ROKI49 napísal:Tu vobec nejde o tu sumu alebo nieco. To je ako s danami, cloveku tak nevadi, ze ich plati, ked za ne dostava nejaku adekvatnu hodnotu. Toto je vec principu. Myslim, ze hen tu vedenie ma na to vynalozene usilie v pohode odmenu, ktoru forum vynasa. A sorry, ale ja nebudem davat na vreckove niekomu, kto dva roky nie je ochotny zapracovat 1000x slubovany bazar. Lemravost nemam rad, ale nekonecne slubovanie a natahovanie ma neskutocne irituje. A aby sa chalani (modi) museli tyzden doprosovat o BAN pre niekoho, tak to mi nepripada ako zaujem udrzovat a rozvijat diskusne forum.
A vyvoj klubu? Keby nemala znacka taku silnu zakladnu a toto forum tradiciu a obrovsky obsah, tak by to tu s takymto gazdovanim islo uz davno do psej matere.
takto tieto prispevky ma len utvrdzuju v tom ze urcite spoplatnenie nieje cesta :) lebo by ma potom ludia zozrali zaziva a zacali mat rozne poziadavky ktore by som nebol schopny plnit :) aby som to trocha vysvetlil: bmwklub.sk je od zaciatku vymysel mojho brata a mna, nie je to nic co ma primarne zivy alebo by ma malo primarne zivit a robim to vylucne vo svojom volnom case, ktoreho mam coraz menej ale urcite na forum nekaslem ani nemienim sa vykaslat. Zakladna idea bolo vytvorit forum pre priaznivcov a sialencov znacky BMW, co si myslim ze sa podarilo a nadalej sa aj dari. Viem ze poslednu dobu tu nejak vela inovacii nevidno, ale svoju zakladnu a primarnu funkciu forum stale plni a funguje, je za tym aj kopa roboty ktoru nevidno, ale to som uz niekde pisal (tyka sa to hlavne zalezitosti okolo servera, optimalizacie vykonu, starostlivost o HW, nakup noveho HW, jeho vymena, SW udrzba, ....) Mojim cielom bolo vytvorit otvorene forum ktore bude pre kazdeho zadarmo bez obmedzeni, na tomto sa nic nezmenilo. Verte mi a nech si pise kto chce co chce nie je to o peniazoch, keby bolo tak by som sa nato uz vykaslal davno, tych par eur co clovek zarobi na reklame nieje ziadna vyhra, kedze to prinasa aj kopec zodpovednosti a riesenia niekedy aj nezmyselnych emailov a sukromnych sprav kazdy den a problemov (rozne veci typu xy napisal o mne ze som xxxx, chcem podat trestne oznamenie na xy, a pod....) To ze tu niekto napise ze uz to nieje ako predtym a vsetko je naprd tak neviem ako nato reagovat, lebo forum tvoria ludia :) je tvorene prispevkami tych istych ludi ako pred xy rokmi, ja si myslim ze sa moc toho nezmenilo a stale su tu ochotny ludia ktory radi poradia druhym a naopak, nevidim to tak cierne, nevidim ani nato dovod. Nenutim sem nikoho chodit nasilu, snazim sa o forum starat v ramci svojich moznosti. Kritiku si rad vypocujem, nikto nieje dokonaly, urcite je co zlepsovat a urcite je ten zoznam dlhy, ale ruku na srdce myslim si ze su ine institucie (hlavne tie statne) a firmy ktorym platime nemale peniaze a nefunguju ani zdaleka aspon tak dobre ako bmwklub.sk ktory je stale zadarmo pre vsetkych a stale ako otvorene forum a stale funguje :) S bazarom je pravda ze som ho sluboval uz pomaly pred 2ma rokmi a stale nieje, jo je to moja chyba zobral som to zleho konca trocha a snazil som sa to az moc vytvorit ako modul do phpbb ktory bude perfektne zaintegrovany a skoncilo to tym ze kym som sa preluskal cez phpbb zdrojaky a zistil co ako funguje tak som s tym zabil dost casu a mam len kostru na ktorej je treba este riadne zamakat. No nic clovek sa cely zivot uci :) skusim to dako zjednodusit a moc to nekomplikovat, termin radsej nejdem slubovat ziadny. Skusim sa tomu ale povenovat intenzivnejsie aby bolo vidno nejake vysledky