... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Mio 46 napísal:To je 100% prihrev už sa to tu rozoberalo pred rokmi. A vždy ked sa ochladí. Na diagnostike to pekne vidiet. Ako zapne a vipne otačky klesnú a stupnu.
Peters2 napísal:urcite nie... ako som uz pisal tak otacky kolisu z "normalnych" to je tych cca. 830rpm na "nizke" cca. 700rpm... ale ako nahle sa motor zohreje na prevadzkovu tak tam ostanu "vysiet nizke" otacky - 700rpm a potom to dost vibruje... Steker na prihrev motora som odpojil.
PpeterM napísal:caute, ja mam problem zasa s otackymi takyto, pri 3 a menej stupnoch C sa automaticky zapina vyhrev zadneho okna(samozrejme). Ale ked mi ten vyhrev zapne a ja pocas jazdy chcem podradit auto neudrzi otacky a zhasne motor, alebo na volnobehu otacky skacu. Ked to vypnem auto ide takmer normalne sem tam otacky spadnu na cca 500 ale vratia sa na optimum a pekne drzia. Diag. vypisuje chybu aleternatora, blizsie som to este neriesil len sa chcme spytat ci nahodou niekto nema podobnu skusenost s niecim podobnym.
Auto rano startuje bez problemov, pulzuje mi jezko(nepytam sa ako to orpavit len ci to moze byt aj v tomto) a ak mam zapnuty vyhrev z. skla tak rusi signal anteny.
Peters2 napísal:niekde mas prerazeny kabel na ohrev okna... najskor v gumenej prechodke do kufrovych dveri... Automaticke zapnutie ohrevu zadneho okna sa da odkodovat a budes ho zapinat len manualne... Alternator treba premerat, staci prilozit multimeter na bateriu a musi tam byt voltaz 14,0V a hore, ak nie tak je ozaj chybny altik... Jezko kurenia sa da opravit, je tu niekde aj navod, moze ti cez noc vybit bateriu do tla!