... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
TT-SIMIK napísal:No podľa mňa to nieje OK,ak by to bolo na 15 000km ta budiš.....
Poviem vám čo som spozoroval na všekych 3L dieseloch najme pri M57N a M57N2, aj dimmo to myslím písal,že každe jedno ma v intercooleri olej ktorý ide cez odvetranie motora a tlači ho cez tesnenie v spoji pri intercooleri od turba...to znamená,že ten olej stale cez to odvetranie ide do sania cez intercooler,aj ked ho motor reálne neženie cez kružky!!!Ta strata je proste tam!
Neviem či si niekto všimol,ale ja som teraz menil olejovy separator na mojej M57N2 a ten už nemá tu vložku v tele olejového separatora!!!!Normalne so sa divil......
vid:
M57N č.11 je komplet
M57N2 č.11 tu už sa nenachádza vložka do separatora
Ešte jedna poznámka: Mal som 6 rokov E46 320D 110kw a lial som tam 4roky castrol magnatec B4 5w40 a žralo mi olej 2L na vymenu, potom som kupil origo BMW 5w40 a motor nezožral ani 2dcl!!!!Toľko k olejom.....
korado napísal:Jeden liter na 5000km je v norme? Ja mám síce "iba" 530d ale ten motor je asi konštrukčne rovnaký až na nejaké detaily a od výmeny k výmene (cca 15-17tis) si nezoberie NIČ. Koľko nalejem, toľko vypustím. Najazdených originál 322tis
gabikh napísal:Liter oleja na 5000 je na generálku.Take bajky rozoravaj starej materi... to by si musel mat komolet zgeneralkovany motor a aj tak by si nieco chlipol
TT-SIMIK napísal:Keby nemali tieto auta ciklonove separatory(vlastne N2 uz ani vlozku nema),tak by tolko oleja nezrali...Ten 3L ma tlaky ked ide- poriadne a cez to odvetranie ide dost oleja.....mne zerie podla toho ako nakladam,ked nakladam tak zerie 2L na vymenu cca,ked jazdim slusne tak menej....Cez odvetranie strhava kvapocky oleja pri vyssich otackach a preto tie auta viac zeru...
gabikh napísal:Vidím, že e65 už začínajú byť lacné a dostupné.antonov zi si svoj svet dones mi svoje auto vymenime olej odjazdim 10000 a ver tomu ze 0,5-1l oleja bude chybata mozes mat nove turbo aj kruzky aj neviem keru mater aj tak to chlipne simik to napisal po lopate preco beru a ty aj tak budes svojho boha chvalit