Vyslo to na cca.1000€ : manual prestavba sada 350€
+ nova dvojhmota 411€
+ spojkova sada 180€
+ repas kulisy cca 40€
+ 24€ repas vsetkych kolikov prevodovky
+ lozisko kluky 7,85€ etk:11 21 1 720 310
+ Ja som dal aj gufero kluky 6€, zadne gufera prevodovky 5€
Da sa to zvladnut o jednej osobe na jame za jeden-dva dni
Treba menit:diferak, kardan, pedale, naskladat novu spojku, prevodovku, oba drziaky prevodovky z manualu, jeden drziak vyfuku, kulisu prebehnut podla etk co nemas co ma volu.
Na kasni je priprava na vsetko co treba, predlisovane otvory na natiahnutie hadicky spojky od brzdovky az pod auto. aj konzola na silenblok za kulisou
Links:Kulisa
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-Touring/Europe/530d-M57/browse/gearshift/gear_shifting_mech_transm_diesel/Drziak vyfuku:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-Touring/Europe/530d-M57/browse/exhaust_system/catalytic_converter_front_silencer/zalezi kto ma aku verziu diel č.8. Automaty starsie ako Maj 2001 potrebuju č.8 verziu manual 18 21 2 247 980. Novsie co maju uz č.3 takze novsie ako Maj 2001 potrebuje č.8 verziu manual 18 21 7 785 901. Zalezi ci mas diel č.3 alebo č.2
Electro:-
NCS expert upravit DSC, EWS, budiky na manual
- Nahrat mapy manualu (na automatovej mape su limitery a trase dvojhmotu)
Spojka: vid. schema
- kostra a +
- z pinu 2 na pin 23 v DDE4 (cierny 40pin)
PS. prekodenim ews sa uvojni jedna zila co bola z EWS --> Automat rj
EWS pin 6 --> pin 3 (modry 52pin) na Automat rj
nestaci len ukostrit, musi tam chodit +- inac nepojde tempomatSpiatocka: - ukostrit na pin 2 na prevodovke
- z prevodovky pin 1 dalej ide na DDE4 pin 16 (cierny 24pin)
- z DDE pinu 19 (cierny 40pin) na pin 25 (modry 26pin) na pristrojovke
PS. po kablovacke automatu ostal jeden nevyuzity kabel od paky automatu --> DDE takze uz len nadpojit ten kusok do budikov
LOCK pozicie automatu (cierny 3pin) pin 1 ide na pin 2 (modry 52pin) na Automat rj alebo 3pin na 1pin na tych istych konektoroch
takze po zaradeni zasvieti cuvacka, sklopy spetak, atd... vsetko co sa ma diat.AK TAM OSTANE original plyn pedal treba ODSTAVIT KICK DOWN lebo na jeho stlacenie dostane po zbernici blud a vypne na ten cas vstrekovanie nafty 
ja som to len rozobral a zaprel aby sa nedalo urobit (cvak)...
NIE je to nutne ale da sa zmenit ZCS na manual aby to na diag bol krasne manual. (google: ZEKO_ZCS)
Info:- poloosi su len hrubsie netreba menit
- pri kupe treba davat pozor aby sedel rozmer srobov na hardy spojke takze na karadane a vystupe prevodovky su rozne podla roku bud 14mm sroby alebo 12mm aby potom nebol problem
Foto:

- spojka.png (46.5 KiB) 6097 zobrazení

- spiatocka.png (54.68 KiB) 6097 zobrazení