... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

e36 trhane zrychlovanie, dusenie, padanie otačok na volnobeh

Piatok, 28. Februára 2014, 14:16

Problem- motor ide trhane občas. občas ide dobre, zrychluje a spomaluje pri konštantnom plyne.. SKapin a občas na volnobehu, občas ho drží.. Občas na volnobehu počuť troška vynechavanie alebo jednoducho taky nekľudny voľnobeh (aj ked nekolišu otačky)
Diagnostika - chybna lambda sonda

SKontrolovane všetky hadičky
Tlak paliva 3,5baru
regulator paliva pracuje dobre
cievky sviečok davaju všetky 8 ohmov podlľa manualu
skontrolovane všetky konektory za váhou vzduchu
lambda sonda vymenená
sviečky vymenené

ešte ma napadlo kryt olejoveho filtra ale to už je blbosť ale aj to sa stalo že odtial tahalo vzduch..

Co dalšie skontrolovať?

Problem vyriešeny - zla vaha vzduchu
Naposledy upravil/-a Mi_t_is v Piatok, 4. Apríla 2014, 15:02, upravené celkom 3 krát.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: e36 po naštartovaní skape

Piatok, 28. Februára 2014, 14:33

rovnaky problem mam na m43b18...ked uz sa ohreje trosku tak je to ok, alebo blbne stale?
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Mi_t_is
Autor témy

Piatok, 28. Februára 2014, 14:37

za studena to bolo okay.. a za tepla blblo.. teraz len otočím kľučikom.. počkam... Naštartujem.. chviľku 1-2 sekundy pobeží a zakucká sa a zhasne.. Predtym ale ešte sa posnaží nabrať otáčky..

neviem vôbec..
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 28. Februára 2014, 14:59

moze to byt aj popraskana hadica a mozno odchadza cerpadlo paliva treba sa v tom pohrabat moze to robit vela veci
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Piatok, 28. Februára 2014, 19:48

Neviem jaky mas rocnik, ale ked mas separator, tak aj tam moze byt netesnosť, je to tiež spojene so sanim. Otvor veko na olej, či sa to zmení. Ak nie, tak je to netesnot v saní.

Mi_t_is
Autor témy

Sobota, 1. Marca 2014, 17:55

otvoril som a nič sa nezmenilo ale všetky hadičky som už pozrel. prave tu mam rozobraty voľnobežny ventil na stole a všetko nasvedčuje tomu že je v pohode.. nie je moc špinavý a dava spravne ohm hodnoty.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Sobota, 1. Marca 2014, 19:07

fafa111 napísal:
Neviem jaky mas rocnik, ale ked mas separator, tak aj tam moze byt netesnosť, je to tiež spojene so sanim. Otvor veko na olej, či sa to zmení. Ak nie, tak je to netesnot v saní.

separator oleja bol az pri m52 pokial viem.. ruku do ohna za to nedam, ale tak sa mi to aspon mari..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

patrik159
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

Sobota, 1. Marca 2014, 19:44

zmeraj tlak cerpadla.Mne sa to stalo ked som bol v ke .Cesta do ke bola napokoji aj dargov pekne a pred optimou jak som vipol neslo nastartovat.asi po pal hodke chitilo a presiel som asi 5 km a zase zdochlo.Domou som isiel max 40km rychlostou trocha viac som zoslapol plyn a auto skapinalo.Ale ako sa tu vravelo moze to byt aj ine

fafa111

Sobota, 1. Marca 2014, 19:46

majro napísal:
separator oleja bol az pri m52 pokial viem.. ruku do ohna za to nedam, ale tak sa mi to aspon mari..

Stačí pozrieť do ETK, ale komu sa chce hrabať a tipovať bez ročníka, alebo VIN? :D

Mi_t_is
Autor témy

Sobota, 1. Marca 2014, 20:04

Nemam koho zo žiliny kto vie zmerať tlak paliva.. ak to niekto viete napíšte mi PM a zajtra vas čakám a ideme na to a dostanete na zopár pív.

K mojmu problemu

čo som teda skúsil:
1. po otočení kľučikom, ide napatie na čerpadlo
2. čerpadlo tlačí benzín a vvyzera že aj v poriadku, tlak som nemeral - nemam ako
3. Vracia benzín spať do nadrže po zapojení napriamo - membrana regulatora je v poriadku.
4. relatko skontrolované
5. poistky tiež
6. po otočení kľučika a nenaštartovaní som čerpadlo nepočul ani nenameral napatie - neviem prečo, možno len merák nestihol hodnotu zobraziť
7. Hadica od vahy vzduchu je nová, ostatne hadičky skontrolované
8. konektor od odvetravania veka smerom do sania som vybral lebo je zlomený a snažil sa ho opraviť- nový príde v utorok
Mal malú vôľu a nebol zasunuty uplne, dorobil som tam doma na kolene zacvaknutie ale to bolo len také že sa s ním dalo troška ešte pohnúť smerom von a dnu.. asi tak 1mm max.. Neviem či aj tu mohlo nasať toľko vzduchu že to mohlo blbnúť.
9. voľnobežny ventil vyzera v poriadku, očistím ho troška mechanicky nech ide lahšie ta clonka vovnútri.

Deje sa s autom stale to isté.. Naštartujem a nedrží otačky a po chvili samé zhasne.. ešte su tam naznaky o voľnobeh ale nič. Ešte skúsim zajtra dotankovať niekoľko litrov paliva, pretože sa mi už stalo že z nejakeho dôvodu ked bolo auto v kopci mi takto nešlo naštartovať... Ale palivomer ukazuje ešte 25litrov čiže pochybujem..
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

patrik159
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

Sobota, 1. Marca 2014, 20:16

pozry rele cerpadla,mne blblo este ked som ho kupil myslim auto a ako cvaknut cvaklo ale nezoplo niekedy hej niekedy nie.Zistil som az ked som ho rozobral.A co sa tyka tlaku cerpadla-ja som svoje meral tak ze som dal medzi cerpadlo a haticu plastove tečko.Cerpadlo spoj normalne aby tlacilo k strekom a na treti vivod som dal lem merak na tlak v pneumatikach.Stacilo nato aby som zistil ze je slabe cerpadlo.Mal by si mat tlak aspon3 a viac bar

Mi_t_is
Autor témy

Sobota, 1. Marca 2014, 20:20

rele som vymenil z klaksonu ale len či bude tlačiť pri zapalovaní.. Zajtra skusim aj naštartovať.

Koľko si mal ty tlak?

No musel by som kupiť manometer + Tčko ktore by som tam dal.. ALe momentalne to tu nemam.. To Tčko určite nie také ako treba.. a manometer možno hej na pneumatiky ale určite nie nejaký čo sa da zaskrutkovať.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Sobota, 1. Marca 2014, 23:23

fafa111 napísal:

Stačí pozrieť do ETK, ale komu sa chce hrabať a tipovať bez ročníka, alebo VIN? :D

nepisal som to s istotou, ale kukol som teraz aj kvoli tebe ETK, a nikde som ho tam nevidel oznacene ako pri m52 motoroch.. tak mi ho prosim ta ukaz, a pouc ma.. dakujem

ani gugl mi to nejak nenasiel ked som zadal m50 ccv/ oil separator.. iba nejake odkazy na fora, kde pisu, ze m50 ho nema.. tak z toho teoreticky vychadzam aj ja, kedze v etk o nom ziadnej zmienky oproti m52..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Nedeľa, 2. Marca 2014, 02:24

Ked ti uz vypise lambdu zlu na diag. A ty si si isty ze mad sanie ok. Tak na co cakas? Podla mna tam mad lambdu este original z 9x roku. Vymen a nespekuluj.
Alebo odpoj vahu aj lambdu. Vytahni baterku a vyskratuj kable (nie baterku) a vyskusaj to tak. Ak ti to pojde tak mas jasne ze treba menit lambdu.

A jasne ze m50 nema separator. Az m52 mali

fafa111

Nedeľa, 2. Marca 2014, 08:19

majro napísal:
nepisal som to s istotou, ale kukol som teraz aj kvoli tebe ETK, a nikde som ho tam nevidel oznacene ako pri m52 motoroch.. tak mi ho prosim ta ukaz, a pouc ma.. dakujem

ani gugl mi to nejak nenasiel ked som zadal m50 ccv/ oil separator.. iba nejake odkazy na fora, kde pisu, ze m50 ho nema.. tak z toho teoreticky vychadzam aj ja, kedze v etk o nom ziadnej zmienky oproti m52..

Honíš si ego? Teraz, keď si si to naštudoval? A aj tak to nevieš s istotou? Ty si jeden z tých, čo nevedia poradiť, ale zato vedia ukazovať na chyby druhých?

Pozrel som si to aj ja, kôli tebe. Aby si sa nevozil po mne.
325i boli len M50. To som nevedel, teraz už viem. Separator tam nieje. Kedže som to nevedel, tak som písal v predošlom príspevku citujem: " keď maš separator" . Napríklad E36 cabrio 320i M50 motor separator ma, no sú 320i M50 aj bez separátora. To bude asi len jediný prípad. Alebo je to chyba ETK. Nebudem sa tu hádať, veď aj ETK robil len človek.

Skoro vsetci pozrú len hadicu od váhy vzduchu po klapku a myslia si že to je všetko. No zo saním je spojených viac vecí. Mne na M52B20 (Dám sem kód motora, aby tu nikto potom nepísal, aký je múdri), ide do sania aj napr. hadička z posilňovača bŕzd, celý system separátora musí byť tesný, je to tiež spojené so saním. Ak nezacvakneš snímač teploty nasavaného vzduchu, ktorý je hneď pri separátore, tak maš tiež problém. Jedno auto co viem, tak blblo, lebo malo rozpadané tesnenie na olejovom veku. Dalo sa nove a bolo po probléme.
Naposledy upravil/-a fafa111 v Nedeľa, 2. Marca 2014, 08:48, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných