... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
herri13
Autor témy
Auto: BMW E39 528i sedan
Kraj: Banskobystrický

Montaz AE kruzkov do E36

Utorok, 24. Februára 2009, 22:19

Zdravim, pani, takze chcel by som prispiet jednoduchym navodom na montaz AE kruzkov na E36. Ja osobne mam 92 rocnik, mozno to je rovnako na vsetkych. Mam svetla BOSCH s cockou. Mozno to niekomu pomoze, mozno sa niekto zasmeje, ale neva hlavne ak to pomoze.
Takze postup.
Najprv som si vybral smerovky, vyberaju sa na vrchu cez medzeru medzi svetlom a blatnikom.
Potom som si zhodil kryt na share { koli lahsiemu odkruteniu dvoch sroubiciek na svetlach }

Obrázok

Nasledne som vykrutil 5 sroubiciek na svetle, ktore potom v pohode zlozite samozrejme po odpojeni konektorov. :lol:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Po demontazi svetiel sme si s kamosom v klude zapalili, dopili kavicku a pokvakali samozrejm ako dalej :lol:
Po kratkej pauze sme sa pustili do rozoberania svetiel, najprv sme sa snazili zlozit predne sklo, ale rychlo sme pochopili, ze to nepojde, tak hybaj na plan B, rozobrat od plastu, takze sme odistili zapadky alebo ako to nazvat na spodu a aj na vrchu

Obrázok

Obrázok

po rozobrati

Obrázok

sme vyhadzali lomiace skla z plastu, vycistili vodiace drazky a zacali pripasovavat kruzky. Po dopasovani som si ich prichytil klampiarskou { papierovou } paskou, aby mi nelietali kym natiahnem silikon, ked som natiahol po celom obvode silikon tak som ho povyrovnaval a rozlozil rovnomerne vsade kde sa dalo { treba si prst namacat do jarovej vody }. Sorry, ale toto som zabudol nafotit ](*,) :lol: . Ked som dokoncil obidve svetla pustili sme sa do pripravy zapojenia invertorov, kym si kamos zacal pripravovat kabliky { konektory a tak }

Obrázok

ja som sa pustil do upravy zadnych krytov zo strany stretavaciek, vyvrtat jednu velku dieru a tri male, kedze sme sa rozhodli uchytit invertory na ten kryt.

Obrázok

Obrázok

Ziadne kable kade tade, ked si kamos vsetko nachystal, pripojil to na parkovacku, tym zrusil uplne funkciu parkovaciek, kedze AE kruzky ich nahradzuju, zacalo samotne zapajanie co robil on, kedze ma na to jemnejsie rucicky a aj nervy, ja som skor silovy typ opravara :lol: a dopadlo to takto

Obrázok

Obrázok

To bolo na tento den akurat dost, Nechali sme na kruzkoch zaschnut poriadne silikon do dalsieho dna, kedze som sa naucil, ze trpezlivost ruze prinas a hlavne som to chcel mat poriadne spravene. Samozrejme, ze sme si nikolko krat pomedzi robotu pofajcili, pokvakali a tak, takze aj kopec srandy popri tom.
Na druhy den sme sa rozhodli, ze to poskladame aj ked to bolo tazke kedze som mal budku trochu mimo, vecer bol opijas fuuuu.
Kable sme prestrcili cez volne miesta medzi zadnym plastom a striebornym plastom kde je ziarovka, vsetky kable sme natiahl do strany parkovaciek, pozapajali, poskladali a nahodili na auto, no a vyzera to takto

Obrázok

Obrázok

Takze to je vsjo, ak to niekomu pomoze som rad uz teraz. Takze vela stastia
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

Užívateľov profilový obrázok
beamerko
Auto: e36 318i
Kraj: Banskobystrický

Re: Montaz AE kruzkov do E36

Pondelok, 13. Augusta 2012, 15:58

pomohlo mi to a to dosť...dakujem ti pekne :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní