... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mio 46

Re: mierne kolisanie otacok

Piatok, 29. Novembra 2013, 17:57

To je 100% prihrev už sa to tu rozoberalo pred rokmi. A vždy ked sa ochladí. Na diagnostike to pekne vidiet. Ako zapne a vipne otačky klesnú a stupnu.
BMW klúče. Oprava,výroba nové aj vyfrézovanie. Kódovanie imobilizéru.Píšte PM.
Pozri Služby, zdielaná obchodná sekcia.
http://www.bmwklub.sk/sluzby/vyroba-bmw-klucov-t78865.html

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Piatok, 6. Decembra 2013, 02:57

Mio 46 napísal:
To je 100% prihrev už sa to tu rozoberalo pred rokmi. A vždy ked sa ochladí. Na diagnostike to pekne vidiet. Ako zapne a vipne otačky klesnú a stupnu.

na 100% to prihrev nie je! Je nefunkcny, tak som ho odpojil, kym je motor "nezohriaty" tak otacky kolisu, akonahle sa zohreje na prevadzkovu otacky su 720rpm a dost to vibruje, chyba tam akurat tych 100rpm aby to bolo ok. Kde hladat chybu? Preco nedrzia "vyssie" volnobezne? (zhavice komplet pomene,alternator dobija ok,trysky pomerane,nove hadicky na prepadoch,prihrev odpojeny,podtlaky pomenene,EGR odpojene,filtre a naplne vsetky nove....)

Mocho123
Auto: BMW 320i
Kraj: Prešovský

Piatok, 6. Decembra 2013, 15:31

Peters2 napísal:
urcite nie... ako som uz pisal tak otacky kolisu z "normalnych" to je tych cca. 830rpm na "nizke" cca. 700rpm... ale ako nahle sa motor zohreje na prevadzkovu tak tam ostanu "vysiet nizke" otacky - 700rpm a potom to dost vibruje... Steker na prihrev motora som odpojil.

skus uplne vypnut kurenie ci sa to neustali

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Decembra 2013, 19:44

Pani, dnes sa mi tento neduh konecne podarilo nadobro odstranit. A nie vymenou pokazeneho predhrevu..
Robi sa to samozrejme v riadiacej jednotke motora, nie nejakym odporom alebo podobne..

Ak by mal niekto zaujem, piste..

a PS: je to predhrevom, RJ motora je tak hlupo nastavena a ci ho odpojis, alebo nie, stale budu kolisat.
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

PpeterM
Auto: 318i n42
Kraj: Košický

Streda, 25. Decembra 2013, 14:07

caute, ja mam problem zasa s otackymi takyto, pri 3 a menej stupnoch C sa automaticky zapina vyhrev zadneho okna(samozrejme). Ale ked mi ten vyhrev zapne a ja pocas jazdy chcem podradit auto neudrzi otacky a zhasne motor, alebo na volnobehu otacky skacu. Ked to vypnem auto ide takmer normalne sem tam otacky spadnu na cca 500 ale vratia sa na optimum a pekne drzia. Diag. vypisuje chybu aleternatora, blizsie som to este neriesil len sa chcme spytat ci nahodou niekto nema podobnu skusenost s niecim podobnym.
Auto rano startuje bez problemov, pulzuje mi jezko(nepytam sa ako to orpavit len ci to moze byt aj v tomto) a ak mam zapnuty vyhrev z. skla tak rusi signal anteny.

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Streda, 25. Decembra 2013, 18:03

PpeterM napísal:
caute, ja mam problem zasa s otackymi takyto, pri 3 a menej stupnoch C sa automaticky zapina vyhrev zadneho okna(samozrejme). Ale ked mi ten vyhrev zapne a ja pocas jazdy chcem podradit auto neudrzi otacky a zhasne motor, alebo na volnobehu otacky skacu. Ked to vypnem auto ide takmer normalne sem tam otacky spadnu na cca 500 ale vratia sa na optimum a pekne drzia. Diag. vypisuje chybu aleternatora, blizsie som to este neriesil len sa chcme spytat ci nahodou niekto nema podobnu skusenost s niecim podobnym.
Auto rano startuje bez problemov, pulzuje mi jezko(nepytam sa ako to orpavit len ci to moze byt aj v tomto) a ak mam zapnuty vyhrev z. skla tak rusi signal anteny.

niekde mas prerazeny kabel na ohrev okna... najskor v gumenej prechodke do kufrovych dveri... Automaticke zapnutie ohrevu zadneho okna sa da odkodovat a budes ho zapinat len manualne... Alternator treba premerat, staci prilozit multimeter na bateriu a musi tam byt voltaz 14,0V a hore, ak nie tak je ozaj chybny altik... Jezko kurenia sa da opravit, je tu niekde aj navod, moze ti cez noc vybit bateriu do tla!

PpeterM
Auto: 318i n42
Kraj: Košický

Streda, 25. Decembra 2013, 18:49

Peters2 napísal:
niekde mas prerazeny kabel na ohrev okna... najskor v gumenej prechodke do kufrovych dveri... Automaticke zapnutie ohrevu zadneho okna sa da odkodovat a budes ho zapinat len manualne... Alternator treba premerat, staci prilozit multimeter na bateriu a musi tam byt voltaz 14,0V a hore, ak nie tak je ozaj chybny altik... Jezko kurenia sa da opravit, je tu niekde aj navod, moze ti cez noc vybit bateriu do tla!

Dakujem ti. Ano viem o tom jezkovy som si to cital niekde tu na fore. Tak pozriem ten kabel a premeram to a uz podla toho zvazim dalsie kroky.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných