... všetko o BMW ...
PetiE34 napísal:ano jeto kryt hlavy valcov mozno mam tam neake ine nazvy niektorich suciastok ako: tlmic vybracii to je ta velka remenica co pohana alternator a v.pumpu je to vpodstate dvojhmotny zotrvacnik ktory vyrovnava kmyty klukoveho hriadela, a coja viem comu vsetkemu som dal este take svojske nazvy
PetiE34 napísal:Nie rozvod je nastaveni dobre, hlavne je zaaretovat kluku, cerpadlo mam aj ja posunute, cerpadlo zaistujes zato ze ked das dole remen ono je vovnutri napnute a skoci do zadu(zistil som minuli vikend) ked davas hore novy remen by malo byt vsetko zaistene a ked spanujes len kluka a povolene koleso vačky . Potom vacku nastaviš a pritiahneš kolecko vačky. A najdoležtejšie je nastavit predvstrek !!! Aj pri vymene remena.
Je to tažke vysvetlovat cez prispevky nesom dobry učiteľ, a lepšie raz vidieť ako 100krat pocut
xtreme napísal:ako nastavujes predvstrek?
nie, dobre ti to ide, len ja sa radsej dva krat spytam ako to raz dodrbat :)
luky2208 napísal:Ak ti chyba pri nastavení rozvodu volačo na čerpadle tak to nevadí. lebo predvstrek nastavyš tak že pohneš cele čerpadlo,ale samozrejme nesmieš to mať posunuté o zub dopredu alebo dozadu lebo to už nedokažeš doladiť. Predvstrek nastavuješ tak že do stredovej diery medzi trubky vložiš indykator a nastavyš presnu hodnotu.
Kocka na vačke je miesto kam ma byť vložený pripravok. Je to miesto na vačke ktoré je vybrusene do tvaru kocky a nachadza sa medzi kolečkom rozvodu a prvým hrotom vačky na prvom valci.![]()
PS:nastavenie predvstreku najdeš v navodoch v teme vymena čerpadla na TDSku
ViktorDDD napísal:na M51 sú tu 2 podobné témy, zaistenie reťazí TDS a vybratie čerpadla, tam sa dozvieš všetko potrebné