... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

mmracing.sk

palciatko
Autor témy
Auto: BMW 745Li 2002
Kraj: Prešovský

e66 - Upgrade HiFi na Logic7 audio

Nedeľa, 15. Marca 2015, 21:59

Rozhodol som sa pre upgrade audia
z S676A HiFi
na S677A L7 DSP

Na ebayi som kúpil L7 zosilovač a sadu L7 reproduktorov.

Čo som zatiaľ zistil:
Pri audiu HiFi ASK napája repro v dverách šoféra a spolujazdca a repro za zadnými hlavovými opierkami. Subáky pod sedačkami sú napájané zo smiešnej (neoptickej) skrinky, ktorá je niekde pri navigácii.

Pri audiu DSP L7 ASK napája stále tie isté repro. Namiesto smiešnej neoptickej skrinky sa inštaluje L7 zosilovač (napojený na optiku), ktorý napája subáky, (nové) repro v zadných dverách a centrálny reproduktor v prístrojovke.

Čo mi nie je celkom jasné:
1. Kódovanie - čo všetko sa musí nakódovať? (Zatiaľ som kódoval/aktivoval len doťahovanie zadných dverí) Predpokladám, že do výbavy auta sa musí pridať L7 systém, aby v iDrive pribudlo L7 menu. A možno aj ASK, nakoľko terajšie repro sú 8ohm a L7 majú 4ohm.
2. Koncovka na L7 zosilovač - je možné jednoducho prerobiť aktuálnu koncovku "smiešnej skrinky" na L7 koncovku?
3. Optika - odkiaľ ju natiahnuť? Viem, že existuje poradie, v akom majú byt MOST zariadenia zapojené, to by som dodržal.
4. Kabeláž ku subákom - dá sa použiť existujúca kabeláž?
5. Kabeláž ku zadným dverám - je tam predpríprava? Ak nie, kadiaľ by mali viesť nové káble? Aký majú mať prierez?
6. Kabeláž k centrálnemu reproduktoru - je tam predpríprava? Ak nie, kadiaľ by mali viesť nové káble? Aký majú mať prierez?
7. Uchytenie repro v zadných dverách a v prístrojovke - je tam predpríprava?
8. Budem musieť vyhádzať von celý interiér?
9. Na čo si dať pozor?

Hľadal som na nete takýto návod, no bezvýsledne.

Ak takýto upgrade už niekto robil (zatiaľ som počul len o TT-Simik-ovi a Snejk-ovi) a je ochotný pomôcť mi (zadarmo to nechcem), budem len rád.

Paľo

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: e66 - Upgrade HiFi na Logic7 audio

Nedeľa, 15. Marca 2015, 23:18

Uz si zlegalizoval aspon ten LPG ? Ked sa chces pustit do tohto... v skratke, cista sialenost, vsetko von, natahat spustu novych kablov, aj optiky, vymena vsetkych repro, nakodovanie... priprav sa na riadnu palku ak si to nevies urobit sam...

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 16. Marca 2015, 00:10

Ano robili sme to len dvaja sialenci:-))))

1.Vsetky repro vymenit
2. Mozes pouzit tu co mas kabelaz+dopojis dvere a center+napajanie
3. Kabelaz je pripravena vo dveroch-zalepena latkovou izolackou(aspon na face bola) je potiahnuta po dverovy konektor
4. Center musis dotiahnut od zadu az do predu,kade ti je jednoduchsie
5. Optika sa taha podla toho co vsetko mas vzadu aku vybavu,vysvetlim az to budes realne robit
6. Treba to nakodovat vo viacerych moduloch a potom hrajes:-)))L7 je jedina z uprav co fakt nelutujem z tych picoviniek co som vsetko montoval:-))))

Mozno som neco zabudol ale vsetko sa vykristalizuje:-)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Užívateľov profilový obrázok
miso_525d
Auto: SOBI 20
Kraj: Bratislavský

Streda, 1. Apríla 2015, 19:17

kokos TT SIMIK ty si aky pan veduci! :thumbup: klobuk dole

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný