... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
lolko111 napísal:
tému som nezakladal a čo sa týka mojej poznámky, tak len to, že ak je niekomu slovenčina (je jedno kde) komická, tak by mal zvážiť, či mu lepšie nepadne odsťahovať sa do UK, kde si môže úžasnú angličtinu vychutnávať plnými priehrštiami...... akože nič v zlom, ale sme Slováci.
lolko111 napísal:A teraz k veci o ktorú tu pôvodne išlo. Každé auto kúpené ako nové na Slovensku by malo mať preklad vo svojich systémoch do slovenského jazyka...... a basta... a je jedno, či tu žije 5 mega, alebo 50 mega obyvateľov.
voMacK napísal:Pre BMW sme nezaujimavy a minoritny trh
lolko111 napísal:a je celkom možné, že vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete budeme o chvíľu patriť medzi rusky hovoriace krajiny, kde ti potom tá úžasná angličtina bude na prd
Lopo napísal:bol by som povedal ze to nie je ani tak o tomto, ako o tom, ze takychto malych trhov je velky pocet a neoplati sa im platit za preklad do kazdeho jazyka na svete s poctom obyvatelov 5mil+ (dokonca ani len v europe), preto ti da BMW na vyber... budto si ho kup s tymi jazykmi, s ktorymi je, alebo si ho nekup... nikto nikoho nenuti
v tom pripade si zbalim pat svestek a budem moct ist bez problemov do zahranicia prve vdaka tomu ze viem anglicky
lolko111 napísal:To že pre teba slovenčina v preklade pôsobí komicky je smutné, ale s tým asi nič nenarobíme. To, že sme sa narodili ako Slováci tiež nezmeníš. Ja nepíšem, že je to tu raj na zemi. Slovensko je strašný korupciou prešpikovaný bordel, ale je to naša vlasť a s tým tiež veľa nenarobíš. A čo sa týka slovenčiny a toho, že čo všetko si s ňou môžem..... môžem sa s ňou dohovoriť vo svojej vlasti...... myslím, že to bude asi ten pravý dôvod každého národného jazyka. A to, že týmto jazykom rozpráva len polovička nejakého úžasného amerického veľkomesta je mi šumafuk. S tým, že by mladí mali ovládať aspoň jeden svetový jazyk máš pravdu, ale nebudem preto znevažovať slovenčinu. A ešte niečo. Mám 42 rokov, anglicky viem len pár základných slovíčok, ktoré som pochytil a veru som ešte nezbadal, že by to mňa osobne nejako v mojom živote obmedzovalo. A na záver.... celkom obstojne hovorím rusky (však vzhľadom na môj vek je to pochopiteľné) a je celkom možné, že vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete budeme o chvíľu patriť medzi rusky hovoriace krajiny, kde ti potom tá úžasná angličtina bude na prd![]()
A teraz k veci o ktorú tu pôvodne išlo. Každé auto kúpené ako nové na Slovensku by malo mať preklad vo svojich systémoch do slovenského jazyka...... a basta... a je jedno, či tu žije 5 mega, alebo 50 mega obyvateľov.
lolko111 napísal:Takmer vo všetkom s tebou úplne súhlasím. Až na to, že niektoré výrazy v slovenčine na teba pôsobia komicky. Keby sa výraz IDrive preložil do slovenčiny hoci aj ako honimilko, tak by mi to bolo jedno a chcel by som mať preklad do slovenčiny, lebo je to môj jazyk a vôbec ma nezaujíma, že celosvetovo je to na rozdiel od angličtiny jazyk bezvýznamný.....Píšeš o nejakej svetovej komunikácii a význame a rozsiahlosti angličtiny..... ale my tu rozoberáme len preklad v tvojom(našom) aute..... s tým nemá celosvetovo používaná angličtina nič spoločné..... Veď ja tu nerobím žiadny cirkus, že musím mať stoj čo stoj v aute slovenčinu, len som tu poznamenal, že keď si poliaci vedeli spraviť poľštinu, tak predsa nemôže byť nemožné tam nahodiť aj slovenčinu.... a potom už bude individuálne, že kto to bude chcieť mať po slovensky, tak si to upgradne a kto po anglicky, tak to nebude riešiť....
Prajem si svetový mier