... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

bmwtt.sk

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Re: [DIY] Kodovanie s NCS Expert (zaklad) + NCS Dummy

Streda, 18. Novembra 2015, 12:04

Inak aby som to okoncil . Kupil som si na ebay za cca 60 Euro funkcny LCM III . Kedze bol s takmer mojho auta ( s xenonmi ) , fungoval naparadu. Akurat svietila bodka na tachaci , t.j. ze niektory z modulov nema spravne km, a nadaval mi BC, ze mi nesvieti brzdove svetlo - tretie, ktore je na sedane so ziarovkami a na kombiku ho mam ja ledkove. Ked som mal cestu do Blavy , chalanisko mi to za 5 minut nastavil. Uz nesvieti bodka , a nenadava ze nejdu brzdove svetla.
Po case , aby som bol presny mi prestalo ukazovat smerovky na budikoch, nejde radio, spiatocka .... . Dufam ze to nema nic spolocne s LCM. Podla vsetkeho je nejaka chyba na zbernici . Ked bude cas, budes hladat.

oseldusan napísal:
Zacalo to robit asi cca rok dozadu . kedze je to moje druhe auto , moc som to zatial neriesil , kedze v noci nechodim . A ked aj ano, tak xenony mi svietia naparadu.
toto je ? "LCM III A ohne man. LWR" - To si a co chcel opytat ?

ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Novembra 2015, 19:56

Ahoj Dusan - chcel som sa ta opytat ci si neskusal ten povodny modul nahodit naspet, ale potom ma napadlo, ze je u mna v skatuly - poslem ti ho naspet na test ci to je v nom?
Inac tebou opisovane problemy by sa mi skor podobali na GM modul
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Piatok, 20. Novembra 2015, 09:49

Jararak, zatial neposielaj. Na nejakom fore som nasiel, ze Kbus sa zbieha niekde ako keby do hviezdice, sice fotky boli z E46 , ale snad to bude podobne. Tam chlapik navrhoval odpajat moduly postupne, respektivve vsetky a postupne pripajat. Ja by som to zasa tipol na radio, lebo to blblo uz davnejsie. Mam doma nejaku trivialnu diagnostiku , skusim s nou pozriet ci vobec vidim nejake moduly. Ale auto je v servise s podvozkom, takze az niekedy buduci tyzden. Vdaka.
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Piatok, 20. Novembra 2015, 11:37

RACERMAN napísal:
Tazke vygooglil som pripojenie je to iste, bez nakodovanie je obraz zle rozlozeny.
S nakodovanim som nikde nenasiel ako zobrazi...mat tak displej na skusku :-k

daco je popisane tom tu ak by sa niekto zaujimal a vyzera ze to nerozbehli :-k

http://forum.bmw5.co.uk/topic/105857-e6 ... to-88-cid/

skusal si to uz? mal by som displej...

pekino
Auto: bmw 320d

Štvrtok, 3. Decembra 2015, 11:19

caute, mam otazocku chcel by som rozbehat ncs expert na win 10 ale nie a nie sa to podarit a stale mi nechce otvorit ncs expert tool. MAte to niekto poriesene alebo musim mat xp alebo virtual machine? Diky

pekino

Štvrtok, 3. Decembra 2015, 12:44

Cauko,

aha mam 3.0.8 kde by som mohol najst samostatne len ncs expert novu verziu? lebo toto som stahoval priamo z ncs expert stranky a nainstalovalo mi tuto verziu

ice.blade

Štvrtok, 3. Decembra 2015, 12:51

ncs epxpert stranka neexistuje musis si stiahnut celu instalaciu kde je aj inpa, ncs, tool32 atd... ak sa ti nechce skusat a kaslat z verziami na nete tak ti viem za 15€ poskytnut samoinstalacny balik :thumbup:

pekino

Štvrtok, 3. Decembra 2015, 13:05

cauko,dlho som s tym nerobil :D a stranka ncs expert existuje ale niesu tam bmw tools asi sa dlho neupdatovala :) a uz som to nasiel diky :)

pekino

Utorok, 8. Decembra 2015, 10:04

caute, tak uz som rozbehal kopec veci :) jedine co mi chyba je comfort blinker cize 3x zablika pri jednom dotyku a , welcome a go home svetla aby isli automaticky no to je len od riadiacky CI36 , cize by som potreboval cely novy light module novy a to by som sa chcel spytat ci nahodou niekto nema 36 alebo ako by sa dalo podla part numera zistit kolkatku ECu to ma? Vdaka

Jok3er
Auto: malotraktor

Utorok, 8. Decembra 2015, 18:59

welcome home svetla na E46 nenakodujes...a takisto ani to aby ti follow me home spustali automaticky...musis proste stuchnut do dialkovych vzdy...
z toho co si napisal sa budes musiet uspokojit s trojblikom...ale na novsom module ti pojde napriklad aj BFD...co to je a ako to funguje si vyhladaj na youtube - tak to najlepsie pochopis... :wink:

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Utorok, 8. Decembra 2015, 19:09

Jok3er napísal:
welcome home svetla na E46 nenakodujes...a takisto ani to aby ti follow me home spustali automaticky...musis proste stuchnut do dialkovych vzdy...
z toho co si napisal sa budes musiet uspokojit s trojblikom...ale na novsom module ti pojde napriklad aj BFD...co to je a ako to funguje si vyhladaj na youtube - tak to najlepsie pochopis... :wink:

ku BFD potrebuje aj budiky ktore to podporuju pokial si dobre pamatam

pekino

Streda, 9. Decembra 2015, 08:36

caute,

diky za odpovede,takze budeme muset tukat dialkove :D no BFD som sa snazil rozbehat ale akosi v mojom module nenasiel ncs pozadovane parametre takze asi to tiez nepojde ale budem skusat dalej , respektive pogooglim ze od ktorej ecu je to mozne. Viac menej viem vsetko rozbehat , co umoznuju moduly v mojom aute ale trojblik medzi nimi tie nieje kedze je to az od modulu 36 kodovatelne :( no ked som si chcel nastavit automaticke zamykanie tak tiez mi to ukazalo prostrednik :D takze budem googlit dalej. NAjviac ma ale stve ze neviem kde robim chybu lebo ked chcem dokodovat nieco do ECU tak mi vymaze uz naprogramovane veci. Tu mi zatial ani ujo google nepomaha.
Vdaka

ice.blade

Streda, 9. Decembra 2015, 08:42

na BFD musi byt auto rv 2003 a novsie... LSZ CI34 a KMB CI07... LSZ sa da prisposobit z ineho auta ale budiky jedine programatorom...

trojblik ide len na poslednych LSZ CI36 a CI37, nezohnatelne moduly ktore vidis 1x rocne... ceny za ktore sa predavaju presahuju zvacsa 150€

automaticke zamykanie sa nastavuje aj na pamat klucov cize ak chces aby ti to fungovalo tip top musis si to pozapinat vsade

ak ti tento postup na kodovanie nestaci mrkni sem www.diag.sk/ncs

pekino

Streda, 9. Decembra 2015, 09:12

diky za infosky :) videl som nastavenie key memory na zamykanie tak tie ponastavujem vsetky a uvidime. modul s 36 so nasiel za nejakych 60 ebay takze asi do toho pojdem a na tie budikty tak to si sam urcite netrufam :) az taky programator niesom , i ked urcite to je niekde najditelne na nemeckych forach a vedel by som si to nacitat ale bude to asi vyzadovat aj iny hardware :)
Ohaldne toho ze ked kodujem nove parametre tak mi to stare parametre , uz nakodovane, maze vedel by si mi dat tip prosim ta?

Vdaka

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní