... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Re: E65 Divný zápach v kufri

Streda, 12. Mája 2010, 07:29

e38 je celonerez, ale odhnili oba zadne drziaky a vyfuky "vyliezli" zpod narazniku, takze mozno niekde svojou vahou praskol na spoji

lolko111
Autor témy
Auto: BMW730D
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 26. Júla 2010, 21:27

tak ma napadlo.....nemohla by nejakým spôsobom ten zápach v kufri spôsobovať batéria? Predsa len v nej prebieha nejaký chemický proces a ak je náhodou nejako nenápadne poškodená, alebo niečo podobné..........

juro750i
Auto: Nissan Patrol GR
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Júla 2010, 08:01

Inac bateria môze mal to kamos na E38-cke pocas jazdy ked sa nabijala ak bolo citit neprijemny zapach v kufri neviem to specifikovat presne aky. Ale baterka po jazde bola poriadne horuca a pravdepodobne niekde vo vnutry mala poskodene clanky .
ex BMW 750i 5,4 V12 , ex Mercedes Benz S320 CDI momentalne Nissan Patrol GR

lolko111
Autor témy

Streda, 28. Júla 2010, 05:20

No... idem urobiť dve veci..... prvá bude výmena peľových filtrov a vyčistenie klímy...... pochybujem, že by to bol dôvod toho zápachu v kufri, ale aj tak to potrebujem urobiť, tak je to jedno..... a ak to nepomôže, čo asi nie, lebo by som ten zápach cítil v aute aj pri zapnutej klíme.... tak sa pustím do tej batérie....... iné to už fakt nemôže byť...... v kufri žiadna dierka nie je, takže ten smrad musí vznikať tam..... a ako zdroj zápachu tam pripadá do úvahy jedine batéria.... však tam nič iné ani nie je....

juro750i
Auto: Nissan Patrol GR
Kraj: Prešovský

Streda, 28. Júla 2010, 06:18

Inac ta kamosova bateria mala taky stiplavy zapach neprijemny v kufri clovek sa ani nachychnut poriadne nemohol proste ako ked by si varil kyselinu.

A po jazde bola baterka horuca ze sa na nej ani ruka nedala udrzat.
Skus po jazde chytit baterku ale nie iba zhora ale z kazdej strany ci niektory clanok neje chyteny a neskratuje.
ex BMW 750i 5,4 V12 , ex Mercedes Benz S320 CDI momentalne Nissan Patrol GR

100RM

Streda, 28. Júla 2010, 17:21

Neviem ci uz som to pisal, kazdopadne ja uz som problemy odstranil - bolo to sposobene prasklinou na vyfuku z hornej strany tlmica, cez ktoru sa dostaval dym do kufra a z kufra pri otvoreni okna do celeho auta. Tlmic je novy, plechy nad nim takisto a smrad zmizol.

lolko111
Autor témy

Piatok, 30. Júla 2010, 16:35

ako si zistil, že máš na tom tlmiči prasklinu? hlasnejší zvuk? dym z hornej časti tlmiča? ja som na svojom nezaregistroval nič z toho..... skúsil som aj to, že som čučal zavretý v kufri a kolega ma navážal. pozeral som, počúval som, čuchal som, ale nezistil som žiadny prieduch, alebo otvor, ktorým by nejaký dym mohol vnikať do kufra..... jedine, ak cez prieduchy, ale tie som mal obidva zablendované, aby cez ne nič nevnikalo dnu.....

100RM

Piatok, 30. Júla 2010, 21:47

zistil som to tak, ze:

a) pravy vyfuk na volnobeh pri studenom motore bublal
b) pri trvalej rychlosti na dialnici nad 160 mi teplo z vyfuku varilo baterku
c) nakoniec mi tu baterku prepalilo a vytiekla na vyfuk a tu dieru este zvacsila

takze dost nestastne udalosti na zistenie. Ale je pravdepodobne, ze ked mas v aute dym, tak bude niekde zvrchu prasklina, takze jedine co pomoze je tie vyfuky povolit a pozriet sa zvrchu na ne detailne. Moze to byt mala prasklinka a niekde to spod podvozku nasava ten smrad.

lolko111
Autor témy

Sobota, 31. Júla 2010, 20:33

no........... dnes som si do garáže prvýkrát zacúval.............. keď som podišiel k zadnej časti auta pri stene, tak samozrejme - cítil som tam splodiny z výfuku..........a tie boli fakt skoro tak isto zapáchajúce, ako ten zápach v kufri........ (pri tej koncentrácii splodín som túto podobnosť takto zaregistroval po prvý krát). lenže ma mätú tieto veci:
- výfuk mi nebubloce na voľnobehu.............všetko je fakt tichučké po celej jeho dĺžke
- na e65 je batéria na pravej strane a výfuk na ľavej strane auta a batériu mám aj po dlhej a pružnej jazde v teplotnom normáliku
- som z toho na vetvy......... :-)

100RM

Nedeľa, 1. Augusta 2010, 09:24

no to je jasne, ze ked mas baterku mimo vyfuk, tak bude teplotne ok. Pozeral si vsetky odvetravaky a zaslepky v kufri, ci ti tam nic nechyba ?

lolko111
Autor témy

Pondelok, 2. Augusta 2010, 03:28

no jasne... ľavý vetrák je ok... na pravom bolo zlé tesnenie, tak som to celé vybral, zreparoval a pre istotu som komplet celý vetrák zadekloval a zasilikónoval, takže teraz je nepriedušný..... nem pomohlo.... kua, ja fakt neviem, čo robiť......

100RM

Utorok, 3. Augusta 2010, 10:12

a je to urcite smrad vyfukovych plynov ? Lebo ak je, tak tam proste mas niekde nejaku prasklinu na potrubi alebo netesnost, ina moznost uz neni.

lolko111
Autor témy

Utorok, 3. Augusta 2010, 14:19

však toto, keby som vedel....... po tom zacúvaní do garáže by som aj povedal, že sa to na ten smrad podobá... ale vieš...... ono v tejto situácii mi to už pripomína všeličo...... :-) a keby to naozaj bola nejaká netesnosť vo výfukovom potrubí..... to diagnostika nezistí?

100RM

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 01:07

nie, to fakt nezisti. Ale este by mozno pomohlo (to je len taky moj napad), zdvihnut na zdvihak, nastartovat, zhasnut a vliezt s baterkou pod auto a presondovat okolo celeho vyfuku. TEORETICKY by si mohol vo svetle baterky vidiet kde ti unika dym ...

lolko111
Autor témy

Nedeľa, 8. Augusta 2010, 15:21

No...............evidentne mi neostane nič iné, len vyskúšať to s tým svetlom pod autom....... akumulátor by mal byť v poriadku......meral som hodnotu dobíjania a je to ok.... taktiež aj po dlhej trase je akumulátor v normálnej teplote, takže v ňom chyba nebude...... ešte na začiatku, keď som sa pokúšal odhaliť príčinu toho smradu, tak ma kolega navážal po meste a ja som sedel v kufri s baterkou v ruke.... svietil som, voňal som, ale žiadny prienik dymu som nezistil...... takže idem na jamu, a skúsim tvoju radu....... a strašne dúfam, že uvidím nejaký náznak dymu...... lebo potom už vážne neviem, že čo môže byť príčinou toho zápachu........

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných