... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Re: Nazory majitelov fwd na bmw s rwd

Pondelok, 16. Decembra 2013, 17:21

Začnem BMW a sneh (viac menej iba kopírujem čo som napísal dávnejšie do inej témy)
Na snehu FWD je lepšie na rozbeh z miesta,ale keď sa to rozbehne tak RWD oceňujem viac pretože cítiš čo to auto robí na tej ceste a menšia šanca že ťa prekvapí musíš byť ostražitejší a v zákrutách ani nehovorím.
Minulý rok som jazdil aj na prednom aj na zadnom náhone v zime a musím povedať že v zadnom som sa cítil bezpečnejšie v zákrutách aj ked som nemal stabilizačné ani nič podobné pretože som proste vedel čo to auto robí navyše radosť z jazdy musí byť

Ku letu: Predný náhon?dakujem neprosím v každej zákrute to na zadný stráca minimálne 2 sekundy ...do kopca RWD tiež lepšie pretože váha auta sa presunie viac dozadu a pritlačí pneu k zemi --> u mna vítaz jasný

Posledné 3 mesiace jazdím tiež na E39 zatial som iba okolo 300 km najazdil v zime (zimu rátam sneh či primrznuté na ceste) bez ASC,ABS a podobných blbostí (mal som RJ na repase) a pokial nevytáčaš auto do otáčiek dá sa jazdiť ako med je pravda že tam kde Octavie išli 80 ja som šiel 70 ale kôli trom mesiacom v roku kupovať FWD?

//Ako písal pežot ked si na bruchu tak už nič nepomôže :D rovnako ako ked si debil za volantom ...stačí to mať v hlave v poriadku a nejazdiť plyn,brzda
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

bmwmpower82
Auto: Mondeo
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 16. Decembra 2013, 19:11

Ono treba mat respekt hlavne. Ja za dazda a za zlych podmienok idem fakt opatrne. Ale uprimne na zimu by som bral predokolku urcite,teda hlavne ked je sneh a lad. Staci sa porozpravat s profi sofermi co chodia dlhe trasy so 7,Skom pripadne E class ake zazivaju veci cez zimu. A to si clovek mysli ze moderne auto napechovane elektroniou vzladne vsetko.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Pondelok, 16. Decembra 2013, 20:14

bmwmpower82 napísal:
A to si clovek mysli ze moderne auto napechovane elektroniou vzladne vsetko.

Toto je prave ten jeden velky omyl roznych asistentov. Oni funguju perfektne na suchej ceste. V pripade ztazenych podmienok - dazd, mokro, sneh + lad ani nehovoriac je ich ucinok tretinovy. A tu je podla mna problem toho, ze ludia chodia ako prasata - elektronika to zvladne, ale zrazu pride takato situacia a asitenti to uz neuhraju, ked mas vola za volantom.

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Pondelok, 16. Decembra 2013, 21:50

ako veľa chalanov spomínalo tak keď je sneh tak z miesta na zadnokolke je horší rozbeh ako na prednokolke. Ináč za jazdy je to auto veľmi predvídateľné. A k prednokolke pokiaľ za volantom nesedí človek čo si myslí, že je pretekár F1 tak sa dá aj na snehu dobre jazdiť a dokonca aj s radosťou - len treba mať rozum a dobré gumy.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 16. Decembra 2013, 22:30

Predný či zadný náhon, ako už viacerý napísali, chce to vždy nové pneumatiky, tri milimetre sú fajn a podobné kecy sú totálna kravina, vždy som mal nové sady pneumatík, či na Baworákoch, alebo na predokolkách a nebol problém, ale zadný náhon je ovládateľnejší a predvídateľnejší, než predný, predný je zákerný parchant, točíš točíš a naraz sa to utrhne, no žiadne kontry nepomôžu, len jemne pribrzdiť a zrovnať volant, Baworák, ak sa s ním sjazdíš budeš vedieť, že už sa chce utrhnúť a keď sa utrhne, pridáš plyn, dáš kontru a zrovnáš ho. S mojou bývalou E30tkou keď nasnežilo, tak som hneď sadol do auta a driftil po celom meste, až pokiaľ všetko snaživý cestári nedojebali, alebo ma dojebali policajti, že už ma upozorňovali nech skončím (Aj keď som im tvrdil, že ma šmyklo.... pri úrade po ôsme) :mrgreen: Vtedy treba ísť do ďaľšieho mesta :lol: Každopádne mi to pomohlo zvládnuť všelijaké utrhnutia v bežnom živote, spolujazdci sa ľakli, ale ja som bol vysmiaty, lebo to nebolo nič nové. Ak sa tomu budeš vyhýbať, môže Ťa Baworák zastihnúť nepripraveného a môže to zle dopadnúť. E39ina ma už otupovala, lebo veľa vecí vyžehlila sama (predbiehanie na zasneženej ceste cez nahrnutý stred...) a človek si na to ľahko zvyká, no nie je to dobre, lebo DSC nie je všemocné a utrhnutie na E38ičke to bolo ako keď kostol dostane šmyk, okamžite je cítiť tú hmotnosť a vďaka Servotronicu je riadenie tupšie než na starej dobrej E30tke a zrovnať ju je pracnejšie. Veď uvidíš sám. Na záver jedna foto 540iA E39 nové zimné pneumatiky, odfotená na vrchu Javoriny pri Holubyho Chate (kto pozná vie čo je to za kopec), cca 950m. Kvalita je na zastrelenie, veter ako sviňa a tma ako v mechu, ale fotil som to preto, lebo som presne takým TDičkárom ako moji spolupracovníci, chcel dokázať, že Baworák je normálne použiteľné auto aj v zime do hôr.

Obrázok

Easa
Autor témy
Auto: Staré

Pondelok, 16. Decembra 2013, 23:01

Čo je u teba nove pneu? Hadam nie každý rok
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

beastlysun

Utorok, 17. Decembra 2013, 00:14

mal som zadny nahon na mojom starom mercedese, teraz mam golfa mkIV TDI a mozem povedat ze pri brzdeni motorom na ujazdenom snehu sa ten golf sprava maximalne stresujuco. Pri RWD ma brzdenie motorom krasne vyrovnalo a drzalo ako keby som hodil kotvu z kufra, na golfe nemozem zabrzdit lebo dostanem smyk a ked brzdim motorom tak je to to iste, cele sa roztrasie, zdvihne rit a mam co robit.

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG

Utorok, 17. Decembra 2013, 07:38

Gabo10 napísal:
... ale kôli trom mesiacom v roku kupovať FWD?

Myslis koli trom dnom? :mrgreen: (BA)

Inak VAGistov v tomto nepocuvat, oni ziju v inom svete.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Utorok, 17. Decembra 2013, 14:44

Treba mat pred autom respekt, a skusenosti s nim, clovek moze jazdit ako opatrne chce, ale ked urobi v kritickej situacii chybu z nevedomosti ktora by sa na predohrabe ani neprejavila, na zadokolke si to vyzere. Obcas je frustrujuce ked clovek zapadne na parkovisku, a podobne klenoty, ale v kopcoch, a celkovo na ceste pojde zadny nahod vzdy lepsie ako predny, a dava o tom co sa chysta spravit vediet dlho do predu, len treba mat cit. Leto asi netreba spominat, proste radost z jazdy. Tak ako hovori kubog, nepocuvat, oni ziju v svete predohraboveho TDIcka od ktoreho lepsieho niet, zere 3L, ide 200, vide vsade, a diely nic nestoja :mrgreen: .

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 17. Decembra 2013, 23:41

starynovy napísal:
...Tak ako hovori kubog, nepocuvat, oni ziju v svete predohraboveho TDIcka od ktoreho lepsieho niet, zere 3L, ide 200, vide vsade, a diely nic nestoja :mrgreen: .

=D> =D> presne tak, proti takymto nikdy nic neargumentuj.. proste si jazdi svoje a mavaj im do spetneho volade v kopci

mozem aj ja jednu vlastnu skusenost..
e36 1.8 kombi, 4ja v aute, stare nebezpecne gumy Tigar Winter 185/65/15
Octavia1 1.9tdi kombi, 4ja v aute, nove gumy barum polaris 195/65/15

ja za volantom..

mierny kopec hore, neodhrnuty sneh, zaparkovany na trave/snehu, nastupili vsetci ..
octavia sa nie a nie rozbehnut do kopceka.. len to smykalo a ani s nou nepohlo..
e36 ani raz nepreklzla a rozbehla sa z rovnakeho kopceku bez problemu za rovnakych podmienok ..

co sa tyka vseobecne, co je lepsie, tak je to vzdy na danu situaciu. ja by som v zime predny nahon nikdy nechcel. .. je to nevyspitatelne auto a neviem co sa mi deje vpredu.. ci uz to smyka alebo nie ..

jedno odporucanie: na zimu-sneh si dat co najuzsie gumy ake sa len daju dat.
druhe odporucanie: nech mas akekolvek auto, nauc sa na nom jazdit mimo premavky, vyvolaj si krizove situacie, nech vies ako sa auto sprava a kde ma hranice.. nauc sa ho vnimat.. inak ti moze byt jedno ci mas FWD RWD..

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Streda, 18. Decembra 2013, 18:27

Ja som donedavna mal skusenosti len s fwd a xdrive ale minuly tyzden som mal zo servisu pozicanu 118d a po trojdnovej skusenosti s tymto auto sa moj pohlad na auta s rwd dost zmenil. Dokedy som nemal to auto pozicane tak som si ani nevedel predstavit ze moje dalsie bmw bude bez xdrive ale po tom ako som si to auto vyskusal som zmenil nazor na suchu sa to ovlada lepsie ako stvorkolka ked bola namrznuta cesta tak auto bolo omnoho zabavnejsie a v pripade potreby sa elektronika postarala o bezoecnost bol som z tej zadokolky taky nadseny ze si hovorim ze musi mat aj nejake negativa tak som sa rozhodol ju ist vyskusat na sneh. Zobral som teda auto do zasnezenych kopcov nedaleko mojho bydliska - Lyziarske stredisko Kohutka. Uz len cesta tam bola celkom narocna lebo poslednych 6 km do strediska je celkom strma cesta. Bol na nej lad a ujazdeny sneh ale auto to pomaly zvladlo sice nie som si isty ci by sa rozbehlo keby zastavim ale plynulou jazdou sa dalo vyjst v pohode. Vysiel som hore kde je velke parkovisko v kopci a tam som si skusal rozjazdy do kopca ci uz s pomocou elektroniky alebo bez vzdy som sa rozbehol. Nedalo sa na tom jazdit tak suverenne ako na xdrive ale to uz by som chcel asi vela. Moj zaver je taky ze zadokolka ma nieco do seba a keby idem kupovat nove auto tak o nej dost uvazujem samozrejme ze by som si ju nekupil keby byvam niekde v horach kde sa udrzba ciest ukaze raz za tyzden ale myslim si ze vacsinu situacii ktore v zime zazijes sa da s nou zvladnut a v ostatnych rocnych obdobiach je u mna rwd v jazdnych vlastnostiach na prvom mieste.

M1R3C
Auto: BMW E39 540i ///M
Kraj: Trnavský

Streda, 18. Decembra 2013, 21:12

Takže ak všetci ,tak aj ja :lol:
Minulú zimu som si prežil svoje na e38 740ia. Letné gumy zodraté po indikátor . Vodíčák ani nie pol roka a samozrejme na e38 nefungovalo ABS a o DTS,alebo TCS nemôže byť žiadna reč,nemalo ho vôbec. :roll: Takže som hral ruletu,či prídem domov alebo nie :lol:
Každopádne môžem povedať,že som sa naučil omnoho viac ako na nejakom FWD. Ustrelilo to vela krát (letné gumy,zodraté) ,kôli mojej chybe ..Ale ani raz som neťukol ani nenabúral.
Aj keď sa mi stalo,že som chcel dať niečo bokom a skončil som v jednosmerke v protismere :lol:
Ale vždy som chodil s rozumom a po pár skúsenostiach už som vedel,kedy mi odletí zadok a čo si môžem dovoliť :wink:

(Ak chcete písať,že som nemal na zimné gumy,tak sa zdržte.Neviete,čo ako bolo. Ale o tom tu téma nie je)
Motto: Radšej žiť krátko a mať balhobyt, ako žiť dlho a splácať cudzí byt.
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG

Štvrtok, 19. Decembra 2013, 06:53

Igmaus napísal:
Ja som donedavna mal skusenosti len s fwd a xdrive ale minuly tyzden som mal zo servisu pozicanu 118d a po trojdnovej skusenosti s tymto auto sa moj pohlad na auta s rwd dost zmenil. Dokedy som nemal to auto pozicane tak som si ani nevedel predstavit ze moje dalsie bmw bude bez xdrive ale po tom ako som si to auto vyskusal som zmenil nazor na suchu sa to ovlada lepsie ako stvorkolka ked bola namrznuta cesta tak auto bolo omnoho zabavnejsie a v pripade potreby sa elektronika postarala o bezoecnost bol som z tej zadokolky taky nadseny ze si hovorim ze musi mat aj nejake negativa tak som sa rozhodol ju ist vyskusat na sneh. Zobral som teda auto do zasnezenych kopcov nedaleko mojho bydliska - Lyziarske stredisko Kohutka. Uz len cesta tam bola celkom narocna lebo poslednych 6 km do strediska je celkom strma cesta. Bol na nej lad a ujazdeny sneh ale auto to pomaly zvladlo sice nie som si isty ci by sa rozbehlo keby zastavim ale plynulou jazdou sa dalo vyjst v pohode. Vysiel som hore kde je velke parkovisko v kopci a tam som si skusal rozjazdy do kopca ci uz s pomocou elektroniky alebo bez vzdy som sa rozbehol. Nedalo sa na tom jazdit tak suverenne ako na xdrive ale to uz by som chcel asi vela. Moj zaver je taky ze zadokolka ma nieco do seba a keby idem kupovat nove auto tak o nej dost uvazujem samozrejme ze by som si ju nekupil keby byvam niekde v horach kde sa udrzba ciest ukaze raz za tyzden ale myslim si ze vacsinu situacii ktore v zime zazijes sa da s nou zvladnut a v ostatnych rocnych obdobiach je u mna rwd v jazdnych vlastnostiach na prvom mieste.

Myslim ze jednotka je asi najhorsie auto na zimu (ak sa bavime o BMW), cize uplne na zaklade toho by som is nazor nerobil, ale je jasne ze s xdrive je clovek istejsi. No ozaj sa mi nechce kvoli par zasnezenym ranam so sebou vlacit sto kilo navyse.

///Martin
Auto: G11 740xd

Piatok, 20. Decembra 2013, 11:29

RWD pre vodiča FWD pre piču. :wink:
Mal som FWD, RWD aj AWD...

FWD - jazda bez radosti, auto na presun z bodu A do bodu B. Moje prvé auto Octavia 1.8T, na tú dobu slušný výkon, ale na predok to nemá význam. Teraz má priateľka Mini a mne rýchla jazda v tom nič hehovorí. A :arrow: B to je celé...

AWD - mal som niekoľko štvorkoliek. Moja prvá bola v E92. XDrive som kupoval hlavne kvôli priateľke. Vtedy sme sa o auto delili a ona o RWD nechcela ani počuť. Potom som kupoval Superba, tam bola voľba jasná, lebo som odporca FWD. Sedmu som kupoval jazdenku, bola za cenu zadku a mala x. Hlavná výhoda xDrive je pri ďalšom predaji...

RWD - Pri prvom RWD (E39 523i) som bol vylakaný. Najskôr som jazdil opatrne, ale po prvej zime som si zvykol a naučil som sa čo a ako. Základ je medzikus (aby nebol kokot) a pneumatiky u mňa max 2 sezóny. Na E46 s 30d som si musel zase len zvyknúť, nástup výkonu pri 30d a točivý moment bol inde ako 23i, ale zase len o zvyku. Posledná F06 je už tak najebaná elektronikou, že pokial sa nerozblikajú budíky ani neviem, že sa niečo deje. Za môj život s RWD sa mi stalo možno tak 5krát, že som niekam nevyšiel, alebo zapadol. RWD oceníš v každom počasí. Je to jednoducho radosť sem tam hodiť zadkom. 8)

Pokial je na ceste čistý lad nepomôže ti ani 6X6... :D
Nemáš sa čoho báť a škodov-károv pošli prvou triedou do piče. Milujem keď pičujú na niečo čo nikdy nemali. V RWD sa viezli raz v živote a to za bývalého režimu v Žiguláku...
'16 BMW G11 740xd M-Paket
'12 BMW F13 M6 Individual M Performance Akrapovic
'14 BMW F32 435xd M-Paket Individual
EX '12 BMW F01 LCI 740xd M-Paket
EX '11 MINI Cooper S R57 Cabrio JCW
EX '12 BMW F06 640d Gran Coupé M-Paket Príbeh
EX '11 BMW F01 740xd M-Paket
EX '07 BMW E92 330xd
Obrázok

miki012
Auto: x5
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Decembra 2013, 12:03

rodicia maju chatu v bystricke je to pri martine.ked su kupil prve bmw tak vsetci hotovy sak sa tam nedostanes:) no a ked sme tam isli na lyzovacku tak uzasne a neprekonatelne tdi vw pasat zostal na kopci ajeble bmw preslo:) jaaaj tak som sa zasmial:) treba mat hlavne dobre zimne gumy a neny problem.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní