... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Rottwa napísal:Mne to trhne tiez viac na spiatocke, ale iba za studena. Je to v poriadku. nechce sa mi rozpisovat preco to robi, ale za studena zarad najprv D na par sekund a az tak zarad R.
Rottwa napísal:Fakt sa mi to nechce rozpisovat a vysvetlovat, ale pises polopravdy + poloklamstva. Nieco uz o tom vies a kludne sa na to specializuj, ale chyba ti este vela teorie, ked si schopny napisat toto. Drzim palce.
Over and out from this topic.
Rottwa napísal:Nedalo mi to, tak som si to overil v praci a bavoracke ZF-ka maju samozrejme Reverse inhibit feature - teda funkciu pre zabranenie zaradenia spiatocky vo vysokej rychlosti. Akurat sa to prejavuje takto starodavne (ze auto spomali a trha). Dnes to prevodovka iba ignoruje a nezaradi kym sa neznizi rychlost pod hranicu hornej tolerancie.
Cudoval som sa, lebo nase prevodovky to robia presne tak, ze ti Reverse odignoruju a nezaradia pokial auto nejde >7 km/h. Robia to aj novsie shift-by-wire BMW (od E60 vyssie). Starsie konvencne automaty to riesia inak.
Cize zaver: Nic sa nestalo ani nestane, ked na tvojom automate zaradis spaitocku za jazdy. Pozdravujem tych odbornikov na automaty, co z teba hned chceli stiahnut peniaze za zbytocne ukonyMozte zmenit nazov topiku na - vyriesene