... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Re: KN sportovy filter v dieseli Skusenosti??

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:36

Mishroom napísal:

Rozviť by sa to nedalo ???

No cistím ho 1x za rok tech 15 -20 tis, myslím že to stačí, ale koupim si do zasoby i papirovy te nevim ale kolik stojí. Protoze neni to vycistěne za hodinu, a pokud potrebujes auto, je dobre kdyz ho nechas proschnou i pres noc. Jeste poznatek tahle vlozka se moc pohodlne necisti, mám jeste u druheho auta ten kuzelovy primo na sani a to se cisti zase dobre.

Užívateľov profilový obrázok
Mishroom
Autor témy
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:38

No to bol zaujímavý poznatok aj s tým čistením a kúpou jedného papierového na dočasné používania. Ďakujem
Cafte

Marek-WAR

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:49

Mishroom napísal:
No to bol zaujímavý poznatok aj s tým čistením a kúpou jedného papierového na dočasné používania. Ďakujem

Asi jsem to delal 4 hodiny to cisteni a myslim ze kdybych nepotreboval jet tak bych to delal i vic, Je celkem umeni ten bordel z toho dostat na hrubo listy a vsechno priste vyzkousim na hrube cisteni vzduch. Ted jsem pouzil jen stetec. Npootom se to musinasamponovat a teplou vodou vyprat, proces jsem opakoval asi 2x, zalezi jak je moc znecisteny. Nejdelsi proces je asi schnuti, kdyz je to treba pres noc tak je to nejlip. ja jsem pouzil slunce a vitr. Neni to dobre asi davat fen nebo nejky susic asi nejlip to nechat vyschnout. Proto je dobre mit v zaloze neco do nahrady pokud potrebujes jet autem. nakonec je impregnace olejem aby zachytaval a ten maly bordel a neznicil se.Samozrejme jen asi podle meho uvazeni z jedne strany. Sem jen Lajk a ridim se vlastni rozumem.
https://www.youtube.com/watch?v=zf5ox8O9c28
Naposledy upravil/-a Marek-WAR v Štvrtok, 27. Februára 2014, 12:15, upravené celkom 1 krát.

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 12:06

No aspoň viem čo ma čaká skúsim už som ho aj objednal tak založím uvidím ešte raz dík za skúsenosti s tým :thumbup:
Cafte

Marek-WAR

Štvrtok, 27. Februára 2014, 12:16

Mishroom napísal:
No aspoň viem čo ma čaká skúsim už som ho aj objednal tak založím uvidím ešte raz dík za skúsenosti s tým :thumbup:

Ja se chci zase zeptat jake používáte znacky papirove filtry?

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 27. Februára 2014, 12:46

pani, cudujem sa vam, ze sa vam s tym chce handrkovat
ja by som to musel cistit 2x rocne a este mat aj stary filter keby som nahodou niekam autom chcel ist, okrem toho ziadny narast vykonu ani predlzenie zivotnosti (to skor skratenie)
je pravda, ze filter vyjde na 30 eur, ale ja ho menim kazdy druhy olejovy interval, takze pohoda
na tom clovek moc neusetri ak by to nahodou chcel robit preto

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Štvrtok, 27. Februára 2014, 13:59

Le Gend napísal:
Nejde o to, ze diesel, ale ze turbo.
Mishroom napísal:
Rozviť by sa to nedalo ???
Rozviniem: pri atmosfere sa clovek snazi do motora nastrkat co najviac vzduchu, aby dvihol vykon. Vtedy sportovy (priepustnejsi) filter pomoze.
Turbo vsak do motora natlaci tolko, kolko ma naprogramovane, filter nehra ulohu. Zeby to malo vplyv na vahu vzduchu a podobne je hovadina.

Za poslednych 10 rokov som v kazdom svojom aute (vsetko atmosfery) doteraz mal K&N, cistil som ho raz za rok (az dva). Nie je to az taka narocna vec, kludne do auta mozes strcit aj vlhky, cerstvo naolejovany filter. Nikdy som narast vykonu nemeral, ale napriklad minule som bol v Nive v sprinte druhy (0.1s za prvym, ktory mal tiez K&N).

Marek-WAR

Štvrtok, 27. Februára 2014, 14:59

Le Gend napísal:
Rozviniem: pri atmosfere sa clovek snazi do motora nastrkat co najviac vzduchu, aby dvihol vykon. Vtedy sportovy (priepustnejsi) filter pomoze.
Turbo vsak do motora natlaci tolko, kolko ma naprogramovane, filter nehra ulohu. Zeby to malo vplyv na vahu vzduchu a podobne je hovadina.

Za poslednych 10 rokov som v kazdom svojom aute (vsetko atmosfery) doteraz mal K&N, cistil som ho raz za rok (az dva). Nie je to az taka narocna vec, kludne do auta mozes strcit aj vlhky, cerstvo naolejovany filter. Nikdy som narast vykonu nemeral, ale napriklad minule som bol v Nive v sprinte druhy (0.1s za prvym, ktory mal tiez K&N).

Asi jsem to popsal moc složitě ale takovy je postup, pokud sviti na to slunko tza hodinu ho mas suchy..... Presne narust tam nepoznas.

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 27. Februára 2014, 20:30

PeqpeK napísal:
pani, cudujem sa vam, ze sa vam s tym chce handrkovat
ja by som to musel cistit 2x rocne a este mat aj stary filter keby som nahodou niekam autom chcel ist, okrem toho ziadny narast vykonu ani predlzenie zivotnosti (to skor skratenie)
je pravda, ze filter vyjde na 30 eur, ale ja ho menim kazdy druhy olejovy interval, takze pohoda
na tom clovek moc neusetri ak by to nahodou chcel robit preto

Suhlasim...ja ho sice menim kazdu vymenu oleja, ale aj tak by sa mi nexcelo handrkovat s tym stale...rozobrat, vybrat, umyt....ked nahoodu niekde pojdem vlozit papierovy, zlozit...potom zase rozobrat, vymenit a zlozit. Ja som za papierovy :)

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 21:49

No aby som to zosumarizoval tak vykon od toho necakam. Chcel som vddiet ci to neni hlucne nejak. Ako casto sa to cisti. Vyskusam uvidim. Chcel som vediet ci to ma nejaky aspon trochu pozitivny efekt na auto. A ake su negativa. Cistenie mi neprekazakupim si jeden papierovy do zasoby a ak sa KN osvedci nebudem ho tam drzat vecne ale kazdu vymenu oleja (snazim sa kazdych 15tis namiesto predpisanych 30) ho vycistim a kazdu druhu tretiu mozno kupim novy. Papierovy som aj tak menil pri kazdej vymene oleja. Ako usporu penazi to tiez neberiem a kvolj tym par euram by som to neriesil.
Cafte

Mishroom
Autor témy

Štvrtok, 27. Februára 2014, 21:55

Marek-WAR napísal:

Ja pouzivam Bosch
Cafte

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Piatok, 28. Februára 2014, 13:01

Marek-WAR napísal:

Mne sa Bosch nepaci....ja pouzivam vsetky filtre MANN.

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 2. Marca 2014, 15:44

Ja som teraz založil KN do 3litra. Uvidíme ako to pôjde.
Prílohy
20140226_115711.jpg
20140226_113551.jpg
20140226_113219.jpg
20140226_113214.jpg
20140226_113209.jpg

Joly
Auto: BMW 120d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 14. Apríla 2014, 14:43

Mishroom napísal:

Presne tohto som sa obaval ked to budes riesit das info ci to bol senzor alebo nie? Ak nie myslim ze by to mohol byt filter. Dik za postreh :thumbup:

Takze dostal som sa k tomu cisteniu vahy vzduchu. Kupil som nato origoš čistič. Sice to niektori cistia cisticom brzd ale ten zanechava povlak a to moze sposobit problemy funkcnosti vahy. Po demontovani MAF sa uz na jej mriezke nachadzala mastnota. Takze som celu vahu preblafol tym cisticom, po odpareni zvyskov som ju nahodil spat a zavada je prec, otacky nekolisu.
BMW 120d (198 PS)

Marek-WAR

Pondelok, 14. Apríla 2014, 16:21

Nechci zakládat nové téma vím že to není K&N, ale má někdo zkušenost s tímhle? Vypadá dobře, osobně mám K&N a najel jsem na něm 50tis. žadný problém,
Značka Pipercross
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E90-316D- ... 1201101091

https://www.youtube.com/watch?v=uiL3sfMXhf0

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných