že nemam separator to viem aj bez vás
Davnejšie bol podobný problém ale to bolo snád pred tristvrte rokom a od vtedy všetko okay.. A doteraz neviem čo to bolo...
Auto som už zaviezol do servisu lebo sa nedalo na to pozerať.
Surender - to štartovanie a skapinanie sa dialo pris tudenom motore a tam lambda nema vobec žiadny vplyv- takže to nema nič s tym spoločné a lambdu mohlo vyhodiť kvoli uplne inemu problému, aspon tak som sa dočítal že nema nič spoločne so studenym štartom..
Pod pojmom že som skontroloval sanie som urobil nasledovné. Prekontroloval som nasledovné veci:
Hadica od váhy vzduchu ku skrtiacej klapke
Hadica od škrtiacej klapky k odvetravaniu veka ventilov
Hadicu od škrtiacej klapky k volnobežnemu ventilu
Hadicu od volnobežneho ventilu do sania
Hadicu od odvetravania veka ku konektoru do sania
Viac hadíc tam bohužiaľ nie je.každa hadica bola v dobrom stave a bez poškodenia a ani pod tlakom nemala v sebe dieru.
fafa111- predtym som ten problem nijak nevyriešil.. zrazu sa to opravilo samo a doteraz som nevedel čo s tým ( na diagnostike vtedy nič nevybehlo)
Jebal som sa s tym autom dva celé dni. prekontroloval všetko čo sa dalo doma.. Ostatok bohužiaľ nie..
Ešte dalšie zistenie.. ked auto skapínalo tak som nameral kolisave napatie na konektore k čerpadlu.. voltmeter ukazoval 11,8.. a ked normalne šlo tak 13V... Počas toho skapinania teda ako keby čerpadlo na chviľku prestalo tlačiť a zas začalo.. Teda bolo počuť ako troška stichlo a zas začalo hučať.. neviem či to bolo preto lebo auto skapínalo a teda kolísalo napatie .. alebo niečo iné..
Uvidím čo vymienači v servise urobia... - vymenia zas 6 vecí a až na šiesty krát sa trafia čo bolo zlé.