Ako je známe tieto silentbloky dostávaju hodne zabrať, a vydržia tak 5-10 rokov podľa štýlu jazdy. Po demontáži mojich som zistil že su MEYLE a rok výroby 2000, jazdila s tým žena, teda si myslím že tých 10 rokov pri šetrnom jazdení je maximum, pri normálnom skor 5-6, čo naznačuje tomu že väčšina E34 ich má dávno po smrti. Diagnostika je jednoduchá, zdvihneme zadok auta, aby obe kolesá viseli, a skúsíme páčidlom páčiť nápravnicu oproti karosérii, alebo naopak oproti spodnej podpore uchytenia. V prípade strhnutých silentov to bude jasné okamžite. Prejavy pri premávke sú: búchanie, a výrazne zhoršená adhézia zadku, v zákrutách, aj na suchu uskakuje ako škodovka.
Keďže som neplánoval ošediviet, zvolil som silentbloky POWERFLEX, sú cenovo zarovno s gumeným originálom, majú výrazne dlhšiu životnosť, a hlavne, montujú sa silou ruky.
Demontáž: Auto postavíme na jamu, ešte na zemi povolíme matice veľkých dlhých skrutiek pritahujúcich silentblok o karosériu. Tieto skrutky treba dostať von, klepanie od spodu u mňa nezabralo. Zdvihneme auto, pod skrutky podložíme napr. kus železa, auto na ne spustíme, a niekoľkými silnými údermi vo karosérie v mieste uloženia skrutky (pod zadným sedadlom, rúrka zavarená v kasni), tieto uvôlníme. Keď sú von, auto pridvihneme, vybieremie podpery, a môžme začať s demontážov starej gumy. Potrebujeme: zahnuté páčidlo s ostrým hrotom, kladivo, šrobovák, plynový horak / teplovzdušku, vodu na chladenie okolia, nervy. > prípadne rázový sťahovák miesto tohto všetkého. Postup je jednoduchý, postupne zohrievat nápravnicu, za chladenia okolia, a nejako to odtiaľ dolovať, najlepšie je z boku zabiť do silentu páčidlo kladivom, a potom to už ide, chce to len čas a trpezlivosť.
Doteraz sa postup zhoduje aj pre výmenu klasických gumených, no tu nastáva rozvetvenie, kedy to tam bude niekto hodinu lisovať za pomoci váhy auta, svojej, a kamarátovej

, alebo to tam proste vloží holou rukou. Auto zdvihneme, lôžka silentov dobre vyčistíme, a mázneme vazelínou, miesto v kasni nad silentom dobre antikorózne ošetríme, rukou stiahneme nápravnicu tak dole ako to pôjde, a niektorou medzerou tam vložíme pólku powerflexu, zospodu druhú, potom nerezovú tyčku, zhora šróbu (mierne ju naklepeme tyčou, a kladivom, inak bude krátka), spustíme auto, namontujeme spodné podpory uloženia, dotiahneme na fest maticu šróby zavesenia, a.. je to.
Subjektívne musím povedať že auto je s powerflexami ovela lepšie ovládatelné, už neuskakuje, a nič nebúcha, prenášanie zvýšeného hluku do kabíny neviem potvrdiť. Zakúpil som ich v jednom českom e-shope za cenu 85€ aj s dopravou, lacnejsia alternatíva je polský STRONGFLEX, o kvalite nič neviem, ale polyuretán by mal byť rovnaký

Ak by sa niekto nevedel vyznať pri hľadaní, z angličtiny to je REAR BEAM MOUNTS/BUSHINGS.