Ahojte, okolo evry modu tu už bolo popísané dosť, snáď netreba vysvetľovať o čo ide. Sám som to vyskúšal a bol som celkom prekvapený že to naozaj a citelne funguje. No a tak som sa po čase rozhodol zrušiť skúšobný kábel, čo mi trčal spod kapoty a spraviť to nejak slušnejšie, nech to nejak vyzerá, takže tu je moje riešenie:
Len pre zopakovanie ako sa zapája Evry Mod:

- evry.gif (7.5 KiB) 16289 zobrazení
1. Ako prvé treba natiahnuť kábel (nejakú dvojliknu) z kabíny do boxu, kde je RJ. K lepšiemu prístupu treba zhodiť kastlík (nič zložité). Na prepchatie kábla som použil štrikovaciu ihlicu

. Kdeže tam toho miesta moc nieje a tá čierna látková páska, ktorou sú káble zmotané hnusne lepí zťažuje prechod, je dobré tam najprv streknúť trochu WDčka.
2. Z WDS som si zistil, ktoré piny na konektore RJ zodpovedajú pinom 2 a 3 z čerpadla. Teda Pin39 = PIN2, PIN14 = PIN3. Na tieto piny som sa teda napojil:
3. Teraz už len stačí niekde v kabíne namonnovať vypínač v sérii s rezistorom. Rezistor je vhodné použiť viacotáčkový, aby sa hodnota dala jemne nastaviť....
no a tu by sme mohli skončiť, lenže to by bolo pre mňa moc jednoduché

a nejak ma nelákalo vŕtať niekde dieru a dorábať vypínač, tak som si vymyslel, že to budem ovládať tlačidlom (stlačím - zapne, stačím - vypne) a že využijem na to tlačidlo telefónu z BM.
4. Najprv som si spravil jednoduchý MKO obvod s relé, viď schéma:

- 76-1366669283.PNG (44.83 KiB) 16289 zobrazení
Relé som teda použil na zapínanie/vypínanie Evry modu a na signalizáciu stavu som využil, červenú diódu nad tlačidlom.
Aby som v prípade potreby prenastavenia hodnoty rezistora nemusel zhadzovať celý BM, prilepil som rezistor do priestoru pre kazety a teda stačí mi len odklopiť krytku a šrobováčikom naladiť požadovanú hodnotu.
VIDEO na videu mám len jemne stlačený plynový pedál:
http://youtu.be/ZKDcgWpdquI