Zdravíčko keďže je tu dosť ludi čo chce mat ae krúžky žltej farby klasické a nie diódové. Keďže som tento problém úž riešil, rozhodol som napísať nejaký návod na výmenu žiarovky: Mam e90 318D rv. 2010 facelift a halogénové svetla valeo. Isto to pomôže viacerým ľudom.
Na výmenu potrebujeme cca dve až tri hodiny času (jedno svietidlo a podľa šikovnosti) Zdvihák, kľuč na povolenie kolesa (17ka), sadu torxov, sekundové lepidlo, tenký orezavací nožik , najlepšie malú račnu a osmičku orech na demontáž podlabtnika a náhradnú žiarovku 12v 10w cena cca-3e kus.
1. Skontrolovať obe ruky či niesu lave ! Ak je to OK pokracujeme :)
2. Povoliť koleso, zdvihnúť auto na zdviháku a demontovať koleso , koli prístupu ku svietidlu.
3. Demontáž podblatníka povoľujeme šroby postupne od predného naraznika ku tlmiču alebo opačné. pred zhodením kontrola či sú ozaj všetky šroby povolene.

4.Zhodíme kryt , odpojíme konektor (mali krúžok) a pomocou torxu demontujeme dva šroby ktoré držia diel zo žiarovkou vid foto2 (červene krúžky) foto je už z demontovaním dielom.

5. Diel zo žiarovkou zatlačíme smerom hore aby sme ho odpojili od dvoch svetlovodou a nejde to úplne ľahko. Inač je jedna žiarovka na dva svetlovody.
6.Pomocou tenkého orezavacieho nožíka obrežeme dva spoje ako je na foto.

7. Po správnom orezaní spoja rozdelíme diel a dostaneme sa ku objímke so žiarovkou ktorú klasicky vyberieme a vymeníme.

8. Po výmene žiarovky spojíme objímku a druhy diel sekundovým lepidlom v orezaných spojoch.
9. Vložíme diel nazad a správne nasadíme na svetlovody je to prplačka ale dá sa to...
10. Zatiahneme torxy zapojíme konektor a testujeme.
11. Nahodiť krytku na svetlo, podblatník, koleso...
12. Dáme si vychladené pivko ktoré už bude nachystané a budeme vysmiaty ako môj puntik :)