Zdravim vsetkych. Som majitelom coopera R56, teda druhej generacie reinkarnacie. Motor 1,6 120 PS, krut. moment 160 Nm. Kupou som si splnil sen a musim povedat, ze toto auto je ako magnet. Mam ho uz rok a pol a kam s ni pridem, vsetko nan zvedavo pozera -stari, mladi, deti. Nakoniec, moc miniciek po nasich cestach zas nejazdi - tento rok sa predalo nejakych 25 kusov - zatial. No ale ked mozem poradit - chod do kupy, je to brutalna motokara - so 17 kami a 205 kami gumami to ide ako pribite - Raz som sa celou cestou z BB nahanal s passatom TDI 170 konovym - ten ma hrubsie vyfuky a ver ci nie, v poho som mu stihal - on mu daval nafrak, ja som daval mojmu krpcovi nafrak a tak sme sa zabavali. Pri obchvate zarnovice mi to nandal v priamke, nie ze by som mu nestihal, ale predsa len som sa trosku bal - bolo vlhko, nejakych 5 stupnom maximalne. Na suchu chodim do zakrut na ceste medzi BB a Ziarom bezne 170 a v poho obieham vacsie auta - raz som to natrel takemu typkovi z KE - mal 530 D touring - samozrejme, ked som ho ofukol v 180 na 4 ke pri 6000 otackach presne, urazena hrdost sa ukazala v plnej krase, ale nemal sancu, kym sa rozteperil, ja som uzbol davno pri Zubi /motoreste/. No, ale hlavne posolstvo je, ze toto auto je strasne zabavne - nie je najrychlejsie v triede, nie je ani nejak vykonovo na spici, ale co sa tyka sklbenia tychto zalezitosti, vychadza z toho so vztycenou hlavou a ver tomu, ze aj ked nebudes najrychlejsi - este stale budes dost rychly na to, aby ti zobrali vodičák, zdy budes jazdit vysmiaty, vzdy ti bude od vzrusenia byt srdce, pretoze za volantom MINI si to budes neuverutelne uzivat. Ak ti mozem radit, chod do noveho - teda do R56, ktory ma motory z kooperacie s PSA. Valvetronik od bmw robi svoje, ako aj dalsie vychytavky - olejova "on demand" pumpa, cerpadlo chl. kvapaliny ... Kup ho urcite v deutschlande, alebo cekni firmy slovenske na nete, ktore dovazaju nove auta z Nemecka. Napr. R dovoz z TN
Vela zdaru, MINI forever.
Som zenaty, nie som teply, mam 33, som fotograf, ale auto je u mna dost emocna zalezitost - do mini som sa skratka zamiloval. Este si chcem splnit yky labuznicky sen - CTR 8G (honda). Ale to uy asi nepatri do tohto fora