... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Peter12124
Autor témy
Auto: BMW 530D e39
Kraj: Košický

Nafta v nádrži a webasto

Pondelok, 17. Februára 2014, 21:27

Dobrý večer prajem, mám BMW 530D e39 2001, chcel by som sa opýtať na nezávislé kúrenie. Auto má spotrebu okolo 6-7l. Ak zhasnem motor a idem na druhý deň, napríklad jednu celú noc stojí ta vidno, že nafta riadne zišla, webasto nemám nastavené na časy zapnutia a vypnutia vôbec, až tak veľa môže jesť to webasto na ohrev motora? alebo môžu plaváky ukazovať zle pri studenej nafte?

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: Nafta v nádrži a webasto

Pondelok, 17. Februára 2014, 21:30

no ja neviem chlapci ale aj mne píše spotrebu 7 litrov a real v tejto zime je 9 litrov:)
webasto neide

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 17. Februára 2014, 21:32

Odmeraj si spotrebu tankovanim, 9l po kosiciach nieje nic vynimocne a to, ze mas nizsie palicku paliva je tym, ze ti peni nafta, rano uz spenena nieje
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 17. Februára 2014, 22:03

a ak to aj neni penou, tak je to typickym spravanim palivomera, ktore ukazuje skor "dojazd", ako mnozstvo paliva v nadrzi. :mrgreen: :mrgreen:
Pena robi tak cca pri prazdnejsej nadrzi 2-3 litre, podla Test Nr.06 co som odsledoval.
Palivomer akokeby pracoval s jazdnym stylom a dojazdom, na donovaloch mam 30 litrov a ked zbehnem do bystrice tak rucicka trochu stupne. Takisto rano pri studenom starte je vysoka spotreba, ked mam malo (okolo 9l), tak zasvieti rezerva a ta po par km zhasne, lebo sa znizi spotreba a zvysi dojazd. E39 je v tomto proste trochu svojske auto.

Webasto ako prihrev motora by mal ist len ked je nastartovane, co v noci nie je, takze ten prvy dojem, ked rano sadnes do auta, ze ti zmizlo aspon 5 litrov nafty je sposobenych tym co pisem vyssie :) . Rataj si spotrebu podla tankovania a ak mas velky BC tak si mozes upravit koeficient spotreby na palubaku tak, aby ti to +/- ukazovalo realne.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

snaiper007
Auto: BMW X5
Kraj: Žilinský

Utorok, 25. Februára 2014, 21:19

zdravim vsetkych vie mi niekto poradit chcem si na svojej x5 e53 spravit webasto ako nezavisle kurenie tak aby motor nebezal a vebasto islo robel uz niekto nieco tak ak ano dake obrazky schemi ako na to by som prijal a vopred dakujem za snahu mi s timto pomoct

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 26. Februára 2014, 00:52

Robil som za posledny mesiac na 5tich x5.Treba to prekodovat a bude fungovat na casovac v onboarde alebo v mid.Viem riesit aj spustanie cez telefon,ale to uz je ina kapitola.....,sakozrejme za predpokladu ze je webasto ok,pri zohrievani motora sa koze javit ok,po prekodovani sa ukaze ci je naozaj ok,lebo pri prihreve si niektere komponenty necekuje a dokaze fungovat bez nich......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných