... všetko o BMW ...
3pyT napísal:Zdravím..., nevie niekto náhodou aký olej ide do prevodovky???
Je to automat 5-st. STEPTRONIC..., a kód motora je 40 8 S1...(BMW 740iLA...r.v.:97)![]()
Takisto aj olej do differáku...ale neviem či je alebo není samosvor...![]()
Alebo nejakú stránku kde sa to dá zistiť??? PLS..
Diablo napísal:Do toho Steptronicu ide špeciál.AWT používa ESSO, presné označenie by som musel pozreť na bandaske.
BlackMW napísal:3pyT napísal:Zdravím..., nevie niekto náhodou aký olej ide do prevodovky???
Je to automat 5-st. STEPTRONIC..., a kód motora je 40 8 S1...(BMW 740iLA...r.v.:97)![]()
Takisto aj olej do differáku...ale neviem či je alebo není samosvor...![]()
Alebo nejakú stránku kde sa to dá zistiť??? PLS..
samosvory sa na 7cky nerobili. Ani v kombinacii s ASC sa nerobili a ASC urcite mas..
Do diferaku som vzdy olej kupoval priamo z BMW. Ak netrepem tak stal 600 sk liter.
3pyT napísal:A kolko ide do toho diferáku olej???![]()
Bo som našiel na jednom CZ fóre že na samosvor. aj nesamosvor. použili v BMW pri teste jeden olej, ktorý aj odporúčaju pre oba typy.... ide o olej ARAL BS-LSX 75W-140...
3pyT napísal:Diablo napísal:Do toho Steptronicu ide špeciál.AWT používa ESSO, presné označenie by som musel pozreť na bandaske.
Hmmm..., mohol by si mi to please pozrieť..??
A kde si ten olej kupoval...??? (prípadne cena / L)..![]()
Inak som našiel čosi..že do toho Steptroniku by mal íst ATF ESSO LT71141..., ale neviem či som našiel dobre...![]()
Vopred dík..
Diablo napísal:Presne tento olej tam má ísť, v BMW zaňho chcú okolo 600,-Sk za liter.
Dá sa zohnať lacnejšie, ja som to riešil cez jedného kámoša.
Ináč do 730D išlo osem litrov. Ale ak budeš vyberať aj hydromenič, tak to môže byť kludne aj viac ako dvojnásobok.
BlackMW napísal:Diablo napísal:Presne tento olej tam má ísť, v BMW zaňho chcú okolo 600,-Sk za liter.
Ináč do 730D išlo osem litrov. Ale ak budeš vyberať aj hydromenič, tak to môže byť kludne aj viac ako dvojnásobok.
osem litrov ?![]()
![]()
Diablo napísal:BlackMW napísal:Diablo napísal:Presne tento olej tam má ísť, v BMW zaňho chcú okolo 600,-Sk za liter.
osem litrov ?![]()
![]()
sa ti zdá málo, či vela?