Zdravím páni,
už dávnejšie som sa snažil riešiť problém s podivným zvukom od motora. V poslednej dobe sa začal prejavovať častejšie a trvalejšie. Predtým bol len pri naštartovaní na voľnobehu, keď sa motor zohrial zvuk ustál a viac ho počuť nebolo (občas po znova naštartovaní). Zvuk ale teraz pretrváva i po zahriatí motora na prevádzkovú teplotu. Snažím sa definovať čo to je a preto som navštívil 3 rôzne servisy. Vo 2 mi bolo povedané že to môže byť hocičo a v 3. servise mi povedal mechanik že dokým to ide nemám to riešiť keď sa to pokazí zistíme čo to bolo. Táto možnosť sa mi ale nepozdáva.
Definícia problému:
Od motora vždy len na neutrály a pri státi počuť chrčiaci zvuk ako keby niektoré ložisko. Je to na nízkej úrovni a počuť to v interiéri. Neviem tento problém lokalizovať no zdá sa mi že ide z miesta kde je pumpa servoriadenia. Preto som skúšal točiť volantom na mieste či sa zvuk mení nie nemení. Každopádne to je najlepšie počuť z miesta klínového remeňa. Preto sa chcem v prvom rade spýtať je možné zhodiť remeň a naštartovať? Nič neodpálim?
Pred časom som menil vodnú pumpu myslel som že to je tým ale nieje. Počul som aj termín že to môže byť napínak rozvodového remeňa / reťaze (netuším čo tam je). Každopádne nechcem aby sa to odjebalo keď niekde pôjdem alebo v prípade rozvodov mi to odjebalo ventily a všetko podobné. Tieto servisy čo som navštívil boli fakt úžasné. Každopádne som neplatil

ale do BMW nepôjdem. Preto žiadám o pomoc Vás. Ja sa to cez víkend pokúsim natočiť na kameru a upnúť ale niesom si istý či ta kamera ten zvuk zaznamená. Je lepšie keď sedíte v aute.
Ďakujem za všetky rady