Som neskutočne rád, že som natrafil na toto fórum a konkrétne toto vlákno. Je super vidieť nadšených majiteľov tak pekných áut. Jednotka sa mi veľmi páči a zaujala ma hneď, no keď sa niečo opýtate niekoho z radu 'BMW is The BEST, i am The BEST' tak jednotky len ofrlú ako nepodarky, ako nepravé BMW a podobne.
Ja som doteraz na BMW pozeral ako na niečo výnimočne, ale zopár majiteľov kazí svojim charakterom dojem zo značky auta. Dlho som na BMW ani len nepozrel, keď som hľadal auto, bolo to niečo okolo Toyota, Mazda, chevrolet. Potom som sa preklikol k E87 a srdce sa rozbúšilo o niečo viac.

poznáte to.
Možno z cesty, ale je to ako s iPhone. Drahý, prémiový a väčšina na to nadáva, len preto, že taký mobil nikdy nemala a preto, že z majiteľov cítiť istú nadradenosť. Potom ešte ako študent začneš na sebe makať a zarobíš si na 5S. Kúpiš ho, nie aby si to dokázal svetu ale aby si seba odmenil, a to čo ti tá značka dáva, to ako ťa reprezentuje, ti nedá žiadny iný výrobca mobilov.
Teraz hľadám niečo podobné v aute.
Bolo by to ako splniť si chlapčenský sen, zároveň od tejto prvej rady očakávam lacnejší servis a náklady na prevádzku (spotreba a podobne).
--
Samozrejme, rozpočet je obmedzený isto to bude jazdenka. Bol som sa v AAA povoziť na 118d, 100kW, 2007. Cena na úver 6800, ináč je ešte drahší. Ale boli to také detaily ako napríklad chýbajúce dvierka v odkadacom priestore pred spolujazdcom.
---
Ináč v rôznych recenziách píšu, že ak ísť do jednotky, tak len po FL, teda 2007 a vyšší rok. Aké máte skúsenosti vy? Tiež píšu, že isto nie 116, len vyššie. Dá sa zohnať niečo rozumné bez veľkej investície do 7000-8000€? Netreba sa báť starších ročníkov? Diesel benzín ste spokojní po rokoch? Na čo si dať pozor?