám ATE), a vymením aj senzor na kotúčových brzdách, snáď sa to opraví.

PeqpeK

Sobota, 11. Januára 2014, 17:58

staci ti ten lacnejsi

Pyroco
Autor témy

Streda, 19. Marca 2014, 15:21

Po dlhšej dobe oživím trochu tému..
Na aute som vymenil senzory opotrebenia brzdových platničiek - pravdepodobne tam niekde bol pes zakopaný
keďže už mi nesvieti kedykoľvek senzor a nebuzeruje ma to.

Ďalej som trochu pozeral svetlá a našiel som jeden kontakt, ktorý pri väčších otrasoch nedržal nič tak som ho
pripojil, zaistil a vyzerá, že xenóny už svietia bez problémov.

Ďalej som si kúpil kábel K-Line od ice.blade, trochu som sa s tým pohral a vďaka návodom na nete som si úspešne naprogramoval
zatiaľ len blikanie smeroviek pri zamknutí/odomknutí ale plánujem sa tomu venovať trochu viacej a tak isto
aj pozrieť sa na diagnostiku a pochopiť čo sa dá..

Okrem toho sa mi občas stane, že vodičova strana (xenón) ostane svietiť pár metrov pred autom..už raz som mal
zaseknutý motorček tak sa pozriem na to a prípadne vymením.
Každopádne ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za pomoc a za každú radu. O:)

MarcusAurelius
Auto: BMW 320D e46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 19. Marca 2014, 18:46

k tym xenonom. Viem presne o com hovoris..tiez som mal ten problem.. a je to vybojkami...ak si tam mal osram tak je dost mozne, ze to svetlo ma uz 5 rokov, pretoze slovak by si do auta nekupil vybojku za 70€. Ja som si kupil dake cinske za 10€ kus a svietia ako kvet.. rychle sa vsak "vysvietia" vydrzia max rok potom zacnu znovu blikat :3
vtedy pozor treba to vymenit pretoze castym blikanim ti mozu odfajcit ballast a to uz nestoji 10€ ale vyse 100. Bohuzial stalo sa mi lebo som bol lenivy, ale da sa to opravit kazdopadne ak nerozumies elektrotechnike neodporucam lebo ho uz neopravis :D
Netreba vsak plakat ani kupovat novy original.. dal som tam ballast z HID sady a svieti to dalej
/mozno ma teraz odsudia poniektori co si potrpia na originalite, ale je to uz 12 rocne auto a taketo investicie mi pridu zbytocne - obzvlast ked hodnota auta kazdym rokom klesa/

A k tvojmu autu a 220 000km - nechcem ta sklamat, ani strasit, ale od roku 2009 je na slovensku a ty si ho kupil po 5 rokoch to auto ma minimalne 300 000km tak si radsej setri peniaze na veci ako su tlmice, naprava, turbo, spojka zotrvacnik a podobne zalezitosti
predam
CCFL kruzky, invertory (aj po 1ks) (E46,36,39,38)
4-ramenny volant s airbagom (E46)
Volant z BMW F30 bez airbagu 2014 r.v. - ponuknite cenu
Spinac svetiel (E90)
Motorcek stahovania okna (E46) 10€
Prava krajna mriežka naraznika E46 (benzin) 10€
Narazniky na Passat B6 a audi A6 C6 (ak nahodou)

kupim
rameno stierača na (E46) vodicova strana
krajne plastove mriezky naraznika E46 diesel

PeqpeK

Streda, 19. Marca 2014, 19:04

MarcusAurelius napísal:
A k tvojmu autu a 220 000km - nechcem ta sklamat, ani strasit, ale od roku 2009 je na slovensku a ty si ho kupil po 5 rokoch to auto ma minimalne 300 000km tak si radsej setri peniaze na veci ako su tlmice, naprava, turbo, spojka zotrvacnik a podobne zalezitosti

nah, 220 bude mat teraz moje 4rocne :)

Pyroco
Autor témy

Streda, 19. Marca 2014, 19:19

Podľa servisnej knižky ktorá je k autu, malo v roku 2009 keď šlo na Slovensko 140 748,
dovtedy bolo servisované len v Backhaus - Vertragshändler der BMW AG atď.. potom bolo
auto v BA kde bolo cca 3 roky, a potom ho mal 2 roky chalan, ktorý ho vôbec nepoužíval
a stálo mu len pred prácou keďže býval 100m od práce.. Auto určite nenajazdilo pri ňom ani 10 000km
čo bolo docela dosť vidno - od slnka boli dosť vyblednuté plasty, a všebecne to auto vyzeralo
dosť zanedbane, a podľa STK, KO tiež sedia teoreticky tie kilometre nabehané takže nemusí
byť nutne stočené, teda aspoň dúfam :?

Každopádne Turbo už píska ale olej nežere, výkon nestráca takže plánujem ho v blízkej
budúcnosti poslať na repas, spojka už tiež zažila lepšie časy takže to tiež plánujem vymeniť
avšak na to mi viacerí povedali, že kým nie je úplne na "šrot" - neprešmykuje tak to nemám
riešiť :?:

Okrem toho som po kúpe vymenil ramená vpredu keďže boli dosť v p***, hneď geometria, plánujem
hrdzu na blatníku vpredu opraviť niekde..

Pyroco
Autor témy

Piatok, 13. Júna 2014, 21:42

Nový update ohľadom svetiel...
Takže po cca 4 mesiacoch, čo tam mám čínske xenónové výbojky mi znovu začalo preblikávať svetlo na vodičovej strane. Teraz problem je, že môže to byť prípad:

- kedy sa obrovskou náhodou rozmrdali už 2 výbojky na jednej strane ale po ďalšej výmene za kvalitné by to už mohlo fungovať

-alebo prípad, kedy by po výmene za nové napr. Osram by to začalo po čase znovu preblikávať a odfajčilo by to aj kvalitnú výbojku lebo niekde by bol problem v obvode alebo nwm..

Bol som cca pred mesiacom u TT-Simik na diagnostike atď, ale nezistili sme nič, vtedy svetlo fungovalo krásne ešte. Plánujem ísť koncom Augusta na dovolenku do Chorvátska na aute, takže jednoznačne chcem kúpiť Osram XenArc D2S výbojky nové do auta a zrejme aj náhradné (lebo človek nikdy nevie).
Jedine z toho mám obavy, že aj keď vymením čínske šmejdy za Osram :!: - objednávané priamo cez nich, tak že to odpíše po krátkom čase aj drahé výbojky.
Viete mi prípadne niečo poradiť? :?:

6kamil6
Auto: G01 20d

Štvrtok, 19. Júna 2014, 23:31

serus ,,mlady chalan´´.
len tak medzi rec...
-tiez som auto kupoval v rakusku, Tiez bolo podla servisnej iba v bavarii servisovane, no palivovy uz pomaly hrdzu chytal, filtre jak od uhlia a olej kandelil jak keby rozeberes motor z pradedkovho wartburgu. Tolko k origo servisom.

- a znamemu sa spojka rozsypala na dovolenke v taliansku pred penzionom, predtym vraj uplne v pohode..
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných