... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

hessy

530d klapky v sani a nasledny efekt

Štvrtok, 6. Februára 2014, 15:44

Nazdar, viem ze sa to tu rozoberalo 300x ale bud ja neviem hladat alebo to telefon nenajde. Ide mi o to ze klapky sa zaslepili a vtedy to zacalo.. spotreba stupla cca o 1l/100km a mrte to zacalo dymit... ta spotreba ma az tak nesere ale to ze to pri kickdiwne zacne dymit ako nejaka pica ma vtedy ide rozjebat od nervov... pred zaslepenim spotreba okolo 7l (normalna jazda) a aj pri nakladacke zadymilo len pri preradeny/podradeni teraz som rad ak mam okolo 7,5l z dost lahkou nohou. Pocitovo sa mi zda ze je aj lenivsie ako brachove (to iste auto)... inak nechapem co sa na tych klapkach jebe ked su kovove.. podla mna by ich stacilo pravidelne cistit jed vydrzali 210 000km a nic, normalne romyslam ze ich dam spat.. Inak napadla ma pri pisani vaha vzduchu, ale zacalo to po zaslepeni... nejake napady ? :-({|=

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: 530d klapky v sani a nasledny efekt

Štvrtok, 6. Februára 2014, 17:46

klapky vplyv na výkon nemajú !

nech ťa ani nenapadne ich tam vracať, dochádza k poriadnej destrukcii motora ked sa utrhnu a mnoho krát nestačí len výmena hlavy valcov.

tie nity povolia a potom sa trhaju a nasledne ich motor vcucne.

tvôj problém nevznikol kvôly zaslepeniu , ale si niečo pri montáži bud zle zložil , alebo ti zhodom náhod niečo presne vtedy odislo

cierný dym pri kickdowne . ti môže spôsobovať hoc čo . od váhy vzduchu po dávkovanie - teda vstrekovače.

uplne prvé je pomeranie vstrekovačov ,
naj je napojit na diagnostiku a sledovať live hodnoty motora pri tom kickdowne . ten kto vie čo má pozerať hned zistí kde je problém .

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 6. Februára 2014, 18:12

Ked som vyberal svoje, tak som tiez krutil hlavou, ze co to moze robit take problemy. Rukou ani kombinackami by som to neulomil, bolo to fakt pevne. Ale aj tak som ich dal von. Ja som tam nemal nity, ale torxy.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

csuka530d

Štvrtok, 6. Februára 2014, 18:22

hessy

Štvrtok, 6. Februára 2014, 18:52

Zle som to napisal.. vykon je rovnaky len ma sere to ze to zacalo mrte dymit. Bol som u Jararaka ten meral hodnoty a vsetky boli okolo 0,25-0,38 sa mi zda.... poskladane je vsetko rovnako ako bolo len nez klapiek... skusim kupit novu vahu a uvidime

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 6. Februára 2014, 19:54

Nieco ste museli urobit zle,klapky to nerobia urcite.....skus odpojit vahu,ci bude dymit viac alebo menej.Skontrolujte system,prasklina na hadici,atd....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 6. Februára 2014, 19:57

nechal si pripojenú reguláciu ovládania klapiek, žeby sa mu to znepáčilo, prídpane prestrekni konektory, ktoré si rozoberal kontaktsprejom
oo=[ ][ ]=oo

hessy

Piatok, 7. Februára 2014, 11:21

Ono to mozno dymi rovnako ako kazda ina e39 respektive brachova dymi rovnako (zaslepene klapky a egr) robilo sa to u semtexa.. na mojej egr a vsetko ostalo zapojene tak ako bolo len sa zaslepili klapky v sani... skor je to asi tym ze je to pojebany ropak

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 7. Februára 2014, 11:24

To zase zalezi od toho co si predstavujes po tym dymit, bavoracke diesle, pokial niesu dojebane nehulia, ked tomu dupnes moze vypudit sadze z vyfuku nejake, ale urcite nebude hulit.

hessy

Piatok, 7. Februára 2014, 11:38

Ked idem na dialnici a pridam tomu nie do kicdownu tak nedymi len pri kickdowne. O tom ze baworacke diesle nedymia by som pomlcal kazda druha e46/39 dymi... ale to je asi jedno uz som si na to nejako zvykol vymenim tu vahu vzduchu a uvidime

csuka530d

Piatok, 7. Februára 2014, 12:47

Pretoze kazda druha m57 ma dojebane vstrekovace:)

Nikomu sa nechce kupovat nove po 250 e za kus.

BrunoSoprano

Piatok, 7. Februára 2014, 20:16

hessy napísal:
Nazdar, viem ze sa to tu rozoberalo 300x ale bud ja neviem hladat alebo to telefon nenajde. Ide mi o to ze klapky sa zaslepili a vtedy to zacalo.. spotreba stupla cca o 1l/100km a mrte to zacalo dymit... ta spotreba ma az tak nesere ale to ze to pri kickdiwne zacne dymit ako nejaka pica ma vtedy ide rozjebat od nervov... pred zaslepenim spotreba okolo 7l (normalna jazda) a aj pri nakladacke zadymilo len pri preradeny/podradeni teraz som rad ak mam okolo 7,5l z dost lahkou nohou. Pocitovo sa mi zda ze je aj lenivsie ako brachove (to iste auto)... inak nechapem co sa na tych klapkach jebe ked su kovove.. podla mna by ich stacilo pravidelne cistit jed vydrzali 210 000km a nic, normalne romyslam ze ich dam spat.. Inak napadla ma pri pisani vaha vzduchu, ale zacalo to po zaslepeni... nejake napady ? :-({|=

skontroluj,niečo si pravdepodobne zabudol,nejakú hadicu alebo podtlakovú hadičku zapojiť alebo utiahnúť,skontroluj aj Hadice na Intercoolery,či sa nepovolili a všetky vzduchové hadice,s ktorými si hýbal ,podtlaková hadička,či sa nerosypala,väčšinou sú už spráchnivené a lúbia sa v ních robiť dierky. Zadný snímač na saní si zapojil,ked si to montval naspäť? podtlakovú hadičku si zaslepil? Vytiahni z EGRka hadičku,zaslep aj tú, našrobuj do nej nejakú skrutku. Nemôže ti vyletet sotreba ani sa znížiť výkon

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 7. Februára 2014, 22:19

No nepomlcal, ked nastavim stare kachle M51 tak nedymia ani tie, a podla emisnej normy by na to pravo mali.. takze tak. BMW nieje koncern zasmradeny, daco tam mas zle. :-"

hessy

Sobota, 8. Februára 2014, 12:04

csuka530d napísal:
Pretoze kazda druha m57 ma dojebane vstrekovace:)

Nikomu sa nechce kupovat nove po 250 e za kus.

Tak moje zatial klop klop mali hodnoty dobre. Ja som to sam nzaslepoval robil mi to servisak ale ked som stal u neho tak vsetko zostalo tak ako bolo... v podstate som to neriesil kedze to dymi len pri kickdowne a zacalo to po zaslepeni. Ked k nemu nabuduce pojdem mu poviem nech prekontroluje hadic hadicky... ale neriesim to nejako kedze ide vsetko v poriadku..

csuka530d

Sobota, 8. Februára 2014, 19:13

Vies moj , mozno ti to ani necmudi. Len ty si to myslis.
Pri kick downe ti automat podradi o 2 stupne spat a diesel vzdy ostane dieslom .
S tym nenarobis nic.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných