... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

sineDko
Kraj: Zahraničie

Re: prehrievanie po vymene hlavy.

Pondelok, 5. Mája 2014, 19:21

nikto tu vsak neorzumie ten silikon. naco sa tam daval? ja aj keby kupujem auto za 100e a zbadam silikom spodhlavy tak ho nekupim..

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Pondelok, 5. Mája 2014, 20:32

norbess napísal:
dnes som pobehal 3 auto servisi, posledny mi povedal konkretne ze bude hlava prasknuta z vnutra, vypary ,čiže plyny sa dostavaju do obehu chladiaceho systemu a tak to zistil že ked pridam plyn tak tecie kusok voda cez vyfuk, alebo ked pridám a drži hadicu vody tak citit ako ju tlakuje plynom . hadice su napnuté ... dufam že to dakomu pomože aspon.

Kym nezhodis hlavu, nezistiš či je to tesnením, alebo hlavou. Ten čo brúsil hlavu, skusil ju natlakovať?

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 5. Mája 2014, 20:48

norbess napísal:
. . . lebo nie len ty tu vies poskladat motor =D> =D>

ale ako čítam ani ty to veľmi nevieš . . . :wink:
boha načo tam dávať ten drbnutý silikon kam nepatrí? to už pomaly aj do hotdogu ho budete tlačiť? pretesňoval som skoro na komplet V8čku, použil som dokopy 4 malé bodky motorového silikonu, len pre istotu len na miesta kde sa stretávajú naraz 3 diely aby dokonale tesnilo, a čuduj sa, nikde nič netečie

dáš tú námahu a naleješ do toho nemálo peňazí, lebo treba zabrúsiť hlavu, dať nové tesnenie, nové skrutky hlavy (teda dúfam že sa dali), a ešte kopa ďalších vecí, a nakoniec ťa napadne takáto volovina? si si mohol ušetriť peniaze tým že to dáš odborníkovi a nemusíš to robiť na 2x
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

msakac33

Pondelok, 5. Mája 2014, 20:57

fafa111 napísal:
Kym nezhodis hlavu, nezistiš či je to tesnením, alebo hlavou. Ten čo brúsil hlavu, skusil ju natlakovať?

no bezny postup je taky, ze ked je hlava dole, tak sa dava pretlakovať a zarovnat avsak zo svojej praxe mam aj ja skusenosti, ze zakaznik v snahe usetrit tych par Eur si prial len zarovnanie, bez pretlakovania a dvakrat sa mi uz stalo ze sme to rozoberali znova ](*,) ](*,) ](*,) hold lidi jsou blbi, mrdaji a kradou :mrgreen:

inak najebat pod tesnenie cerveny, ci akykolvek silikon som este nevidel, staci tesnenie pomazať motorovym olejom a dotiahnut hlavu v spravnom poradi zvnutra do vonku :thumbup:

starynovy

Pondelok, 5. Mája 2014, 21:49

Naco ten olej? :D Inac ked hovoris ze je to uz druhe tesnenie, a varenie je na dennom poriadku, podla mna bude aj zvlneny blok, a tie tesnenia budu odchadzat uz stale. O:)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 6. Mája 2014, 05:29

aj u nás sa bežne zvykne natrieť jemne mazivom to tesnenie, a to sú autá čo po výmene odjazdili 50-100tis. a idú ďalej, takže chyba v tom nebude
ale ten silikon . . . no koniec :mrgreen:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy

Utorok, 6. Mája 2014, 10:52

Ja sa radsej riadim vyrobcom a ten vyslovne zakazuje akekolvek mazanie, vsetko musi byt ciste, a odmastene. Mozno keby sa vsetko potrelo silikonom a zosrobovalo bez tesnenia.. vidim jasnu usporu! :lol:

sineDko

Utorok, 6. Mája 2014, 11:27

a to si este nevidel?

starynovy

Utorok, 6. Mája 2014, 11:38

Veru nie, uz som videl nahodit stare tesnenie a stare sroby nazad, ale bez tesnenia zatial nie. :D

patrik159
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

Nedeľa, 11. Mája 2014, 16:26

Cawte no ako som ti uz vravel moj nazor v sukromnej sprave-mas ten isty problem ako som mal ja.Auto je zbytocne rozoberat ak je vsetko v poriadku poskladane.Kym tam nedas termostat tak sa ti bude prehrievat.Ja som mal to iste spekuloval som na vselicim Rozpraval som s jednym typkom a vravel ze ten termostat tam musi byt .Tak som objednal novy a voala auto ide ako hodinky.S vypnutym topenim ziadne prehrievanie.Bez termostatu sa mi na mieste vobec neprehrieval ,ale pocas jazdy uz ano.Proste ten termostat tam musi byt je kus drahsi lebo je spolu aj s plastom.Este ked uz ho kupis tak sa pozry ci ten mali nit na termostate je v hornej casti ,ked ho das do tej polohy ako bude sediet v motore lepsie sa ovzdusnuje.Asi tolko

patrik159
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

Nedeľa, 11. Mája 2014, 16:42

Ako najprv som pisal a potom som precital co vsetko si robil s Tym autom:Ako to tu uz odznelo ZBYTOCNE VYJEBANE PENIAZE na tesnenie pod hlavu sa nikdy nedava silikon bud na sucho alebo kus namazat stary mechanici to tak robia.Mozes to cele rozobrat zas a aj tu vacku poskladat ako ma byt.Modli sa aby ten silikon nepovolil ktory asi aj povolil a aby si nezadrel motor.ACH JAJ

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný