... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
adko napísal:Caute viete mi niekto povedat ako sa to sprava ked uz ma vole hardy spojka, alebo je na sracky ?Ako sa to prejavi ?
Dik
fano031 napísal:Čau, začne vybrovať auto a to hlavne pri zrýchlovaní, neskôr začne smrdieť spálená guma (to sa rozpadáva hardy) a kúsky začnu robiť zvuk ako keby ti odchádzal ventilátor kúrenia (to vnútorná textília hardy sa rozpadá). Najlepšie to cítiť ak zrýchluješ a máš ruku na radiacej páke (cítiš vybrácie).
Treba to hneď zriešiť, lebo môžeš strhať niečo s väčšou hodnotou...
Zajo napísal:Hardy spojka je ten spoj so 6 timi srobami co spaja diferak a kardan? ci? no lebo ja ked prudsie vystartujem z pokoja tak mi to tak troska zavibruje. ale len na 1. a ked sa rozbieham s pevnym startom. Podozrievam ten spoj (hardy?), spojku, alebo silenblok.
Zajo napísal:Toto je na autach zla vec, mas 1 problem a 100 pricin.
adko napísal:
dik za rady ... radiacu paku nemam mam automat .. a ani ten sa nenastavuje radiacou pakou ale packou na volante :)
hm mne to konkretne robi to ze ked z N ka dam do R napr .. tak to vyda obcas priserny zvuk jak keby si klepol kladivom na nakovu ... preto ma napadlo ci to nemoze byt hardy ze ked je uz na sracky tak pre zaradeni z N do R to ide smerom dozadu v prevodovke trocha tak to vyda taky zvuk
no nabuduci tyzden idem do servisu tak to dam pozriet hardy ma zivotnost tak sest rokov cca takze to dam vymenit popri oleji v prevodovke
fano031 napísal:Ja som myslel radiacu páku (to je jedno či manuál, alebo automat), keď sa rozbiehaš a máš na nej položenú ruku tak cítiš pri poruche hardy spojky vybrácie do ruky...
adko napísal:
ja nemam radiacu paku chapes ?:) ja mam na volante packu ktorou preradujem :)cize ta vibrovat nebude kedze je to len elektronika do prevodovky:)
fano031 napísal:Už chápem, keby si pri téme uviedol i typ vozidla na ktoré sa pýtaš, nenastalo by takéto nedorozumenie...
Thorien napísal:bumiq ty v tom servise tusim aj spavas uz ! :)
adko napísal:
nj chybicka se vloudila :) som myslel aj ze som tam dal ze to je e65 ale nedal :) ale sak dam to pozriet ked pojdem do servisu teraz s niecim .. urcite to vedia aj nejak opticky skontrolovat v akom je to stave
adko napísal:
ja nemam radiacu paku chapes ?:) ja mam na volante packu ktorou preradujem :)cize ta vibrovat nebude kedze je to len elektronika do prevodovky:)