... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

djmetla
Autor témy
Kraj: Košický

320d / 110kW Touring - neschopnosť nájsť problém

Štvrtok, 20. Marca 2014, 08:28

Zdravím páni,

už dávnejšie som sa snažil riešiť problém s podivným zvukom od motora. V poslednej dobe sa začal prejavovať častejšie a trvalejšie. Predtým bol len pri naštartovaní na voľnobehu, keď sa motor zohrial zvuk ustál a viac ho počuť nebolo (občas po znova naštartovaní). Zvuk ale teraz pretrváva i po zahriatí motora na prevádzkovú teplotu. Snažím sa definovať čo to je a preto som navštívil 3 rôzne servisy. Vo 2 mi bolo povedané že to môže byť hocičo a v 3. servise mi povedal mechanik že dokým to ide nemám to riešiť keď sa to pokazí zistíme čo to bolo. Táto možnosť sa mi ale nepozdáva.

Definícia problému:
Od motora vždy len na neutrály a pri státi počuť chrčiaci zvuk ako keby niektoré ložisko. Je to na nízkej úrovni a počuť to v interiéri. Neviem tento problém lokalizovať no zdá sa mi že ide z miesta kde je pumpa servoriadenia. Preto som skúšal točiť volantom na mieste či sa zvuk mení nie nemení. Každopádne to je najlepšie počuť z miesta klínového remeňa. Preto sa chcem v prvom rade spýtať je možné zhodiť remeň a naštartovať? Nič neodpálim?

Pred časom som menil vodnú pumpu myslel som že to je tým ale nieje. Počul som aj termín že to môže byť napínak rozvodového remeňa / reťaze (netuším čo tam je). Každopádne nechcem aby sa to odjebalo keď niekde pôjdem alebo v prípade rozvodov mi to odjebalo ventily a všetko podobné. Tieto servisy čo som navštívil boli fakt úžasné. Každopádne som neplatil :D ale do BMW nepôjdem. Preto žiadám o pomoc Vás. Ja sa to cez víkend pokúsim natočiť na kameru a upnúť ale niesom si istý či ta kamera ten zvuk zaznamená. Je lepšie keď sedíte v aute.

Ďakujem za všetky rady

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: 320d / 110kW Touring - neschopnosť nájsť problém

Štvrtok, 20. Marca 2014, 10:17

Na problemy okolo kladiek pri diesloch dost pomoze stetoskop. Objednas to z netu za 10-15 eur a lokalizujes problem s dost dobrou presnostou. Aspon mne sa to osvedcilo :smile:

PS: ked to uz budes mat, mozes popocuvat cele auto :D

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 20. Marca 2014, 11:09

zhodiť remene a potočiť rukou kladkami :wink:
ono tieto zvuky môže robiť aj veľká remenica alebo zotrvačník. skús to natočiť a hodiť sem

djmetla
Autor témy

Štvrtok, 20. Marca 2014, 12:22

fox1k napísal:
zhodiť remene a potočiť rukou kladkami :wink:
ono tieto zvuky môže robiť aj veľká remenica alebo zotrvačník. skús to natočiť a hodiť sem

Takže to môže mať niečo spoločné stým že mi motor pri vypnutí vždy piskne ako sa dotočí? Cely sa tak zatrasie a niekedy výrazné piskne ako keby remeň.

djmetla
Autor témy

Piatok, 21. Marca 2014, 17:14

Chlapci dnes som sa pozrel na remenicu ale nevidel som jej jadro. Tak som to odfotil:

1. Stred remenice
http://www.djmetla.eu/img/bmw/IMG_0390.JPG

2. Gumenné jadro remenice
http://www.djmetla.eu/img/bmw/IMG_0391.JPG

Očividne je to pekné popraskané ale neviem či to je moc alebo bežne popraskané alebo ako? :(

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Sobota, 22. Marca 2014, 09:04

ako tu uz bolo napisane, zhod remene a skus nastartovat... potom budes o nieco mudrejsi, ak to nebude robit, tak najskor nejaka kladka, alebo hlavna remenica... ak to bude robit tak najskor zotrvak, alebo lozisko, pripadne cokolvek ineho :roll: ...

potmehuth

Sobota, 22. Marca 2014, 18:40

Ja sa priklanam k tej remenici...stetoskop by Ti hned povedal, ci kladky. Ale poskusaj, ako pisu chalani a uvidis.

luky93939
Auto: BMW 525d e60 e46ex
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 23. Marca 2014, 11:34

ja mam tiez po nastartovani nejaky zvuk od predu remenicu mam novu silonbloky motora dobre proste nemozem to lokalizovat ale ziadny piskot pri vypnuti nemam :-k

potmehuth

Nedeľa, 23. Marca 2014, 11:44

luky93939 napísal:
ja mam tiez po nastartovani nejaky zvuk od predu remenicu mam novu silonbloky motora dobre proste nemozem to lokalizovat ale ziadny piskot pri vypnuti nemam :-k

Aky nejaky? Nemame vestecke gule. Treba popisat alebo nahrat.

luky93939
Auto: BMW 525d e60 e46ex
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 23. Marca 2014, 22:18

potmehuth napísal:
Aky nejaky? Nemame vestecke gule. Treba popisat alebo nahrat.

taka mala rezonancia aspon u mna sa to tak prejavuje doplnim ze mam automat

djmetla
Autor témy

Piatok, 4. Apríla 2014, 07:16

ach boze chlapci :( prosim o pomoc. Dnes rano som nastartoval inym sposobom a to tak ze som mal dvere vodica otvorene nastartovalo v poho len som nechtiac tukol do plynu a motor spravil klop klop. tak som to opakoval a znova klop klop. Robi to len z volnobehu bez rychlosti pri tuknuti do plynu ten zvuk som nepocul je normalne klopnutie z motora pritom som zacitil akoby auto hodilo zo strany na stranu. ako keby to bol boxer america style. no nie tak vyrazne. auto ma 182000 km najazdene. Prosim vyvratte mi ze to nieje zotrvacnik stym by som musel vymenit i spojku a tu remenicu kurva to je cca 900 eur bez prace a ta bude mastna. Problem je ze na to fakt kurva nemam a auto potrebujem na jazdenie denne 30km do prace a 30 km domov. momentalne som zacal pracovat takze nebudem mat na to najblizsie 2 mesiace. to je fakt pixa situace. :((

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Piatok, 4. Apríla 2014, 08:42

podľa toho čo opisuješ tak zotrvák je už umretý. Ešte skús vymáčknuť spojku či sa ten zvuk zmení ak stíchne po vymáčknutí tak je to zotrvák na 100%. Minulý rok ma to postihlo pri 162000. Investícia 550 aj s robotou.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných