Nedeľa, 15. Marca 2015, 21:59
Rozhodol som sa pre upgrade audia
z S676A HiFi
na S677A L7 DSP
Na ebayi som kúpil L7 zosilovač a sadu L7 reproduktorov.
Čo som zatiaľ zistil:
Pri audiu HiFi ASK napája repro v dverách šoféra a spolujazdca a repro za zadnými hlavovými opierkami. Subáky pod sedačkami sú napájané zo smiešnej (neoptickej) skrinky, ktorá je niekde pri navigácii.
Pri audiu DSP L7 ASK napája stále tie isté repro. Namiesto smiešnej neoptickej skrinky sa inštaluje L7 zosilovač (napojený na optiku), ktorý napája subáky, (nové) repro v zadných dverách a centrálny reproduktor v prístrojovke.
Čo mi nie je celkom jasné:
1. Kódovanie - čo všetko sa musí nakódovať? (Zatiaľ som kódoval/aktivoval len doťahovanie zadných dverí) Predpokladám, že do výbavy auta sa musí pridať L7 systém, aby v iDrive pribudlo L7 menu. A možno aj ASK, nakoľko terajšie repro sú 8ohm a L7 majú 4ohm.
2. Koncovka na L7 zosilovač - je možné jednoducho prerobiť aktuálnu koncovku "smiešnej skrinky" na L7 koncovku?
3. Optika - odkiaľ ju natiahnuť? Viem, že existuje poradie, v akom majú byt MOST zariadenia zapojené, to by som dodržal.
4. Kabeláž ku subákom - dá sa použiť existujúca kabeláž?
5. Kabeláž ku zadným dverám - je tam predpríprava? Ak nie, kadiaľ by mali viesť nové káble? Aký majú mať prierez?
6. Kabeláž k centrálnemu reproduktoru - je tam predpríprava? Ak nie, kadiaľ by mali viesť nové káble? Aký majú mať prierez?
7. Uchytenie repro v zadných dverách a v prístrojovke - je tam predpríprava?
8. Budem musieť vyhádzať von celý interiér?
9. Na čo si dať pozor?
Hľadal som na nete takýto návod, no bezvýsledne.
Ak takýto upgrade už niekto robil (zatiaľ som počul len o TT-Simik-ovi a Snejk-ovi) a je ochotný pomôcť mi (zadarmo to nechcem), budem len rád.
Paľo