... všetko o BMW ...
PetoK napísal:Radšej sa k téme ani nejdem vyjadrovať,lebo takéto niečo môže vymyslieť fakt iba poj.ebany kkt,žobrák a idiot dokopy. Ľutujem auto, a ešte k tomu 7er keď skončí u takého blázna. Holt aj takí sú ludia. Zamknite to tu niekto alebo rovno vymažte lebo mi je z toho zle.
Romeo napísal:
Veru Airbone je ten chytrák![]()
![]()
, počuj, odkial berieš tie nápady ?
![]()
Ako vidím, ty by si si nechal za 1€ prevŕtať koleno..
lolko111 napísal:
čo je zlé na tom, keď sa opýtam, či niekto má skúsenosti s červenou naftou? preboha, keď mám možnosť ju lacno kúpiť a tá nafta nič nespraví s motorom, vstrekmi a čerpadlom, tak fakt neviem, prečo by som sa nemohol voziť o polovicu lacnejšie...... netrpím núdzou a nie som ani bohvieaký pracháč, ale každý jeden človek, vrátane teba, rozmýšľa ekonomicky...... mýlim sa? no a presne z toho dôvodu som sa pýtal na nejaké normálne názory na používanie červenej nafty....... však to, že mám bmw ešte neznamená, že som niečo viac a že sa musím k ostatným správať ako vôl - viď PetoK...... Môj názor je, že keď tú naftu používajú poľnohospodárske stroje s common railom a fungujú v záťaži bezproblémovo, tak prečo by sa nemohla použiť do bavoráka...... budem rád (a myslím, že nielen ja), ak mi tu niekto moju domnienku potvrdí, alebo vyvráti..... bez zbytočných kecov, nadávok a vzájomného urážania sa.......
peterle napísal:Myslim si ze tu ide hlavne o to ze je to nelegalne, treba hladat nejaku legalnu alternativu ako usetrit a jazdit ekonomicky. (Je to skoro to iste ako keby si tu naftu ukradol.)
Romeo napísal:
Taktiež nehovorím že mám platinovú kartu na ČS :) o to sa neboj, ale keď viem, že spotreba mi nieje ukradnutá tak si kúpim nejaké to 16i 20d.
Resp. 30d ale nie do 7er, nie preto že 30d tam nepatrí alebo tak, ale nieje to najľahšie auto.
Inak, byť na tvojom mieste, radšej idem do benzínu a dávam tam LPG miesto nejakej kokotiny :)
Inak no offence, ale ako si natom s opravami potom ? Keď ti je tam problém liať diesel..
serwo napísal:No tak 2 - 3 tankovania je trochu malo... Myslim, ze min. po 20-tich preplachnutiach bude pritomnost indikacnej latky este zistitelna.
to lolko111: mam pocit, ze cervena nafta ide priamo z rafinerky a nie je farbena na benzinke. Cudne inac, ze mas 7er a rozmyslas nad takouto alternativou, budiz. Ono skor ide o to, ci nemas strach z nahodnej kontroly, ktora ked ti vyrubi sankciu, tak ti nebudu na to stacit ani 3 7er, aby si to zaplatil. Ved skus pozhanat lacnejsie naftu od truckerov, autobusarov alebo pod.
Ja som mal 324D a nikdy by som tam nenalial cervenu, kedze som dost casto jazdil aj medzi statmi a pod. Ale ak by som jazdil len po uzemi SR, tiez by som si nedovolil natankovat cervenu. Inac, je pravda, ze vtedy som na benzinke ani netankoval a naftu som kupoval od 20 - 25 Sk/l. Potom som kupil Fabku a tiez som cca. rok netankoval na benzinke, kedze benzin som mal tiez tak za cca. 25 Sk/l.
serwo napísal:Spravne si to pochopil. Dovod NEjazdit na cervenu je u mna len z obavy sankcii, kedze je to ilegalne. Ak by to bolo legalne, jasne, ze by som sa priklonil k lacnejsej alternative paliva. Teraz mam sice benal a nejake zdroje nan mi padli, tak tankujem normalne na benzinke, ale ak by som mal ropak, tak viem si zohnat lacnejsiu naftu (nie cervenu :-)) a urcite budem jazdit na nu. Cize ak je to legal, rozhodujuca je cena. A je mi jedno, ci mam ropak stary vylagrovany alebo nejku novu generaciu ropakov alebo ci zarabam 500 €/mes alebo 3.000 €/mes. Pokial mam pristup k lacnejsiemu palivu, preco to nevyuzit...