Ahoj, neviem, ci tento prispevok pisem spravne sem, alebo patri do BMW 7 fora, pripadne to presunte.
Takze, auto mam konecne po styroch mesiacoch opravene (oprava motora a prevodovky, popis
bol tu) a mozem sa tu opat cinit. Boli tam este nejake "male" problemy (fungl nova vodna pumpa od BMW nemala priechodny odvzdusnovaci kanalik, vytlacalo vodu z chladiaceho okruhu). Zda sa, ze uz je vsetko OK teraz. Dnes sa mi vsak stala nasledovna vec na prevodovke:
Po zaradeni R alebo D sa auto vobec nerozbehlo samo dopredu alebo dozadu. Ked som sa rozbiehal, tak proste motor zrazu vytocil 3000 otacok, hukotu ako od Fabie HTP, okamzita spotreba 25L/100km a auto sa rozbiehalo. Prevodovka radila vsetky stupne normalne, vo vyssich rychlostiach fungovalo normalne. Ked som presiel zopar kilometrov (naozaj len par, 5-8 km), tak prevodovka uz fungovala uplne korektne. Po zastaveni sa auto potichucky rozbiehalo, na R a D sa samo hybalo.
Vzhladom na to, ze som cerstvo po oprave prevodovky, tak sa pripadnych chyb bojim ako cert kriza. Bordcomputer nevypisuje ziadnu chybu, prevodovka radi hladko, nic nekope. Nespozoroval som ziadny dym, smrad, alebo nieco pofiderne. Toto sa zatial stalo prvykrat dnes.
Este spomeniem taku prihodu, ktoru som vypozoroval posledne dni. Ked auto stalo cez noc a bolo studene, tak po zaradeni D a rozbehnuti sa (~20 km/h), ked som uplne pustil plynovy pedal, tak auto pomerne prudko spomalilo, nemalo taku tendenciu ist hladko dopredu. Toto sa vsak dialo prvych par desiatok ci stoviek metrov, potom to uplne prestalo a LEN ked bolo auto vychladnute cez noc. Mozno je to normalne, mozno nie, netusim.
Mohol by mi niekto poradit, co s tym? Mozno zapchaty olejovy filter na prevodovke a ta usadenina sa odplavi casom, alebo ako? Je bezpecne na tom aute jazdit? Pojdem potom navstivit pana semtexa, nech sa na to pozrie, kde som bol velmi spokojny s opravami, ale rad by som o tom nieco vedel.
Len dodam, ze auto je fakt po velkej oprave, bola rozobrata aj prevodovka, menena nejaka suciastka (rozjazdovy kos), ma novy olej aj filter (par sto km dozadu). Malo by byt v uplne bezchybnom stave. Ak by bolo treba viac informacii, dajte vediet. Diky.