... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
miro11491
Autor témy
Auto: BMW 3coupe
Kraj: Prešovský

E36 zadne brzdy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:21

potrebujem menšiu radu ako zhodiť zadne kotuče na E36, strmeň je už dole lanko ručnej povolene aj v kabine aj "samoštelom" dostal aj nejaké tie rany kladivom 8-[ ale ani sa len nepohne, samozrejme poistná skrutka je taktiež vonku :mrgreen: nejaky navrh? :roll:

msakac33

Re: E36 zadne brzdy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:44

srubovakom povol bakne rucnej brzdy cez dieru na srubu na koleso :thumbup:
lanka rucnej si nemal odpajat od paky, zapoj nazad a po povoleni niekolkokrat zatiahni a povol rucnu brzdu, malo by sa to uvolnit, potom ti kotuc pekne zide dole :thumbup:
Prílohy
bakne rucnej samostav.jpg
bakne rucnej samostav.jpg (25.77 KiB) 611 zobrazení

miro11491
Autor témy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:50

msakac33 napísal:
srubovakom povol bakne rucnej brzdy cez dieru na srubu na koleso :thumbup:
lanka rucnej si nemal odpajat od paky, zapoj nazad a po povoleni niekolkokrat zatiahni a povol rucnu brzdu, malo by sa to uvolnit, potom ti kotuc pekne zide dole :thumbup:

šrubovakom som to už povolil, kotuč sa otača lahko nešucha vůbec o obloženie :-k ale zatahovat som neskušal :-k
Naposledy upravil/-a miro11491 v Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:51, upravené celkom 1 krát.

msakac33

Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:51

miro11491 napísal:

šrubovakom som to už povolil, kotuč sa otača lahko nešucha vůbec o obloženie :-k

otaca sa kotuc alebo cely naboj s kotucom? cize je kotuc prilepeny o naboj? alebo ako?

miro11491
Autor témy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:53

msakac33 napísal:

otaca sa kotuc alebo cely naboj s kotucom? cize je kotuc prilepeny o naboj? alebo ako?

ako cely naboj sa otača aj s kotučom ako keby bol privareny :mrgreen:

msakac33

Štvrtok, 13. Februára 2014, 19:59

miro11491 napísal:

ako cely naboj sa otača aj s kotučom ako keby bol privareny :mrgreen:

velke kladivo a biť oproti sebe po stycnej ploche na ktoru ide disk, neboj sa a pribi tam riadnu supu, nic sa nestane, hlavne nebi po stycnej ploche platniciek, len po tej kde su diery na sruby

pri montaci novych kotucov sa stycna plocha naboja a kotuca natiera tenuckou vrstvou vazeliny prave kvôli tomu aby sa nestalo to co tebe, takze ten expert mechanik co na tom menil kotuce sa na to vysral ](*,)

miro11491
Autor témy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 20:10

msakac33 napísal:

velke kladivo a biť oproti sebe po stycnej ploche na ktoru ide disk, neboj sa a pribi tam riadnu supu, nic sa nestane, hlavne nebi po stycnej ploche platniciek, len po tej kde su diery na sruby

pri montaci novych kotucov sa stycna plocha naboja a kotuca natiera tenuckou vrstvou vazeliny prave kvôli tomu aby sa nestalo to co tebe, takze ten expert mechanik co na tom menil kotuce sa na to vysral ](*,)

no neviem či to nesu nahodou kotuče ešte z výroby ](*,) nesu natom až tak zle len som chcel skontrolovat obloženie, skusim zajtra ešte to s tým perlikom :mrgreen: ked to nepojde tak sa nato vys.rem, len to poskladam nastavým a pri výmene kotuča to rovno odrežem a bude pokoj \:D/

msakac33

Štvrtok, 13. Februára 2014, 20:13

miro11491 napísal:

no neviem či to nesu nahodou kotuče ešte z výroby ](*,) nesu natom až tak zle len som chcel skontrolovat obloženie, skusim zajtra ešte to s tým perlikom :mrgreen: ked to nepojde tak sa nato vys.rem, len to poskladam nastavým a pri výmene kotuča to rovno odrežem a bude pokoj \:D/

musi to ist, len sa netreba po tom riadne tresnuť :mrgreen:

miro11491
Autor témy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 20:13

msakac33 napísal:

neboj sa a pribi tam riadnu supu, nic sa nestane ](*,)

ja len aby som to neskrivil 8-[

miro11491
Autor témy

Štvrtok, 13. Februára 2014, 20:17

msakac33 napísal:

musi to ist, len sa netreba po tom riadne tresnuť :mrgreen:

pri mojom štasti ešte do.ebem ložisko a budem štastný \:D/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní