... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

norbess
Autor témy
Auto: BMW 330d e46 FL
Kraj: Banskobystrický

prehrievanie po vymene hlavy.

Piatok, 2. Mája 2014, 20:12

caute mam e36 316i 75kw m43 . vymienal som hlavu motora lebo bola prasklina na predoslej, vačku a hydroštely som nechal staré takže som poprekladal do druhej hlavy, typek vravel že hlava motora bola v poriadku , dal som ju zabrusit, nove tesnenie pod hlavu, novy olej, filter vsetko ako sa patrí, dneska som prvy krat skusal auto, prehrial sa motor, myslel som ze mam malo vody, ale darmo som aj dolial vodu, prehrievala sa, ukazovatko vody už ukazovalo trištvrte... ked som len stál s autom a na volnobehu odkryl vyčko chladiča voda sa tlačila von,vriala dokonca frkala cca do 10 cm vyšky ako vodotrisk... myslel som že vyskospojka nechladí, tak som namontoval elektricku vrtulu a napojil na akumulator na stálo a vyskušal tak, ajtak sa zohrievala voda, vodnu pumpu som menil pred dvoma rokmi, tak isto vyskospojku. ps: voda sa mi vobec takto nehriala kym som mal staru hlavu motora. a vybral som aj termostat ,cirkulacia tam asi je.. jaj a este som zabudol dodat že motor velmy pomaly chladne . prišiel som snim domou po skušobnej ceste a ešte aj o hodinu bola voda na strede (prevadzkova teplota). ak mate neake rady tak sem snimi

Užívateľov profilový obrázok
Sonny
Auto: BMW E36 Sport
Kraj: Žilinský

Re: prehrievanie po vymene hlavy.

Piatok, 2. Mája 2014, 20:15

odvzdušnil si správne ?
spodná hadica bola teplá ?
Obrázok
Ružomberok - Sport E36 Coupé

norbess
Autor témy

Piatok, 2. Mája 2014, 22:57

Sonny napísal:
odvzdušnil si správne ?
spodná hadica bola teplá ?
ktora spodna? tenka? pod vyckom chladica? to neviem aka bola, ale od termostatu ide voda , aj ked pridam plyn tak ked kukam do chladiča tak vydno že tlači vodu cez tu malu dierku do chladiča. tak podla mna to či som odvzdušnil spravne nezavisi od toho či sa bude cely motor prehrievat a voda striekat do hora a vriat , a vonkoncom nie že motor chladne velmy pomaly.

sineDko
Kraj: Zahraničie

Sobota, 3. Mája 2014, 08:09

Spodna hruba hadica z chladica. Ak je vrchna tepla musi byt aj spodna. Ked mas vybraty termostat tak urcite musi byt tepla.

msakac33

Sobota, 3. Mája 2014, 09:23

mas to zavzdusnene! inak fajn napad dolievat studenu vodu do prehriateho motora :thumbup:

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Sobota, 3. Mája 2014, 10:41

msakac33 napísal:
mas to zavzdusnene! inak fajn napad dolievat studenu vodu do prehriateho motora :thumbup:

A ked ides v zime po dialnici a otvori ti termostat, akú teplú vodu to pustí do motora?

msakac33

Sobota, 3. Mája 2014, 11:09

fafa111 napísal:

A ked ides v zime po dialnici a otvori ti termostat, akú teplú vodu to pustí do motora?

dalsi odbornik ](*,) ](*,) ](*,) noze si to skus odmerat s teplomerom ze kolko ma ta voda ktoru termostat pusti do velkeho okruhu ](*,) ](*,)

starynovy

Sobota, 3. Mája 2014, 11:19

Problem je akosi v tom, ze ked je auto v prevadzke, kovove casti zatopene vodou maju viacmenej vyrovnanu teplotu, a to ze tam zacne tiect chladna voda pomaly cez termostat, nevadi. Ked motor vari, zavzdusni sa, vytvoria sa lokalne prehriate miesta v hlave ktore pri otvorenom viecku dalej produkuju paru, teda sa nechladia, a dalej sa zohrievaju, navalis tam studenu vodu z flase, a praskne to. Treba aj rozmyslat.

msakac33

Sobota, 3. Mája 2014, 11:52

starynovy napísal:
navalis tam studenu vodu z flase, a praskne to. Treba aj rozmyslat.

presne tak, dnes sa zhodujeme vo viacerych temach :thumbup:

norbess
Autor témy

zohrievanie vody, pričina?

Nedeľa, 4. Mája 2014, 20:43

caute, (e36 316i m43 75kw) vymenil som hlavu motora lebo bola prasklina, vačku a hydroštely som prekladal, ale mostíky ktore držia vačku z hora, som daval už z tej novej hlavy motora (použitá hlava, zbrusená,nepraksnutá), ale prehrieva sa mi auto po takych 8 km rychlejsej jazdy, ked idem nad 100/km h , tak sa zacina hriat voda , vyskospojka vzopína,vodna pumpa tlačí vodu, chladič som dneska kupil , voda vnom prúdi ked pridam plyn tak cez tu malu dierku z vnutra strieka vodu,a termostat som vybral, ovzdusnoval som ako sa má. ajtak sa po case prehrieva, ale lahko sa aj schladí, vyhodim rychlost na hociakej rovinke alebo kopčeku a schladi sa nazad na prevadzkovu teplotu/stred/ . otázka znie" : može sa motor prehrievat preto že vačku nedržia jej vlastné mostíky s ktorymi bola zabehaná? čiže možno lepšie tlačia na tu vačku a vacsie teplo sa vytvára, ktore nevie chladit voda... ?? hm?? alebo koly čomu sa može ešte prehrievat voda? fungel chladič z 2.5l motora/ten vacsi chladič), novy olej 10w40 , filter novy,tesnenie pod hlavou nove samozrejme + tesniaci silikon

edit johnyfly1: zlucil som ti to do jednej temy, neviem naco si vytvaral novu :roll:

starynovy

Nedeľa, 4. Mája 2014, 21:32

Uf ked som si to precital, az somnou cuklo.. Chces teda povedat ze si loziska vacky prehadzal ako ta napadlo este k tomu z inej hlavy? Na tu dufam vtipnu otazku ci to nemoze vytvarat teplo ktore by prehrievalo motor sa snad netreba moc vyjadrovat, nemoze. Ak sa to za chvilu nezadre, tak praskle vacka, alebo sa tam spravia lagre, klesne tlak oleja a zadre sa az potom. Uz spoteny som docital do konca a ked som uvidel slovne spojenie tesnenie hlavy a tesniaci silikon, vzdal som to. :mrgreen:

sineDko

Nedeľa, 4. Mája 2014, 21:35

tak isto ze do kopca kalim plny plyn a z kopca (aby sa chladilo) vyradim je dobre

norbess
Autor témy

Pondelok, 5. Mája 2014, 18:39

dnes som pobehal 3 auto servisi, posledny mi povedal konkretne ze bude hlava prasknuta z vnutra, vypary ,čiže plyny sa dostavaju do obehu chladiaceho systemu a tak to zistil že ked pridam plyn tak tecie kusok voda cez vyfuk, alebo ked pridám a drži hadicu vody tak citit ako ju tlakuje plynom . hadice su napnuté ... dufam že to dakomu pomože aspon.

starynovy

Pondelok, 5. Mája 2014, 18:42

S tym ako si to robil by ma moc neprekvapilo keby prerazalo nove tesnenie.

norbess
Autor témy

Pondelok, 5. Mája 2014, 19:08

starynovy napísal:
S tym ako si to robil by ma moc neprekvapilo keby prerazalo nove tesnenie.

-- bolo tam dane normalne nove tesnenie, a velmy tenkou vrstvou silikonoveho tesnenia obtiahnuty kraj ,a dotahovane ako sa má, toto bolo uz druhe tesnenie na tomto motori, predtym bolo menene tesnenie takym istym postupom a na aute sa behalo normalne tak ma neponižuj lebo nie len ty tu vies poskladat motor =D> =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných