... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

peter kitta
Autor témy
Auto: bmw 730D
Kraj: Trnavský

Rada ohladom Soft Close?

Sobota, 10. Decembra 2011, 19:07

Potrebujem poradit,ze ci sa da nejak vypat soft close na bmw 745i a fungovat bez toho,ci sa budu dat dvere normalne zatvarat,alebo nepojdu zavret vobec,zatial to ide,ale keby sa to nahodou pokazilo,tak ze ci sa da nejak s tym pomoct,alebo iba servis.Dakujem za rady

Užívateľov profilový obrázok
korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Re: Rada ohladom Soft Close?

Sobota, 10. Decembra 2011, 19:30

Keď sa to náhodou pokazí tak majiteľ BMW 7er by predsa nemal mať problém zaniesť to do servisu, dať si kávičku a počkať až to technici spravia :smile:
INSTAGRAM: korado_korado

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 13:31

korado napísal:
Keď sa to náhodou pokazí tak majiteľ BMW 7er by predsa nemal mať problém zaniesť to do servisu, dať si kávičku a počkať až to technici spravia :smile:

+1 :thumbup:

ale k veci - soft-close je dovieranie, tusim to funguje na principe podtlaku ci co...ked sa to posere..maximalne sa ti nebudu same dovierat dvere... zavriet a otvorit urcite pojdu....ledaze by tomu uplne zajebalo a furt to vytvaralo taky podtlak, zeby ti dvere nesli otvorit :mrgreen: ale tak coze..prinajhorsom pojdes do auta cez kufer..alebo okienka :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

serwo
Auto: E39 528iA

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 16:11

voMacK napísal:
prinajhorsom pojdes do auta cez kufer..alebo okienka

:thumbup:
Do sedmy sa da ist cez kufer? Jedine, ak by mal ski packet a podarilo by sa mu pretiahnut...

to peter kitta:
Da sa to deaktivovat cez diag. Kamos mi to pozeral, lebo som to chcel spravit kvoli malej dcerke, ale uz to pochopila, ze tam nema pchat prsty. :wink:
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

voMacK

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 23:02

cez ski sack nemoze mat subtilnejsi clovek problem!!! :mrgreen: :mrgreen:

[si to predstav ako nejaky honosny panko leze do sedmy za dva miliony cez kufor a ski sack :)) ]
-- P.R.

bmw-dcc
Auto: BMW E65 740D

Pondelok, 12. Decembra 2011, 22:20

mam soft... a pohoda nic sa nekazi a ak sa pokazi je to iba v zamku.. funguje to elektricky a nie podtlakom ako niekto spominal... a ak sa pokazi tak vymenis zamok ktory starsi stoji asi tak 150 e.... to nieje az take strasne.... na tomto forume ti na 7er dokazu napisat iba ze mas ist do autoriziovaneho servisu.... a ludi co sedmu enjaku nech sem teda ani nepisu... lebo pod kazdou temou je to iste.... -ak nato nemas tak to nekupuj... mam sedmu a som maximlane spokojny....

peter kitta
Autor témy

Pondelok, 12. Decembra 2011, 22:34

Ja som uz sedmu mal,ale 730d,ale bez soft-close,tak som nevedel ako to funguje a ked som sa tu niekoho opytal,tak mi tu pisali cenu za opravu od 1000e do 2000e

bmw-dcc
Auto: BMW E65 740D

Pondelok, 12. Decembra 2011, 23:20

ako vravim. nieje to tu o radach ale o cenach.... pozri na ceskom klube... tak ti rozoberu cely motor v spravach a nikto cenu nespomenie

peter kitta
Autor témy

Utorok, 13. Decembra 2011, 01:58

Ved ja som sa ani na cenu nepytal,ja som iba chcel vediet,ze ked ma kazdy od toho soft-close odhovara,ze co je to zac,ze ci sa daju dvere zatvarat aj ked to porazi,alebo dvere bez toho nezavrem.Hladam teraz nejaku peknu sedmu,ale nejak neni nic take,co by ma zaujalo

serwo

Utorok, 13. Decembra 2011, 16:59

voMacK napísal:
cez ski sack nemoze mat subtilnejsi clovek problem!!! :mrgreen: :mrgreen:

[si to predstav ako nejaky honosny panko leze do sedmy za dva miliony cez kufor a ski sack :)) ]

No predstavujem si to, len si musi vyzut mokasiny, aby neuviazol v ski sacku.

Co sa tyka soft-close, tak som sa stretol so sedmou, kde na jednych dverach nesiel a fungoval si normalne s nimi jak na MB-cke - otvorit, nastupit/vystupit, buchnut. Takze ziadna panika, zit sa da aj bez soft-close.

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

matopresov
Auto: e65
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Decembra 2011, 20:30

Moja skusenost so soft close:

Neviem presne na akom principe to funguje, ale nejakym zahadnym systemom sa raz pokazil zamok na spolujazdcovych dverach a soft close stale dovieralo dvere. Cize po uzamknuti vozidla asi 30 sek ok a potom zacalo dovierat. Tym padom sa zacal spustat alarm, ktory som nevedel vypnut :smile: Cize dost nervy :D

voMacK

Utorok, 13. Decembra 2011, 21:00

peter kitta napísal:
Ved ja som sa ani na cenu nepytal,ja som iba chcel vediet,ze ked ma kazdy od toho soft-close odhovara,ze co je to zac,ze ci sa daju dvere zatvarat aj ked to porazi,alebo dvere bez toho nezavrem.Hladam teraz nejaku peknu sedmu,ale nejak neni nic take,co by ma zaujalo

takto sa nemozes pozerat na to - ze nechcem toto a toto.lebo sa to moze pokazit..je to auto..a obvzlast sedma je taka mala pojazdna elektraren..a tam sa toho moze pokazit neurekom :) to je proste riziko s ktorym do toho musi ist... hladaj nieco s poriadnou vybavou...sedma bez vybavy je podla mna taka polovicata :)
good luck
-- P.R.

peter kitta
Autor témy

Utorok, 13. Decembra 2011, 22:56

Ved vybava tam musi byt,najradsej Individual s bielou,alebo bledou kozou,ved uvidim co najdem,potom ju ukazem :-)

serwo

Streda, 14. Decembra 2011, 18:34

matopresov napísal:
Moja skusenost so soft close:

Neviem presne na akom principe to funguje, ale nejakym zahadnym systemom sa raz pokazil zamok na spolujazdcovych dverach a soft close stale dovieralo dvere. Cize po uzamknuti vozidla asi 30 sek ok a potom zacalo dovierat. Tym padom sa zacal spustat alarm, ktory som nevedel vypnut :smile: Cize dost nervy :D

Staci pozriet do manualu, kde je napisane, jak sa da odstavit alarm.

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Miki318is
Auto: e38 730D
Kraj: Žilinský

Piatok, 23. Decembra 2011, 10:01

Malá otázočka mimo daný problém,....robilo sa, alebo dalo by sa domontovať soft close do modelu e38? NEštudoval, nevidel som ten mechanizmus ako to vyzerá...ani či by vošiel bez úprav dverí ...
Človek nepotrebuje hviezdu, blesk ani 4 kruhy pre svoj život. Človek potrebuje pre život 2 ľadviny
Bmw ist keine Marke - sondern eine Lebenseinstellung

E38 730D 2001
E36 318is Coupé
E30 318i EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných