pozno napísal:motor zdochol po 1000 km
novy stoji 18 000
Neni nahodou auto na predaj? A co ste cakali, ze ten motor za 2.300 bude novy?
Akoze takto, mam zopar tych motorov odsledovanych, konkretne ich servisuje doma jeden typek z BMW. Vacsina ludi co ma ten motor absolutne nedochladzuje turba. Vpodstate je to ako diesel, akurat ma vacsie teploty. Dalsi problem je olej. Ak tam date olej 5w50, 0w60, pripadne iny, ktory ide do ///M,samozrejme, treba menit po 8-10tkm, vtedy vydrzi viac. Takisto odchadzaju S63 motory, ak sa meni olej po 30tkm a dava sa “predpisany” 5w30
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
. Okrem toho je aj velkym problemom tych motorov olej Castrol ktory karbonuje(asi pozname tie kilogrami blata na 330i e46)... A v neposlednom rade je problem s olejovou hadicou, ktora sa vie upchat.
Dalej boli vacsinou hlavnou pricinou, preco klakol ten motor, aj tecuce vstrekovace. Prosto to, ako tiekol benzin, nebol mazany cely valec a preto chytil ovalitu.
P.s.: vidim, ze tu vela z Vas ma nacitane na bimmerposte a neviem kde, ale vela z Vas to auto aj realne rozobral... Pripada mi to ako debata mechanikov co kukaju do Asus pc s “delphi” diag a furt im to pise vahu vzduchu... vymenili a stale problem...