... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E65 idrive po polsky

Streda, 10. Decembra 2014, 14:16

lolko111 napísal:

tému som nezakladal a čo sa týka mojej poznámky, tak len to, že ak je niekomu slovenčina (je jedno kde) komická, tak by mal zvážiť, či mu lepšie nepadne odsťahovať sa do UK, kde si môže úžasnú angličtinu vychutnávať plnými priehrštiami...... akože nič v zlom, ale sme Slováci.

Nepovedal som ze slovencina je komicka ale ze tieto preklady idrive v slovencine ci polstine na mna posobia komicky.
Ked si hrdy nato ze si slovak, nikto ti to neberie. Viem si predstavit aj lepsie miesto pre narodenie ako je slovensko, ale urcite aj horsie. Ale ze som tu mal byt na nieco hrdy, to neviem.... No o to tu fakt neide.... Ide o to ze so slovencinou si mozes vacsinou vies co.... Tymto jazykom rozprava puhych 5.5miliona ludi, to je ako jeden kmen v africkej stepi, alebo polovicka velkomesta. Takze do svetoveho jazyka to ma dost daleko. Preto je zrejme, ze mladi ludia v nasej krajine by mali aspon trosku ovladat jeden zo svetovych jazykov. Povedat aspon par slov a niecomu zakladnemu porozumiet. Ak nevies ani ceknut po anglicky alebo nemecky, naozaj ti nezavidim. Dost by ma to obmedzovalo v mnohych veciach, nevedel by som bez toho velmi zit, teda aspon ja osobne ;)

lolko111
Auto: BMW730D
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 11. Decembra 2014, 08:02

To že pre teba slovenčina v preklade pôsobí komicky je smutné, ale s tým asi nič nenarobíme. To, že sme sa narodili ako Slováci tiež nezmeníš. Ja nepíšem, že je to tu raj na zemi. Slovensko je strašný korupciou prešpikovaný bordel, ale je to naša vlasť a s tým tiež veľa nenarobíš. A čo sa týka slovenčiny a toho, že čo všetko si s ňou môžem..... môžem sa s ňou dohovoriť vo svojej vlasti...... myslím, že to bude asi ten pravý dôvod každého národného jazyka. A to, že týmto jazykom rozpráva len polovička nejakého úžasného amerického veľkomesta je mi šumafuk. S tým, že by mladí mali ovládať aspoň jeden svetový jazyk máš pravdu, ale nebudem preto znevažovať slovenčinu. A ešte niečo. Mám 42 rokov, anglicky viem len pár základných slovíčok, ktoré som pochytil a veru som ešte nezbadal, že by to mňa osobne nejako v mojom živote obmedzovalo. A na záver.... celkom obstojne hovorím rusky (však vzhľadom na môj vek je to pochopiteľné) a je celkom možné, že vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete budeme o chvíľu patriť medzi rusky hovoriace krajiny, kde ti potom tá úžasná angličtina bude na prd :mrgreen:

A teraz k veci o ktorú tu pôvodne išlo. Každé auto kúpené ako nové na Slovensku by malo mať preklad vo svojich systémoch do slovenského jazyka...... a basta... a je jedno, či tu žije 5 mega, alebo 50 mega obyvateľov.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 11. Decembra 2014, 09:47

lolko111 napísal:
A teraz k veci o ktorú tu pôvodne išlo. Každé auto kúpené ako nové na Slovensku by malo mať preklad vo svojich systémoch do slovenského jazyka...... a basta... a je jedno, či tu žije 5 mega, alebo 50 mega obyvateľov.

Kup si Skodu a nemas problem. :mrgreen:

Pre BMW sme nezaujimavy a minoritny trh. Podporu Slovenciny zaviedli az nedavno, ked prislo NBT [a to dokonca tiez nie od zaciatku - prve modely s NBT Slovencinu stale nemali].
A celkovo kopa sluzieb v novych autach ti na Slovensku proste nepojde, lebo sme pre Nemcurov nezuajimavy Kokotistan [a maju v podstate pravdu :) ]
Mne v nasej uzasnej vlasti nefunguje v plecke napr. internet, speed limit info, teleservices a dalsie kokociny... Aspon, ze ta Televizia funguje a mozem v zapchach pozerat Simpsons na CT :mrgreen:
Naposledy upravil/-a voMacK v Štvrtok, 11. Decembra 2014, 15:59, upravené celkom 1 krát.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 11. Decembra 2014, 11:01

voMacK napísal:
Pre BMW sme nezaujimavy a minoritny trh

bol by som povedal ze to nie je ani tak o tomto, ako o tom, ze takychto malych trhov je velky pocet a neoplati sa im platit za preklad do kazdeho jazyka na svete s poctom obyvatelov 5mil+ (dokonca ani len v europe), preto ti da BMW na vyber... budto si ho kup s tymi jazykmi, s ktorymi je, alebo si ho nekup... nikto nikoho nenuti

lolko111 napísal:
a je celkom možné, že vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete budeme o chvíľu patriť medzi rusky hovoriace krajiny, kde ti potom tá úžasná angličtina bude na prd :mrgreen:

v tom pripade si zbalim pat svestek a budem moct ist bez problemov do zahranicia prve vdaka tomu ze viem anglicky ;)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

lolko111

Štvrtok, 11. Decembra 2014, 12:31

kua.... ale mne je jasné, že západné automobilky majú Slovensko na háku... tu bola podstata reči o niečom inšom..... :mrgreen:

lolko111

Štvrtok, 11. Decembra 2014, 12:32

Lopo napísal:
bol by som povedal ze to nie je ani tak o tomto, ako o tom, ze takychto malych trhov je velky pocet a neoplati sa im platit za preklad do kazdeho jazyka na svete s poctom obyvatelov 5mil+ (dokonca ani len v europe), preto ti da BMW na vyber... budto si ho kup s tymi jazykmi, s ktorymi je, alebo si ho nekup... nikto nikoho nenuti

v tom pripade si zbalim pat svestek a budem moct ist bez problemov do zahranicia prve vdaka tomu ze viem anglicky ;)

bratu.... myslím, že potom už žiadne zahraničie nebude..... takže ti tá angličtina bude na dve veci.... :mrgreen:

airbone

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 03:06

lolko111 napísal:
To že pre teba slovenčina v preklade pôsobí komicky je smutné, ale s tým asi nič nenarobíme. To, že sme sa narodili ako Slováci tiež nezmeníš. Ja nepíšem, že je to tu raj na zemi. Slovensko je strašný korupciou prešpikovaný bordel, ale je to naša vlasť a s tým tiež veľa nenarobíš. A čo sa týka slovenčiny a toho, že čo všetko si s ňou môžem..... môžem sa s ňou dohovoriť vo svojej vlasti...... myslím, že to bude asi ten pravý dôvod každého národného jazyka. A to, že týmto jazykom rozpráva len polovička nejakého úžasného amerického veľkomesta je mi šumafuk. S tým, že by mladí mali ovládať aspoň jeden svetový jazyk máš pravdu, ale nebudem preto znevažovať slovenčinu. A ešte niečo. Mám 42 rokov, anglicky viem len pár základných slovíčok, ktoré som pochytil a veru som ešte nezbadal, že by to mňa osobne nejako v mojom živote obmedzovalo. A na záver.... celkom obstojne hovorím rusky (však vzhľadom na môj vek je to pochopiteľné) a je celkom možné, že vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete budeme o chvíľu patriť medzi rusky hovoriace krajiny, kde ti potom tá úžasná angličtina bude na prd :mrgreen:

Nepovedal som ani slovo o tom zeby slovencina pre mna bola komicka rec - je to moj materinsky jazyk. Povedal som ze niektore preklady (ako napr preklady i-drive) na mna posobia trochu komicky - tot vsjo....
To je svata pravda, so slovencinou sa dohovoris vo svojej vlasti, ale viac asi nikde. A prave to vidim ako dost velky problem :smile:
Dufam ze tvoj scenar s ruskom a rusky hovoriacimi krajinami sa nenaplni... Koniec koncov - ovladam aj rustinu, hlavne technicku. Urcity cas som ju musel pouzivat v praci :) Ale predstav si, aj niektore veci s rusmi sa riesili v anglictine :)
Ja som chcel vysvetlit nieco ine - to ze so slovencinou sa vo svete nedohovoris, je jasne. Ale napriklad s anglictinou uz ano.
Byval som par rokov v holandsku - pouzivaju divnu chrchlavu rec ale pekne na tom bolo to, ze takmer vsade sa da dohovorit po anglicky (banka, obchod, posta, krcma atd). Myslim ze je to pre ich vyhoda, anglictinu trenuju uz od ranneho detstva. V nemecku je to s anglictinou ovela horsie. Ale ked budes komunikovat s nejakou firmou alebo riesit nejaky biznis, urcite sa na druhej strane najde niekto kto bude s tebou vediet komunikovat po anglicky. To iste ak budes komunikovat s cinanom, alebo s niekym s bosny a hercegoviny, alebo hocikym inym..... No so slovencinou si velmi nepomozes....
Takze to su fakty..... a situacia ktorej sa niektori ludia musia prisposobit
Ja by som sa v ramci mojej praci a toho co robim, ale aj mojich hobby, bez anglictiny a ciastocne aj nemciny by som sa velmi nezaobisiel... :(
Co sa tyka roznych prekladov, ci uz navodov na pouzitie, alebo napriklad nejakej technologie pre pracu atd., ak by aj bola prelozena do slovenciny, radsej si ju precitam v anglictine a velakrat to pochopim jednoznacnejsie ako ked citam preklad do slovenciny. Anglictina ma totiz ovela vacsiu slovnu zasobu ako slovencina a to sa potom natom aj odrazi...(samozrejme to zavisi aj na kvalite prekladu).
Predstav si, aj keby si chcel ziskat licenciu pilota (hoci len obchodneho pilota pre mensie lietadla), vacsinu skusok robis v anglictine (na slovensku) a tak isto v tej reci prebieha vsetka komunikacia.....
Takze vsetci mozme byt viac ci menej hrdi nato ze sme slovaci a ze ovladame svoju rec, ale bohuzial ta nam mimo slovenska vobec nepomoze......

lolko111

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 14:43

Takmer vo všetkom s tebou úplne súhlasím. Až na to, že niektoré výrazy v slovenčine na teba pôsobia komicky. Keby sa výraz IDrive preložil do slovenčiny hoci aj ako honimilko, tak by mi to bolo jedno a chcel by som mať preklad do slovenčiny, lebo je to môj jazyk a vôbec ma nezaujíma, že celosvetovo je to na rozdiel od angličtiny jazyk bezvýznamný..... :mrgreen: Píšeš o nejakej svetovej komunikácii a význame a rozsiahlosti angličtiny..... ale my tu rozoberáme len preklad v tvojom(našom) aute..... s tým nemá celosvetovo používaná angličtina nič spoločné..... Veď ja tu nerobím žiadny cirkus, že musím mať stoj čo stoj v aute slovenčinu, len som tu poznamenal, že keď si poliaci vedeli spraviť poľštinu, tak predsa nemôže byť nemožné tam nahodiť aj slovenčinu.... a potom už bude individuálne, že kto to bude chcieť mať po slovensky, tak si to upgradne a kto po anglicky, tak to nebude riešiť.... :mrgreen: Prajem si svetový mier :mrgreen:

airbone

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 19:15

lolko111 napísal:
Takmer vo všetkom s tebou úplne súhlasím. Až na to, že niektoré výrazy v slovenčine na teba pôsobia komicky. Keby sa výraz IDrive preložil do slovenčiny hoci aj ako honimilko, tak by mi to bolo jedno a chcel by som mať preklad do slovenčiny, lebo je to môj jazyk a vôbec ma nezaujíma, že celosvetovo je to na rozdiel od angličtiny jazyk bezvýznamný..... :mrgreen: Píšeš o nejakej svetovej komunikácii a význame a rozsiahlosti angličtiny..... ale my tu rozoberáme len preklad v tvojom(našom) aute..... s tým nemá celosvetovo používaná angličtina nič spoločné..... Veď ja tu nerobím žiadny cirkus, že musím mať stoj čo stoj v aute slovenčinu, len som tu poznamenal, že keď si poliaci vedeli spraviť poľštinu, tak predsa nemôže byť nemožné tam nahodiť aj slovenčinu.... a potom už bude individuálne, že kto to bude chcieť mať po slovensky, tak si to upgradne a kto po anglicky, tak to nebude riešiť.... :mrgreen: Prajem si svetový mier :mrgreen:

mas pravdu, uz sme zasli prilis daleko.
Jasne, preklad i-drive samozrejme je mozny, robi to rada firiem. Nahrava sa to zo specialneho cd alebo dvd ako software loading (SWL) priamo do jednotky. V tom nie je nic specialne, ale specialne je za najprv musi niekto to povodne software cd rozkompilovat, zmenit v nom jazyk a pripadne aj hlasove navadzanie a potom vsetko naspat zakompilovat. Uloha ako stvorena pre pocitacovych expertov, pretoze ked sa pozries na to SWL CD, nic podozrive ako napr audio alebo textove subory tam neuvidis, vsetko je zakompilovane.....
To plati napr pre systemy CCC, CIC. Ako je to s E65, to netusim, tam je ten system odlisny. Ale moze mat nieco spolocne so starsimi MK4 systemami, kde to nie je problem spravit (aj tu na fore dokonca jeden uzivatel spravil take cd so softwarom a cely preklad vratane zvukoveho navadzania pre MK4). Takze aj na E65 by sa to dalo spravit, ale treba najprv mat to SWL CD......

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní