... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Autor témy
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

E36: COUPE VS. SEDAN

Piatok, 23. Mája 2008, 10:54

Ok.. Toto ma zaujima uz dlhsie, viem o par rozdieloch ale vie niekto skutocne rozdiely medzi E36 Coupe & Sedan ??

Rozdiely ktore som postrehol:
-kabina je posunuta dalej dozadu
-strecha je nizsie oproti sedanu
-dvere kufra su kratsie
-zadne svetla su sirsie
-coupe su nepatrne sirsie a lahsie ako sedan??

Dalej som pocul ze predna kapota z coupe na sedan nepasuje a pod. Viete niekto kolko je tam tych zmien naozaj ?? A ci jazdne vlastnosi sedanu sa nejak odlysuju od coupe ?

Obrázok
btw ta vyska strechy je na tomto obrazku pomerne dobre viditelna

Mimo
Kraj: Trnavský

Piatok, 23. Mája 2008, 11:03

čo je viem rozdiely tak kufr je väčší-hlbší a zadné sedačky sú sklápatelné... kabína je preto viac vzadu lebo coupe má dlhšiu kapotu.. tým pádom aj bočné plechy.. iné sú zadné svetlá, predné smerovky a aj dvere - sú dlhšie a bezrámové...jo a tuším aj späťáky sú iné - iný sklon stĺpika...zatial tolko

btw už sa to tu volakedy riešilo... jazdné vlastnosti sú vraj rovnaké :roll:

ieSko
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Mája 2008, 11:08

Dobra temicka :wink: Mam coupe, mal som aj sedan. Nie len kapota ale aj blatniky su v zadnej casti dlhsie, samozrejme ze aj dvere a kufor ma iny tvar. ked som sklopil sedadla na coupe uvidel som kufor, ked som to iste spravil na sedane uvidel som nejaku vypln a akurat tak plech. Palubovky su myslim identicke, rozdiely sa zacinaju diat az od plastových krytov reprakov, tie su uz dlhsie v kupaku. Ale napriklad prahy su na coupe, sedan aj compact rovnake. To su len boje poznatky, nebudem sa za ne bit... (...no i kdyz)
Sranda musí byť aj keď fotra vešajú.. :)

Maco bawo
Auto: BMW e36 323iA coupé

Piatok, 23. Mája 2008, 20:02

ja som mal tiež 2 varianty, aj sedan aj kupé, v jednom aj v druhom som vedel sklopiť zadné sedadlá a nemám a nemal som tam žiaden plech, predná kapota, blatníky sú dlhšie a zdá sa mi , že na kupátku je palubovka trošku užšia, aj keď tvar sedí, ale kasltík pred spolujazcom je dosť kratší na hĺbku a tom som mal všade spolujazcové arbagy :smile:
BMW e36 323A, 1996, coupé, M paket individual,170ps
ex... e36, 1.8 TDS, M packet, 1995
ex ..................e34, 2,5 TDS, 1993

mizu2101

Piatok, 23. Mája 2008, 21:22

Maco bawo napísal:
ja som mal tiež 2 varianty, aj sedan aj kupé, v jednom aj v druhom som vedel sklopiť zadné sedadlá a nemám a nemal som tam žiaden plech, predná kapota, blatníky sú dlhšie a zdá sa mi , že na kupátku je palubovka trošku užšia, aj keď tvar sedí, ale kasltík pred spolujazcom je dosť kratší na hĺbku a tom som mal všade spolujazcové arbagy :smile:

noo na mojom prvom sedane sa zadne sedadla sklopit nedali... a ten kastlik sa aj mne zdal na hlbku lepsi ale coupe je nieco uplne o inom ako sedan...ja to fakt dost krajsie ako sedan aj ked aj sedany su pekne...he ide len o to na co to auto ches pouzivat a kolky sa tam chcete vozit..... :lol:
bmw e36 318is coupe, čierna metaliza -EX
bmw e36 320i coupe, fialova metaliza

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 24. Mája 2008, 06:49

e36 coupe je velmi pekne auto...sedan mi az tak nesmakuje:)

eko.fresh
Autor témy

Sobota, 24. Mája 2008, 08:25

Neviete ci predne svetla pasuju Coupe/ Sedan ?? Bo podla toho obrazku smerkovky predne su odlysne tym padom usudzujem ze aj blatniky....

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Sobota, 24. Mája 2008, 10:57

eko.fresh napísal:
Neviete ci predne svetla pasuju Coupe/ Sedan ?? Bo podla toho obrazku smerkovky predne su odlysne tym padom usudzujem ze aj blatniky....

origo svetla su totozne.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Mimo
Kraj: Trnavský

Sobota, 24. Mája 2008, 11:34

:roll: však som písal, blatníky aj smerovka sú iné. svetlá sú rovnaké. aksú origo ako písal black (tie z druhovýrovby čo majú v jednom svetle aj smerovku samozrejme nepasujú). tuším len compact má iný konektor na svetlá :roll:

Patoky

Sobota, 24. Mája 2008, 17:01

prave som si daval kastlik zo sedana do coupe a je rovnaky a pekne tam pasuje, akurat som si vsimol ze co sa tyka rokov vyroby tak su tam nejake zmeny, vetraky vizeraju inak a inak je aj riesene otvaranie kastlika ... ale to su snad len drobne evolucne zmeny ktore sa tykaju vela veci ktore vizeraju navonok rovnako ale su riesene inym sposobom ... napriklad ovladanie manualneho kurenia... krytka vyzerala rovnako, no nepasovala tak ako by sa patrilo...
To som ja ieSko mili priatelia ... som sa prekabatil

Tomas8409

Sobota, 24. Mája 2008, 17:20

Měl jsem obě varianty...
Jak tady někdo píše že mu nešli odklápět sedadla na sedanu tak to je proto že měl saloona ten měl max. skivak.
sedan měl sklápěcí tak jak většina kupé...
kupé má kratší palubku pač má delší kapotu :smile: a má ty "náfuky" na kapotě- sedan je nemá....

Jinak na první fotce si můžete všimnout že na první M3 sedany se dávaly jiné prahy jak na coupé...

Všechny varianty aut krom compakta jsou stejné rozměrově (proto taky sedí nárazníky z kombíku na kupé i prahy...atd.)
takže rozměry celkového auta krom víšky jsou vždy stejné sedan/coupe/touring/cabro...

Tomas8409

Re: E36: COUPE VS. SEDAN

Sobota, 24. Mája 2008, 17:21

eko.fresh napísal:
Ok.. Toto ma zaujima uz dlhsie, viem o par rozdieloch ale vie niekto skutocne rozdiely medzi E36 Coupe & Sedan ??

Rozdiely ktore som postrehol:

-coupe su nepatrne sirsie a lahsie ako sedan??

kravina... 8)

eko.fresh
Autor témy

Sobota, 24. Mája 2008, 17:29

Tomas prave som si studoval svoj manual a asi nemas pravdu...

Coupe:

Dlzka 4433mm
Sirka 1710mm
Vyska bez zatazenia 1366mm

Sedan:

Dlzka 4433mm
Sirka 1698mm
Vyska bez zatazenia 1393mm

Toto je zhodne pre vsetky motorizacie.. Kazdy kto ma manual k svojej E36 je to na strane 204-205 ja mam vydanie z roku 1997

Tomas8409

Sobota, 24. Mája 2008, 17:41

eko.fresh napísal:
Tomas prave som si studoval svoj manual a asi nemas pravdu...

Coupe:

Dlzka 4433mm
Sirka 1710mm
Vyska bez zatazenia 1366mm

Sedan:

Dlzka 4433mm
Sirka 1698mm
Vyska bez zatazenia 1393mm

Toto je zhodne pre vsetky motorizacie.. Kazdy kto ma manual k svojej E36 je to na strane 204-205 ja mam vydanie z roku 1997

myslím že to je ovlivněné pouze šířkou pneu... pokud by bylo kupé širší nedal bys nárazník ze sedana na kupé a naopak...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných